fbpx Skip to content

Tavaly szeptemberben, amikor megjelent az iOS 16, még nem volt benne az Élő tevékenységek, az új iCloud megosztott Fotókönyvtár, a Freeform alkalmazás, a Matter támogatás és a Game Center újításai sem.

Ez persze nem egyedi eset, tavalyelőtt az iOS 15-nél is összegyűjtöttük, hogy mik azok a funkciók, amiket nyáron beharangozott az Apple, de mégsem kaptuk meg szeptemberben. Most eljött az idő, hogy az iOS 17-nél is megnézzük ezeket.

Napló alkalmazás

Az új Napló alkalmazás lehetővé teszi majd, hogy az iPhone-od által összegyűjtött információk kiegészítésével rögzítsd, milyen napod volt.

Egy bejegyzésben tárolhatod az érdekes fotóid, hogy milyen zenéket hallgattál, milyen hangfelvételeket készítettél, mennyit sétáltál és természetesen szöveges formában is leírhatod, hogy mi történt veled aznap.

Ez egy kiváló módja lesz annak, hogy vissza tudj emlékezni a különleges napokra az életedben és az Apple szerint még a mentális egészségnek is segíthet.

Sajnos azonban ez az alkalmazás nem lesz benne az iOS 17.0-ban, így még várnod kell rá.

Megosztott Apple Music lejátszási listák

Ha a barátokkal szeretnétek összerakni egy marha jó lejátszási listát, ami utána szólhat a kocsiban vagy a közös társasozás alatt, akkor ismét el kell szomorítsalak, ugyanis ez a funkció sem fog befutni a szeptemberi iOS 17 frissítéssel.

Mindenesetre ha megérkezik, akkor a megosztott lejátszási listára a meghívottak közül bárki vehet fel új számot, átrendezheti a listát vagy akár törölhet is róla zenét.

Internetes AirDrop

Az AirDrop lényege az volt a kezdetekkor, hogy két Apple eszköz egymás közelében át tud dobni valami fájlt gyorsan.

Ahogy azonban egyre nagyobb dolgokat akarunk átdobni, megjelent az igény arra, hogy a küldés az interneten keresztül folytatódni tudjon, hogy ne kelljen egymás mellett állni, ha már mennénk a dolgunkra.

Ezt oldja meg az internetes AirDrop, ami képes befejezni a fájlátvitelt a világháló bevonásával, akkor is, ha már nincs közel a két eszköz.

Ez is egy olyan újítás lesz, amit az iOS 17 egy későbbi frissítése fog majd elhozni.

Te melyik kimaradt újítást várod a leginkább?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok