fbpx Skip to content

Több helyről is hallottunk arról, hogy Apple Watch Series 6-os esetén a digitális korona meghibásodása miatt nem mérhető EKG az adott eszközön. Ezekben az esetekben az Apple külön kivizsgálja a hibát, tehát specifikusan felhívnak és komoly kérdéssorozaton keresztül vizsgálják, hogy miért hibásodhatott meg a korona.

Ez azért is fontos, mert jelenleg ez nem hivatalos hiba, így az Apple nem ismeri el, azonban mégis tud róla, mert a cég azonnal cseréli az eszközt egy újabb Apple Watch-ra.

Megkérdeztük az egyik hivatalos Apple szervizpartnert, ők találkoztak-e már ezzel a hibával, de a jelek szerint eléggé elenyésző. Maga a hiba általában úgy mutatkozik meg, hogy nem érzékeli az ujjunkat a koronán az eszköz, vagy pedig erősen kell nyomni, hogy érzékelje, ami nem normális működés. Tehát mindenképp a koronával lehet a hiba és nem más, hardveres résszel.

(Az előbbi kép illusztráció, a hiba jelentkezése nem feltétlen ezt a képet mutatja!)

Érdemes egyéként az Apple Támogatást felhívni, ha koronával és az EKG-val kapcsolatban találkozunk hibával, például nem mér rendesen vagy egyáltalán nem látja a szívritmusunkat a készülék.

A jelenlegi információk szerint Series 8-ra cserélik az ezzel érintett órákat, de nyilván csak azután, hogy lefutattak egy diagnosztikát, és megbizonyosodtak arról, hogy tényleg hibás a készülék – akár garanciális időn túl is!

Több helyről hallottunk már erről a hibáról, így érdemes időnként ellenőrizni, hogy valóban jól működik-e az EKG.

Az EKG funkció csak a Series 4-es és újabb órák esetén érhető el a támogatott országokban, viszont az Apple Watch SE modellek, valamint a Családi beállítás segítségével beállított órák nem támogatják az EKG alkalmazást.

Küldd tovább az ismerőseidnek is ezt a cikket, hogy ők is megnézzék, náluk rendben működik-e ez a funkció!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok