fbpx Skip to content

Az Apple kiadta a watchOS 10.1-et, ami a leírása alapján elsősorban a dupla koppintás gesztusát és a NameDropot hozza el az egyes Apple Watch-ok esetén.

Mivel ez a két új funkció nem érhető el az összes, a watchOS 10-et egyébként támogató órán, így ez a frissítés még fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmaz az összes többi óra esetén is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 10.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple mindössze a következőket írja:

A watchOS 10.1 új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz, többek között:

 • A dupla koppintás kézmozdulat az értesítésekben és a legtöbb appban használható az elsődleges művelet végrehajtására, például fogadhat egy hívást, zenét játszhat le, vagy szüneteltetheti a lejátszást, leállíthat egy időzítőt, és még számos további lehetőség áll rendelkezésére (Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 modelleken érhető el).
 • A NameDrop lehetővé teszi, hogy kontaktinformációkat cseréljen egy új ismerősével, ha az Apple Watchát közel tartja az adott személy iOS 17 rendszerrel rendelkező iPhone-jához vagy Apple Watchához (Apple Watch SE 2, Apple Watch Series 7 és újabb, valamint Apple Watch Ultra eszközökön érhető el).
 • A Saját kártya rendelkezésre áll komplikációként, amely gyors hozzáférést biztosít a NameDrophoz.
 • Kijavít egy hibát, amely miatt előfordulhatott, hogy az Otthon appban a klíma szakasza üres volt.
 • Megold egy problémát, amely miatt váratlanul fehér kijelölési szegély jelenhetett meg az AssistiveTouch kikapcsolását követően.
 • Kijavít egy hibát, amely miatt előfordulhatott, hogy a városok nem szinkronizálódtak az Időjárás appban az iPhone és a Watch között.
 • Megold egy problémát, amely miatt a görgetősáv váratlanul megjelenhetett a kijelzőn.
 • Kijavít egy hibát, amely miatt előfordulhatott, hogy a tengerszint feletti magasság bizonyos felhasználók esetében helytelen volt.

A frissítés emellett 11 sebezhetőséget is orvosol, amelyek azonosítói a következők: CVE-2023-40408, CVE-2023-40413, CVE-2023-40447, CVE-2023-41254, CVE-2023-41976, CVE-2023-41982, CVE-2023-41988, CVE-2023-41997, CVE-2023-42846, CVE-2023-42849, CVE-2023-42852.

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 10.1 buildje 21S67 – ami ugyanaz, mint ami az RC volt.

Ha nincs iOS 17-re képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 10-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone XS-sel vagy iPhone XR-rel, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 10-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 10 használatához iOS 17-et futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 17-es telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 10-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 17-et futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 17-re képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára a készüléke iOS-verziójával kompatibilis watchOS-verziót. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 10-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 10 címke alatt.

[newsletter_signup_form id=8]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for Criton Criton says:

  Sziasztok! Nálam frissítés után nem mutatja a pulzust, egyik óraszámlapon sem.

 2. Nálam is bugosak a számlapok. A szokásos számlapomon amit lassan 1 éve használok, 8-ból csak 6 komplikáció látszik. Már megvolt az óra újraindítása, számlap teljes törlése és újra beállítása, változatlan… Bármit rakok a jobb oldalra, nem jelenik meg. Ami érdekes, hogy ha odabökök akkor megnyitja azt ami be van állítva arra a területre…

 3. Avatar for Criton Criton says:

  Nálam is ugyan ez a helyzet. A pulzust nem mutatja, de ha arra a részre bökök ahol lennie kéne, akkor már megnyitja magát a pulzus alkalmazást.

 4. És úgy tűnik, hogy a Gyakorlatot se méri…

 5. Avatar for Criton Criton says:

  Sajnos nem, de most legalább az időjárás rendesen megy :smile:

 6. Az mondjuk engem speciel nem vígasztal, azt sose raktam ki. :smiley: De tudom, hogy sokan használják. :slight_smile: Majd este csinálok egy edzést, ha akkor se méri a gyakorlatot akkor rohadt mérges leszek, ugrik a tökéletes hónapom amit már 1 éve tartok…

 7. Avatar for Criton Criton says:

  hasonlóképp vagyok vele, már ma reggel edzés után úgy voltam vele, hogy dobom a kukába, mert ez már vicc… minden frissítésnél van valami. Mindenesetre én jeleztem az Apple-nek a problémát.

 8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  hát ez így igencsak kínos…

 9. Ugye… számomra tökéletes számlap, dehát így beraktam helyette mást, mert konkrétan ráng a szemem ha meglátom, hogy jobbról hiányzik 2. :joy:

 10. Avatar for Hacsi Hacsi says:

  Mi a masik ketto megnezem nekem engedi-e?

 11. EKG és véroxigén.

  Közben a gyakorlatot egyszercsak elkezdte mérni és felugrott majdnem a napi mennyiségem 3/4-éig. Tehát mint ha mostanra vette volna a lapot.

 12. Avatar for Hacsi Hacsi says:

  Akkor csak indexelt.

 13. Hát lehet, de soha nem tapasztaltam még ilyet egyik frissítés után se. Mindig minden gyűrű működött azonnal. De a jobb szélső komplikációk ugyanúgy nem látszódnak.

 14. Avatar for Hacsi Hacsi says:

  Nekem a Series8 egy napig akadt

 15. Na most megállapítottam, hogy igazából “csak” az EKG és a Véroxigén nem működik komplikációként. Mást raktam a helyükre és azok jók. Úgy tűnik javították az időjárást és elrontották ezeket? :sweat_smile:

 16. Avatar for Criton Criton says:

  Nekem a pulzust nem mutatja a komplikációban.

 17. Ja jó, akkor végképp semmi logika nincs benne… :sweat_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Criton Avatar for vkleszken Avatar for Szifon Avatar for Hacsi Avatar for Jadeye