fbpx Skip to content

Az Apple kedden kiadta a fejlesztőknek az iOS 17 ötödik bétáját és jó pár izgalmas változtatás került bele.

Az új béta változtat az App Store, Egészség, Safari és Üzenetek alkalmazás működésén is. Nézzük meg, hogy mik történtek!

Kevésbé ordító gombok

Az App Store-ban jelenleg ha le akarsz tölteni egy alkalmazást, akkor a LETÖLTÉS gombot kell megnyomnod. A csupa nagybetűzés viszont az internetes etikettben a kiabálást jelzi.

Az Apple ezen most változtatott és mostantól Letöltés lesz a gombra írva, vagyis végre sikerült valakinek Cupertino-ban kinyomnia a Caps Lock-ot.

Kevésbé összezavaró élő hangposta

Itthon persze nem lesz elérhető az iOS 17 egyik legmenőbb újítása, az élő hangposta, de mostantól ezt a szöveget mondja majd be az iPhone:

Your call has been forwarded to voicemail. The person you’re trying to reach is not available. At the tone, please record your message. When you have finished recording, you may hang up.

Ami nagyjából magyarul ezt jelenti:

A hívásod továbbítva lett a hangpostára. A hívott fél nem elérhető. A sípszó után kérlek vedd fel az üzenetedet. Amikor befejezted, leteheted a hívást.

A korábbi bétákban lévő szöveg felhívta a figyelmet rá, hogy elképzelhető, hogy a túloldali hívott fél fel fogja venni a telefont a hangüzenet közben, de ezt a részt most az Apple kivette belőle, mert sokakat összezavart.

Még szebb Egészség alkalmazás

Az Apple tovább hangolta a hangulatrögzítéshez tartozó felületeket az Egészség alkalmazásban.

Tekintve, hogy ennek a felületnek a kinézete minden bétában változott, eléggé egyértelmű, hogy ez magas prioritást élvez az Apple-nél.

Lezárható privát böngészés

Az iOS 17 egyik hasznos újítása, hogy Touch ID-val illetve Face ID-val lezárhatod a privát böngészésed, így nem nézheti meg akárki, hogy milyen ajándékokat nézegetsz.

Erre az újításra iOS 17 beta 5-től a Safari első indítás után fel fogja hívni a figyelmet egy felugró modális ablakkal, aholn azonnal engedélyezheted a privát böngészés lezárását.

Siri távirányító megkeresése

Az Apple TV-hez tartozó Siri távirányítót mostantól a Vezérlőközpontban lévő Apple TV távirányító felületéről is meg tudod keresni.

Ez hasznos lehet, ha véletlenül becsúszott a kanapé párnái közé a vékonyka távirányító.

A funkció jelenleg még nem működik, de az, hogy megjelent rá a felületi elem, azt sejteti, hogy erre az újításra is számíthatunk ősszel az Apple-től.

Safari parancsok

Korábban a Parancsok alkalmazásban az összes, Safarihoz használható építőelem a Safari ikonjával rendelkezett.

Ezen hangolt kicsit az Apple és most már nagyító jelzi a webes keresést, szűrő ikon a cikkek szűrését stb. Így sokkal könnyebb átlátni a különböző Safari által ajánlott parancs elemet.

Bejelentkezés változások

Az Üzenetek egyik nagy újítása, hogy a klasszikus helymegosztás helyett bejelentkezést (check in) is tudsz majd csinálni.

Ennek az engedélyező felületén módosított az Apple, így mostantól példákkal láthatod, hogy mi történik, ha a teljes vagy a korlátozott adatokat osztod meg. Teljes megosztás esetén például a térerőd és az akkumulátorod állapotát is láthatja a másik fél.

Neked melyik újítás a kedvenced az iOS 17 beta 5-ben?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok