fbpx Skip to content

Az Apple kiadta a watchOS 10.1.1-et, ami a leírása alapján elsősorban egy merülést okozó hibát javít.

Ha tehát valaki gyorsabb merülést tapasztal az óráján a watchOS 10-re való frissítés óta, amit még a watchOS 10.1 sem orvosolt, és nem segített rajta az óra visszaállítása, majd új óraként való beállítása, illetve egyes külső appok törlése sem, akkor remélhetőleg a mostani frissítés megoldja majd mindezt.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 10.1.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple mindössze a következőket írja:

Ez a frissítés fontos hibajavításokat tartalmaz, valamint kijavít egy hibát, amely miatt előfordulhatott, hogy néhány felhasználó esetében az akkumulátor gyorsabban merült.

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 10.1.1 buildje 21S71.

Ha nincs iOS 17-re képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 10-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone XS-sel vagy iPhone XR-rel, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 10-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 10 használatához iOS 17-et futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 17-es telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 10-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 17-et futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 17-re képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára a készüléke iOS-verziójával kompatibilis watchOS-verziót. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 10-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 10 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Végre javították az EKG és a Véroxigén komplikációját. :partying_face: :partying_face: :partying_face:

  2. Annyira jó lett ez a verzió, hogy reggel, mikor levettem a töltőről, 5 percen belül már 99%-on állt csak az akksi, 1 óra után, már 10%-ot merült. Most úgy állok 40%-on, hogy semmit sem csináltam ma az órával. Gyalázat, skandallum, nehogymánemtudjákmegoldani

  3. Én ma este 7-kor 35%-kal indultam neki a rohangálás edzésemnek. 1 óra múlva a kapuban leállítottam. Mire a bejárati ajtóhoz értem, kikapcsolt az óra… Feltettem töltőre. Kb 10-15 perc után kapcsolt vissza és mutatott töltésre utaló jelet, de már egyből 28%-on volt… Hagytam 35%-ig menni. Most 25-ön áll. Valami itt csöppet félre csúszott…

  4. Avatar for aw123 aw123 says:

    Vagy varsz nehany napot amig minden “helyrerazodik” a frissitesek utan.

  5. Avatar for Criton Criton says:

    Alapból a watchOS 10-el nálam az alvás követését szúrtak el, nem méri. Mindent is kipróbáltam, telefont és órát is cseréltem, sajnos ugyan az. Az alvás követés pedig nálam fontos lenne. Az akku viszont nálam jól bírja.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Criton Avatar for vkleszken Avatar for aw123 Avatar for Szifon Avatar for zseta77 Avatar for totopad