fbpx Skip to content

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója legújabb “Power On” hírlevelében azt állította, hogy az Apple már arra készül, hogy októberben a boltok polcaira tegye az első M3 chippel szerelt Apple Silicon Mac-eket.

A szeptember az iPhone-ról, az Apple Watch Series 9-ről és az Apple Watch Ultra második generációjáról fog szólni, így teljesen elképzelhető, hogy októberben az Apple tudna időt szakítani egy Mac központú bemutatóra. Nézzük meg, hogy melyik gépek lennének a legesélyesebbek a frissítésre!

Furcsa lehet, hogy már az M3-ról beszélünk, hiszen a legutóbbi, M2-es szériás gépeket előző hónapban mutatta be az Apple. Ez azonban nem a véletlen műve, hiszen a cupertinói vállalat azért volt kénytelen elcsúsztatni ezeket a termékbemutatókat, mert gyártással kapcsolatos problémák léptek fel.

Épp ezért könnyen elképzelhető, hogy idén ősszel befutnak az első M3-as gépek. Persze most nem az M3 Pro, Ultra vagy Max variánsokra érdemes számítani, hanem a sima M3-ra. Így már lehet is sejteni, hogy melyik gépek fognak frissülni!

A legnagyobb dobás feltehetően az iMac lenne, ami kimaradt az M2-es frissítésekből. Ezt egyébként Gurman már tavaly decemberben megjósolta: Bloomberg: nem lesz M2 Extreme, 2023 elején érkezik az új MacBook Pro, befuthat az M3-as iMac, és pár új kijelző is.

Így az iMac-nél az M1-ről M3-ra ugrás már egy igen jelentős frissítés lenne, mert ha lehet hinni a pletykáknak, akkor az M3-as chip már a TSMC új, 3 nm-es gyártási technológiájával fog készülni, ami azonos vagy közel azonos magszám mellett is javított teljesítményt és jobb akkumulátor-üzemidőt eredményez (utóbbit nyilván csak a hordozható gépek esetén).

Az iMac mellett még valószínűleg frissülni fog a MacBook Air és a meg-nem-értett Touch Barral ellátott 13 colos MacBook Pro is.

Két változó dobhatja még meg az új Mac-ek bejelentését: vajon bemutató videók lesznek vagy csak sajtónyilatkozat és hogy vajon új iPadek is érkeznek-e?

Az elsőre Gurman még nem tudja a választ, az iPad kapcsán pedig úgy véli, hogy maximum egy frissített iPad Air érkezik már csak idén, a többire 2024 elejéig kell várni.

Te várod már az M3-as Mac-eket?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok