fbpx Skip to content

Sok olyan extra funkciót, amit a felhasználók már alapból elvárnának, az Apple egy vagy két évvel később épít be, ilyen az AirTagek, illetve a Lokátorban lévő tárgyaink megosztása másokkal.

Pár napja teszteltem a Ninebot roller esetén az Apple Lokátor szolgáltatását, és azon keresztül találtak meg egy korábban ellopott rollert is. Míg az iOS 16-tal még nem, de az iOS 17-tel már több Apple ID-val is megoszthatóak lettek ezek a tárgyak.

 

A megosztás rendkívül egyszerű: a Lokátorban bemegyünk az adott tárgy beállításaiba és rányomunk a megosztás gombra, majd pedig a másik fél elfogadja azt. Ilyenkor nem fog követési értesítéseket sugározni a megosztott felhasználónak, ha éppen náluk van az adott tárgy, és természetesen a helyzetét is képesek lesznek követni, és látni, merre található épp.

A Tárgyak fül alatt külön látjuk a megosztott tárgyakat, illetve ahogy az a képernyőképen is látszik, követhető az adott eszköz, jelen esetben a Ninebot F2 Plus. Valójában semmi extra, szokásosan Apple-ösen megoldott funkció, amit bármikor bekapcsolhatunk majd az iOS 17 alatt, ami pedig ősszel érkezik. És hogy pontosan mikor, arról bővebben ebben a cikkünkben írtunk: Gyakori kérdések: mikor jelenik meg az iOS 17 hivatalos verziója?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok