fbpx Skip to content

Az Apple kiadta az iOS 17.2-t, ami több újdonsággal is szolgál, illetve szokásosan fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmaz. Emellett érkezett még iPadOS 17.2, watchOS 10.2, tvOS 17.2, HomePod Software 17.2, macOS Sonoma 14.2, illetve macOS Ventura 13.6.3 (22G436), macOS Monterey 12.7.2 (21G1974), valamint iOS 16.7.3 (20H232) és iPadOS 16.7.3 (20H232) is.

Ebben a frissítésben bemutatkozik a Napló, amely teljesen új módot kínál az élet pillanataival kapcsolatos elmélkedésekhez és az emlékek megőrzéséhez. Ez a kiadás továbbá fejlesztéseket tartalmaz a Művelet gombhoz és a Kamera apphoz, valamint egyéb funkciókat, hibajavításokat és biztonsági frissítéseket az iPhone-hoz.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 17.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Napló

  • Az új Napló appban írhat élete apró pillanatairól és nagy eseményeiről, gyakorolhatja a hála érzését, és javíthatja a mentális jóllétét.
  • A naplózási javaslatok a kiruccanásait, fotóit, edzéseit és sok mást intelligens módon, a naplójához adható pillanatokba csoportosítva segítenek emlékezni az élményeire.
  • A szűrők segítségével gyorsan megtalálhatja a könyvjelzővel ellátott bejegyzéseit, vagy megjelenítheti a mellékletekkel rendelkező bejegyzéseket, így felidézheti és átgondolhatja élete kulcsfontosságú pillanatait.
  • Az ütemezett értesítések segítségével következetes naplóírási gyakorlatot alakíthat ki, mivel ezek a kiválasztott napokon és időpontokban emlékeztetni fogják az írásra.
  • Lehetősége van zárolni a naplóját Touch ID vagy Face ID használatával.
  • Az iCloud-szinkronizálással biztonságban és titkosítva tárolhatja a naplóbejegyzéseit az iCloudban.

Művelet gomb

  • Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek Művelet gombjához rendelhető Fordítás lehetőséggel kifejezéseket fordíthat le, vagy beszélgetést folytathat valakivel egy másik nyelven.

Kamera

  • A Térbeli videó lehetővé teszi, hogy az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modelleken készített videókkal három dimenzióban élhesse át újra emlékeit az Apple Vision Prón.
  • A továbbfejlesztett telefotó-kamera még gyorsabb fókuszsebességet biztosít, amikor kisebb, távoli témákat örökít meg iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max eszközön.

Üzenetek

  • A beszélgetésekben a jobb felső sarokban látható nyílra koppintva könnyedén az első olvasatlan üzenethez ugorhat.
  • A környezetfüggő menü Matrica hozzáadása funkciójával hozzáadhat matricákat közvetlenül egy üzenetbuborékhoz.
  • A Memoji-frissítések lehetővé teszik, hogy módosítsa bármely Memoji testalkatát.
  • A Kontakt-kulcsellenőrzés automatikus értesítéseket és kontaktellenőrzési kódokat biztosít, amelyekkel a rendkívüli digitális fenyegetéseknek kitett személyek ellenőrizhetik, hogy csak a kívánt személyekkel beszélgetnek.

Időjárás

  • A csapadékmennyiségekre vonatkozó információkkal naprakész maradhat a következő 10 napra vonatkozóan az adott napi eső és hó mennyiségével kapcsolatban.
  • Az új widgetek segítségével választhat a következő órában várható csapadék, a napi előrejelzés, a napkelte és a napnyugta időpontja, valamint a pillanatnyi körülmények, például a levegőminőség, a hőérzet és a szélsebesség közül.
  • A pillanatnyi széltérképen gyorsan áttekintheti a szélmintázatokat, valamint hozzáférhet az animált széltérképet megjelenítő rátéthez, amelynek segítségével felkészülhet a következő 24 óra előrejelzett szélviszonyaira.
  • Az interaktív holdnaptárral könnyedén megjelenítheti a holdfázist a következő egy hónap bármely napjára vonatkozóan.

Ez a frissítés a következő fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmazza:

  • Az AirDrop a fejlesztéseknek köszönhetően bővített kontaktmegosztási lehetőségekkel rendelkezik, valamint képes beszállókártyák, mozijegyek és egyéb arra alkalmas jegyek megosztására, amikor két iPhone‑t egymás közelébe helyez.
  • Az Apple Zene app „Kedvenc dalok” lejátszási listájával gyorsan visszatérhet a kedvencként megjelölt zeneszámaihoz.
  • Az Apple Zene app Hallgatási előzmények használata funkciója letiltható a Fókuszokban, így az Ön által hallgatott zenék nem jelennek meg a Nemrég lejátszott szakaszban, illetve nem befolyásolják az ajánlásokat.
  • Az új Digitális óra widgetnek köszönhetően egy pillantással ellenőrizheti az időt a Főképernyőn és a Készenlét módban.
  • A továbbfejlesztett Automatikus kitöltés azonosítja a PDF-ekben és egyéb űrlapokon található mezőket, és lehetővé teszi Önnek, hogy feltöltse ezeket adatokkal, például a kontaktjaiból származó nevekkel és címekkel.
  • Az új billentyűzetkiosztások 8 számi nyelvhez biztosítanak támogatást.
  • Az Üzenetek appban használt matricákra vonatkozó érzékeny tartalommal kapcsolatos figyelmeztetés megakadályozza, hogy váratlanul meztelenséget ábrázoló matrica jelenjen meg Önnek.
  • Támogatás a Qi2 töltőhöz minden iPhone 13- és iPhone 14-modell esetében.
  • Kijavít egy hibát, amely megakadályozhatta a vezeték nélküli töltést néhány járműben.

A frissítés emellett 11 sebezhetőséget is orvosol, amelyek azonosítói a következők: CVE-2023-42883, CVE-2023-42884, CVE-2023-42890, CVE-2023-42897, CVE-2023-42898, CVE-2023-42899, CVE-2023-42914, CVE-2023-42919, CVE-2023-42922, CVE-2023-42923, CVE-2023-42927.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 17.2 buildje 21C62, ami megegyezik az RC-vel.

Ha valaki szeretné lementeni a 17.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: mi a készülékemre elérhető, legfrissebb firmware-verzió?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 17-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 17 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. én ki akartam próbálni ahogy a YouTube videókba is van hogy megkérdezem sirit mennyit léptem ma úgy hogy be van állítva a Siri hozzáférés egészség apphoz és közli nyissam meg az appot. Arról nem is beszélve ha bármilyen wifiről bekapcsolódik a telefon a legtöbb esetben nincs internet így ki-be kell kapcsolnom a mobiladat forgalmat. kicsit idegesít. iPhone 15 pro max. Másnak is van ilyen problémája? van ré valami megoldás?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez mit jelent? LE-kapcsolódik a Wi-Fi-ről akart lenni? be van kapcsolva az IP-cím-követés korlátozása? hálózati beállítások visszaállítása volt már?

  3. igen le kapcsolódik csak a predektív átírta és nem láttam.
    nincs bekapcsolva az ip cím követés

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és a hálózati beállítások visszaállítása megvolt már?

  5. Az még nem azt most akarom megcsinálni, csak gondoltam megkérdezem hátha valakinél volt már ilyen és így megúszom hogy a wifi jelszavakat majd újra megadjam úgy hogy nem is ez a megoldás. :slight_smile:

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha a jelszavakat az iCloud kulcskarikára mented, akkor nem kell őket újból megadni, amikor csatlakozol az adott Wi-Fi-re.

  7. elvileg mindent mentek icloudba. le tudom csekkolyi valahol hogy mentve van-e?
    Megtaláltam a kulcskarikába.

    Na majd akkor most tesztelem, töröltem de a törlés után nem dobta fel a wifi jelszót… be kellett írnom :slightly_frowning_face:

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    passzolom, nagyon ritkán szoktam csak törölni a hálózati beállításokat, és utána nem szokott ezzel vacakolni, egyszerűen visszacsatlakozik jelszókérés nélkül az ismert Wi-Fi-re.

  9. Néha az otthoni wi-fi kapcsolattal behülyül a 14 PM.
    Ilyenkor hiába ajánlja fel a rendszer a család más tagjától a wi-fi jelszó átvételét azt nem fogadja el, sőt talán az sem volt néha jó ha kézzel megadtam. Ilyenkor csak az segített, ha ezt a hálózatot elfelejtettem vele utána ment minden.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    router újraindítása volt már?

  11. Persze, ráadásul a többi eszköz ment a routerrel.

  12. nálam ma azt vettem észre hogy pl átírta az eszköz nevét simán csak iPhone-ra mi a fenét tesztelnek mostanában az almánál ha ilyen hibák vannak. Ráadásul ez a wifi mobil adatforgalom hiba ismert mert elvileg a 17.2 ezt is javítja…

    Egyébként a Siri egészség papot valaki tesztelte nála működik? Mert én még nem tudtam rávenni sehogy hogy pl kiírja a kérdésemre hány lépést tettem meg csak azt írja ki hogy nyissam meg az appot és ha rányomok meg is nyitja. viszont tele van a YouTube olyan videókkal ahol ez működik.

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tudtommal Apple Watch esetén a Siri és az Egészség app együttműködése csak amerikai angol vagy kínai nyelvű (és valószínűleg régiójú) készüléken működik.

    az iPhone-on ugyanakkor más a helyzet, ott engedélyezve van a Beállítások, Egészség, Adatelérés és eszközök alatt, hogy Siri hozzáférjen az adataidhoz?

  14. én ebben a naplóba csalódtam mást vártam.

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    legjobb tudomásom szerint a WWDC-n bemutatott dolog érkezett meg, nem volt lutri, hogy milyen lesz.

  16. igen engedélyezve van azért kérdeztem hogy másnál ez működik? Mert nálam hiába van engedélyezve nem megy.

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nekem nem volt engedélyezve, engedélyeztem, és működik. esetleg tiltsd le, majd kapcsold vissza.

  18. azt már megcsináltam de nem segített.

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nekem működik, úgyhogy ötletem sincs. vegyél fel róla hibajegyet, aztán valami majd csak lesz.

  20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @ha5abe mi történik, ha archiválod a meglévő mentést vagy áthelyezed egy másik mappába, az eredeti helyéről kitörlöd, és teljesen nulláról próbálsz mentést csinálni?

  21. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Jadeye mi történik, ha archiválod a meglévő mentést vagy áthelyezed egy másik mappába, az eredeti helyéről kitörlöd, és teljesen nulláról próbálsz mentést csinálni?

    Ezt már próbáltam (törlésével és archiválásával is) sajnos ugyan az történik. Ha csak az adatmentést választom az lefut (Az Apple Configurátorból is) de a szinkronizáció választásnál a biztonsági mentést követő (3/6-os számú) “szinkronizáció előkészítése” lépésnél beragad.
    Az iMac le sem állítható, csak a lighting kábel kihúzása után, különben a folyamatban lévő folyamatra hivatkozik…
    Nem az iCloudba, hanem helyi diskre van állítva a mentés.
    Újratelepítettem (azaz felülírtam) internetről (Alt-Command-R -el indítva a Monterey helyreállítását.
    Elvégeztem DiskUtility-vel a disk hibajavítását. (Nem talált hibát.)
    Próbáltam az iCloud-ból kilépni az iMac-en és a telefonból is, majd vissza.
    Próbáltam a fotók, hanganyag, stb…szóval minden kikapcsolásával, de ugyan az a hiba.
    Próbáltam teszt felhasználó létrehozásával, iCloud-ba belépve, de ugyan ezt produkálja.
    A felhasználót töröltem, de elfelejtettem kijelentkezni az iCloud-ból.
    Ez a próba a telefonon új bejegyzést hozott létre a telefonon az Üzenetek/Üzenettovábbítás listán. az iMac 2x szerepel azonos névvel. Az apple támogatás e duplikálás megszüntetésével kapcsolatban visszahívást ígért.
    Próbáltam angol és magyar nyelvre állított állapotban.
    Próbáltam a telefon kényszerített újraindítása után.
    Az iMac ki-bekapcsolásai után.
    Próbáltam az iMacEthernet-Lighting kábel felé internetmegosztásának kikapcsolt állapotában.
    Próbáltam külső frissen formázott diszken létrehozni monterey-t és arról ott meg azon akad fenn, hogy egyszerre csak egy gépen hajtható végre szinkronizáció. Az adatmentés része az lefuttatható.
    Az apple felső szintű támogatásnak küldtem képernyőfotókat és konzol hiba naplókat a szinkronizációs problémával kapcsolatban, akik szintén visszahívást ígértek. Arról tájékoztattak, hogy sajnos a mérnökségre nem küldhetik tovább, mivel az iMac már elavultnak számít. Mondtam nekik, hogy a gép avultatása egy dolog. Azzal sem értek egyet, mivel szoftveres trükkökkel, de a sonoma a frissítéseivel együtt is telepíthető jóval régi gépekre, ami miatt lehetnek olyanok, akik szándékos avultatás lehetőségére is gondolhatnak. Viszont egy most kiadott iOS és Monterey frissítésre nem mondhatják, hogy elavult, különösen, hogy a hardveresen már nem támogatott 2015-ös iMac-re telepítését mindenkinek javasolják. A frissítés előtt szinkronizációs hiba nem volt. A hiba pedig a most kiadott frissítés után jelentkezett és én szoftveres hibának gondolom. Most itt tartunk…

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogy látom, gyakorlatilag mindent végigpróbáltál, amit lehetett.

    a gépes mentés minden esetben a gépre ment, azt hiába állítod át ott az iCloudra, az csak azt jelenti, hogy alapértelmezetten a készüléken mi van beállítva, ettől függetlenül a gépen elindított mentés a gépre fog menteni.

    én ezt értem, de én sem értek vele egyet, ahogyan te sem, elvégre a jelentkező hibát ezek szerint ők okozták azzal, hogy a macOS vagy az iOS frissítése valaminek keresztbe tett a Monterey-jel való szinkronizálásnál. ez az indoklás tehát bullshit.

    hosszú távon lehet, hogy egyébként tényleg az OpenCore Legacy Patcher lenne a megoldás erre, főleg hogy a Monterey-t futtató géped még nem is olyan régi, hogy ez problémát kellene okozzon neki. (nekem 2008-as iMac-en fut Ventura, elviselhető minőségben, de nyilván azért vannak korlátai.)

    ez alapján egyetértek azzal, hogy ezt akkor orvosolniuk kellene.

  23. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Jadeye: ahogy látom, gyakorlatilag mindent végigpróbáltál, amit lehetett.

    Igen, sok mindent próbáltam, de úgy tűnik, hogy hiba pontosabb behatárolásához nem eleget. Az előző felsorolásból kihagytam, a fotók cloudsync.noindex könyvtár tartalmának törlését és a fotók ikonra Option-Alt -ot nyomva tartva, dupla klikkre megjelenő újraindexelési lehetőség lefuttatását. No és az IPv6-ot is bekapcsoltam az iMac-en és a routerben is, mert hogy a hibanaplókban sok ezzel kapcsolatos sort találtam, de ez sem segített, a hibanaplóban így is megjelentek erre utaló sorok. Így újra kikapcsoltam mindenhol az IPv6-ot, Onyx futtatása, bluetooth, WiFi, GSM kikapcsolása. Ezeknél a lépéseknél is újra és újra teszteltem. A szinkronizálási lépésnél ugyan úgy megáll a szinkronizálás. Volt, hogy egy egész éjszakán át hagytam…hátha…de nem.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian

Népszerű hozzászólások

  1. én ki akartam próbálni ahogy a YouTube videókba is van hogy megkérdezem sirit mennyit léptem ma úgy hogy be van állítva a Siri hozzáférés egészség apphoz és közli nyissam meg az appot. Arról nem is beszélve ha bármilyen wifiről bekapcsolódik a telefon a legtöbb esetben nincs internet így ki-be kell kapcsolnom a mobiladat forgalmat. kicsit idegesít. iPhone 15 pro max. Másnak is van ilyen problémája? van ré valami megoldás?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez mit jelent? LE-kapcsolódik a Wi-Fi-ről akart lenni? be van kapcsolva az IP-cím-követés korlátozása? hálózati beállítások visszaállítása volt már?

  3. igen le kapcsolódik csak a predektív átírta és nem láttam.
    nincs bekapcsolva az ip cím követés

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és a hálózati beállítások visszaállítása megvolt már?

  5. Az még nem azt most akarom megcsinálni, csak gondoltam megkérdezem hátha valakinél volt már ilyen és így megúszom hogy a wifi jelszavakat majd újra megadjam úgy hogy nem is ez a megoldás. :slight_smile:

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha a jelszavakat az iCloud kulcskarikára mented, akkor nem kell őket újból megadni, amikor csatlakozol az adott Wi-Fi-re.

  7. elvileg mindent mentek icloudba. le tudom csekkolyi valahol hogy mentve van-e?
    Megtaláltam a kulcskarikába.

    Na majd akkor most tesztelem, töröltem de a törlés után nem dobta fel a wifi jelszót… be kellett írnom :slightly_frowning_face:

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    passzolom, nagyon ritkán szoktam csak törölni a hálózati beállításokat, és utána nem szokott ezzel vacakolni, egyszerűen visszacsatlakozik jelszókérés nélkül az ismert Wi-Fi-re.

  9. Néha az otthoni wi-fi kapcsolattal behülyül a 14 PM.
    Ilyenkor hiába ajánlja fel a rendszer a család más tagjától a wi-fi jelszó átvételét azt nem fogadja el, sőt talán az sem volt néha jó ha kézzel megadtam. Ilyenkor csak az segített, ha ezt a hálózatot elfelejtettem vele utána ment minden.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    router újraindítása volt már?

  11. Persze, ráadásul a többi eszköz ment a routerrel.

  12. nálam ma azt vettem észre hogy pl átírta az eszköz nevét simán csak iPhone-ra mi a fenét tesztelnek mostanában az almánál ha ilyen hibák vannak. Ráadásul ez a wifi mobil adatforgalom hiba ismert mert elvileg a 17.2 ezt is javítja…

    Egyébként a Siri egészség papot valaki tesztelte nála működik? Mert én még nem tudtam rávenni sehogy hogy pl kiírja a kérdésemre hány lépést tettem meg csak azt írja ki hogy nyissam meg az appot és ha rányomok meg is nyitja. viszont tele van a YouTube olyan videókkal ahol ez működik.

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tudtommal Apple Watch esetén a Siri és az Egészség app együttműködése csak amerikai angol vagy kínai nyelvű (és valószínűleg régiójú) készüléken működik.

    az iPhone-on ugyanakkor más a helyzet, ott engedélyezve van a Beállítások, Egészség, Adatelérés és eszközök alatt, hogy Siri hozzáférjen az adataidhoz?

  14. én ebben a naplóba csalódtam mást vártam.

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    legjobb tudomásom szerint a WWDC-n bemutatott dolog érkezett meg, nem volt lutri, hogy milyen lesz.

  16. igen engedélyezve van azért kérdeztem hogy másnál ez működik? Mert nálam hiába van engedélyezve nem megy.

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nekem nem volt engedélyezve, engedélyeztem, és működik. esetleg tiltsd le, majd kapcsold vissza.

  18. azt már megcsináltam de nem segített.

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nekem működik, úgyhogy ötletem sincs. vegyél fel róla hibajegyet, aztán valami majd csak lesz.

  20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @ha5abe mi történik, ha archiválod a meglévő mentést vagy áthelyezed egy másik mappába, az eredeti helyéről kitörlöd, és teljesen nulláról próbálsz mentést csinálni?

  21. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Jadeye mi történik, ha archiválod a meglévő mentést vagy áthelyezed egy másik mappába, az eredeti helyéről kitörlöd, és teljesen nulláról próbálsz mentést csinálni?

    Ezt már próbáltam (törlésével és archiválásával is) sajnos ugyan az történik. Ha csak az adatmentést választom az lefut (Az Apple Configurátorból is) de a szinkronizáció választásnál a biztonsági mentést követő (3/6-os számú) “szinkronizáció előkészítése” lépésnél beragad.
    Az iMac le sem állítható, csak a lighting kábel kihúzása után, különben a folyamatban lévő folyamatra hivatkozik…
    Nem az iCloudba, hanem helyi diskre van állítva a mentés.
    Újratelepítettem (azaz felülírtam) internetről (Alt-Command-R -el indítva a Monterey helyreállítását.
    Elvégeztem DiskUtility-vel a disk hibajavítását. (Nem talált hibát.)
    Próbáltam az iCloud-ból kilépni az iMac-en és a telefonból is, majd vissza.
    Próbáltam a fotók, hanganyag, stb…szóval minden kikapcsolásával, de ugyan az a hiba.
    Próbáltam teszt felhasználó létrehozásával, iCloud-ba belépve, de ugyan ezt produkálja.
    A felhasználót töröltem, de elfelejtettem kijelentkezni az iCloud-ból.
    Ez a próba a telefonon új bejegyzést hozott létre a telefonon az Üzenetek/Üzenettovábbítás listán. az iMac 2x szerepel azonos névvel. Az apple támogatás e duplikálás megszüntetésével kapcsolatban visszahívást ígért.
    Próbáltam angol és magyar nyelvre állított állapotban.
    Próbáltam a telefon kényszerített újraindítása után.
    Az iMac ki-bekapcsolásai után.
    Próbáltam az iMacEthernet-Lighting kábel felé internetmegosztásának kikapcsolt állapotában.
    Próbáltam külső frissen formázott diszken létrehozni monterey-t és arról ott meg azon akad fenn, hogy egyszerre csak egy gépen hajtható végre szinkronizáció. Az adatmentés része az lefuttatható.
    Az apple felső szintű támogatásnak küldtem képernyőfotókat és konzol hiba naplókat a szinkronizációs problémával kapcsolatban, akik szintén visszahívást ígértek. Arról tájékoztattak, hogy sajnos a mérnökségre nem küldhetik tovább, mivel az iMac már elavultnak számít. Mondtam nekik, hogy a gép avultatása egy dolog. Azzal sem értek egyet, mivel szoftveres trükkökkel, de a sonoma a frissítéseivel együtt is telepíthető jóval régi gépekre, ami miatt lehetnek olyanok, akik szándékos avultatás lehetőségére is gondolhatnak. Viszont egy most kiadott iOS és Monterey frissítésre nem mondhatják, hogy elavult, különösen, hogy a hardveresen már nem támogatott 2015-ös iMac-re telepítését mindenkinek javasolják. A frissítés előtt szinkronizációs hiba nem volt. A hiba pedig a most kiadott frissítés után jelentkezett és én szoftveres hibának gondolom. Most itt tartunk…

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogy látom, gyakorlatilag mindent végigpróbáltál, amit lehetett.

    a gépes mentés minden esetben a gépre ment, azt hiába állítod át ott az iCloudra, az csak azt jelenti, hogy alapértelmezetten a készüléken mi van beállítva, ettől függetlenül a gépen elindított mentés a gépre fog menteni.

    én ezt értem, de én sem értek vele egyet, ahogyan te sem, elvégre a jelentkező hibát ezek szerint ők okozták azzal, hogy a macOS vagy az iOS frissítése valaminek keresztbe tett a Monterey-jel való szinkronizálásnál. ez az indoklás tehát bullshit.

    hosszú távon lehet, hogy egyébként tényleg az OpenCore Legacy Patcher lenne a megoldás erre, főleg hogy a Monterey-t futtató géped még nem is olyan régi, hogy ez problémát kellene okozzon neki. (nekem 2008-as iMac-en fut Ventura, elviselhető minőségben, de nyilván azért vannak korlátai.)

    ez alapján egyetértek azzal, hogy ezt akkor orvosolniuk kellene.

  23. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Jadeye: ahogy látom, gyakorlatilag mindent végigpróbáltál, amit lehetett.

    Igen, sok mindent próbáltam, de úgy tűnik, hogy hiba pontosabb behatárolásához nem eleget. Az előző felsorolásból kihagytam, a fotók cloudsync.noindex könyvtár tartalmának törlését és a fotók ikonra Option-Alt -ot nyomva tartva, dupla klikkre megjelenő újraindexelési lehetőség lefuttatását. No és az IPv6-ot is bekapcsoltam az iMac-en és a routerben is, mert hogy a hibanaplókban sok ezzel kapcsolatos sort találtam, de ez sem segített, a hibanaplóban így is megjelentek erre utaló sorok. Így újra kikapcsoltam mindenhol az IPv6-ot, Onyx futtatása, bluetooth, WiFi, GSM kikapcsolása. Ezeknél a lépéseknél is újra és újra teszteltem. A szinkronizálási lépésnél ugyan úgy megáll a szinkronizálás. Volt, hogy egy egész éjszakán át hagytam…hátha…de nem.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian