fbpx Skip to content

Az iOS 17-től kezdve ha módosítjuk a jelkódot, akkor az Új jelkód beállítása funkció használatával 72 órán át a régi jelkóddal is hozzáférhetünk a készülékünkhöz, ezzel előzve meg azt, hogy kizárjuk magunkat, ha esetleg rögtön el is felejtettük volna az új jelkódot.

Ha viszont ilyen módon férünk hozzá a készülékünkhöz, akkor azonnal új jelkódot kell beállítanunk az elfelejtett helyett. Ha pedig azt szeretnénk, hogy az új jelkód beállítása után azonnal érvénytelenné váljon a régi jelkód, természetesen arra is van lehetőségünk. Nézzük, mit kell ehhez tennünk!

Új jelkód beállítása az előző jelkóddal

Amennyiben jelkódváltoztatás után egyszerűen elfelejtettük az új kódot, akkor alapértelmezetten 72 órán belül még meg tudjuk azt változtatni a korábbi jelkódunk segítségével.

Ehhez a készülék zárolási képernyőjén próbálkozzunk a jelkód megadásával öt alkalommal addig, amíg a készüléken meg nem jelenik a „A(z) iPhone nem érhető el” képernyő, és a rendszer meg nem kér minket, hogy próbálkozzunk újra később. Itt fontos kiemelni, hogy mivel eközben a Face ID használatával automatikusan feloldhat a készülék zárolása, ezért átmenetileg ne tartsuk azt az arcunk felé.

Amikor lehetőség van rá, koppintsunk az Elfelejtette a jelkódot? lehetőségre a képernyő alsó sarkában:

Koppintsunk az Előző jelkód megadása elemre:

Adjuk meg a régi jelkódot:

Majd a képernyőn megjelenő utasításokat követve állítsuk be az új jelkódot:

Régi jelkód érvénytelenítése 72 óránál hamarabb

Ez akkor lehet szükséges, ha valaki tudta a régebbi jelkódunkat, és pont azért változtattuk azt meg, mert nem akarjuk, hogy hozzáférjen a készülékünkhöz – például ha a gyerek folyamatosan nyomogatná, vagy játszana rajta.

Ehhez a Beállítások alkalmazásban koppintsunk a Face ID és jelkód elemre, adjuk meg a jelkódot, majd lejjebb görgetve nyomjunk rá az Előző jelkód lejártként beállítása most elemre:

Ezt követően már csak az új jelkódot fogja elfogadni a készülék.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok