fbpx Skip to content

A Yettel 2023 decemberétől az üzleti ügyfelek után most már a lakossági ügyfelei számára is díjmentesen hozzáférhetővé teszi a VoWiFi (Voice over WiFi) szolgáltatást.

Ennek köszönhetően olyan épületekben és belső helyiségekben is elérhető válik a kiváló minőségű hanghívás és az SMS-küldés lehetősége, ahol a térerő már gyengébb, vagy be sem jut odáig: a telefonok ehelyett a helyi Wi-Fi-n, internetkapcsolaton keresztül csatlakozhatnak a mobilszolgáltatóhoz.

A VoWiFi hazánkban a Telekomnál már az iOS 13.3 megjelenésével elérhetővé vált, amiről akkor írtunk is, illetve egy ideje már a Vodafone ügyfelei is használhatják, most pedig végre a Yettel is bevezette.

A Yettelnél a készüléken iOS 17-nek kell futnia, és az aktiváláshoz először is küldenünk kell egy díjmentes SMS-t a 1744-es számra VOWIFI szöveggel. Ha ezt megtettük, rövid időn belül kaphatunk egy üres üzenetet a 181744-es számról, de ezzel nem kell foglalkoznunk:

Ami számunkra fontos, az ez a visszajelző üzenet lesz:

Ha ez megérkezett, utána már aktiválhatjuk a szolgáltatást. Ehhez lépjünk át a készüléken a Beállításokba, azon belül a Mobilhálózat opcióba, ahol válasszuk a Wi-Fi-hívásokat, kapcsoljuk azt be, majd a megerősítéshez nyomjunk az Engedélyezés gombra az előugró kérdés esetén:

Ezt követően ha olyan helyen tartózkodunk, ahol alacsony a térerő, vagy eleve nincs is mobilhálózati lefedettség, vagy repülős módba tettük a készüléket, de van Wi-Fi és azon keresztül internetkapcsolat, akkor a készülékünk azt használva tud majd a mobilszolgáltatónkhoz kapcsolódni:

A Yettelnél ezen az aloldalon találunk további információt erről a szolgáltatásról.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok