fbpx Skip to content

A Unicode Consortium szeptemberben fogja elfogadni az Emoji 15.1 szabványt és olyan izgalmas újítások jöhetnek, mint a fejrázás, bólintás, főnix, lime, törött lánc vagy épp a barna gomba Emoji!

A listát idén is az Emojipedia gyűjtötte össze nekünk, ami a legjobb oldal, ha alaposan érdekelnek az Emoji karakterek. Nézzük meg, hogy mikre számíthatunk jövőre!

Tegnap volt az Emoji világnapja (mert az Apple naptár Emoji karakterén július 17. van), ezért pont aktuális, hogy az Emoji karakterekről beszéljünk. Itt azért érdemes megemlíteni, hogy sokan mérgesek az Apple-re, amiért sok új Emojit tesznek az egyes frissítésekbe, de erről nem ők tehetnek, a Unicode Consortium egy külön szervezet, ők felelősek az új Emoji karakterekért.

Ha úgy döntenek, hogy új Emoji karaktereket vezetnek be, akkor az Apple kénytelen implementálni azokat, hiszen a Unicode szabványt követik le a cég operációs rendszerei.

A fentebb említett Emojik mellett a legnagyobb újítás az Emoji 15.1 kapcsán az, hogy végre irányt kapnak az Emoji karakterek! Ha eddig zavart, hogy a futó ember balra nézett, miközben sokkal viccesebb történetet tudnál elmesélni egy padlizsán és egy barack Emoji felhasználásával, ha jobbra futna, akkor jövőre ezt is meg fogod tudni tenni.

A jobbra mutató nyíl Emoji karakterrel való összefűzéssel 108 új Emoji jön majd létre, amiknek állíthatod majd az irányát. Hihetetlen korban élünk!

Ha szeretnéd megnézni az összes tervezett új Emojit, látogass el az Emojipedia oldalára.

Amennyiben nem lennél elégedett a tervezett Emojikkal, azért túl nagy változásokra ne számíts, 2019 óta minden tervezett változtatás el is lett fogadva szeptemberben és valószínűleg idén is így lesz.

Neked melyik a kedvenc új Emojid?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nem teljesen ide tartozik, mert Memojival kapcsolatos kérdés, de nem lehet valahogy jobb minőségben lementeni őket mint 420x420 pixel? Már többször szerettem volna olyan helyre is profilképet csinálni belőle ahol elég nagy felbontást is engedélyeznek, de ezzel a kis felbontással nagyon csúnya lesz ha valaki esetleg rákattint…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for Szifon