fbpx Skip to content

Az Apple szerda este kiadta a fejlesztőknek az iOS 17 második bétáját, amely sok érdekességet hozott magával.

Frissült a frissítő képernyő, érkeztek új CarPlay háttérképek és még sok más. Vágjunk bele a lista átböngészésébe!

Frissített frissítő képernyő

Ahogy látható, több információt és hangsúlyosabb frissítő gombot kapott a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés alatt található képernyő.

AirDrop két telefon összeérintésével

Ez egy olyan funkció volt, amit az Apple bejelentett a WWDC-n, de hiányzott az első bétából.

Mostantól AirDropolhatsz úgy, hogy egy barátod iPhone-jához közel tartod a sajátodat és azonnal felugrik majd egy értesítés, amivel könnyen át tudod dobni a fájlt.

Újdonság még az iOS 17-ben, hogy az Apple könnyebbé tette az alkalmazások számára, hogy tippeket jelenítsenek meg és ehhez a fejlesztők számára API-t is biztosítanak. A fenti képernyőfotón is ez látszik, így fognak majd kinézni iOS 17 alatt az alkalmazások által nyújtott tippek.

Ez nem összekeverendő a Tippek alkalmazással, az maradt továbbra is ugyanilyen, mint eddig.

Érdekes változások a Helymeghatározásban

Az Adatvédelem és biztonság beállításaiban a Helymeghatározás alatt a Rendszerszolgáltatások szekciója kapott egy új “MicroLocation” kapcsolót:

Az “Apprészletek Helymegerősítése” kapcsoló és az Apple Watch-számlapok opció pedig egy szinttel feljebb került, így már nem a Rendszerszolgáltatások alatt, hanem rögtön a többi app között kaptak helyet.

Megváltoztatott szövegezés az Üzenetek alkalmazásban

Az Apple által Ránézés névre keresztelt funkció (angolul Check-in) szövegezése változott. Mostantól nem “Jelenlegi helyzet” és “Minden meglátogatott hely” hanem “Teljes” és “Korlátozott” a két választási lehetőség, de ugyanúgy működnek.

Azért, hogy egyértelműbb legyen, hogy a két opció mit csinál, a választó alatt apróbetűsen részletezve van a Ránézés funkció.

Zene alkalmazás változások

Valaha az iPod és a Zene alkalmazásban volt átfedés a számok közt, de amikor az Apple bemutatta az Apple Music szolgáltatást az iOS 8.4-gyel, akkor ez valahogy eltűnt.

Aztán tavaly az Apple Music androidos változatában visszatért a számok közti átfedés lehetősége, ami tovább borzolta a kedélyeket. Szerencsére az Apple iOS-re is elhozta a funkciót iOS 17-tel és most a második béta még egy testreszabási lehetőséget is adott az átfedés mellé: 1-12 másodperc között állíthatod, hogy mekkora legyen az átfedés.

További újdonság még, hogy a Zene alkalmazás kapott pár frissített widgetet a főképernyőre:

Készenlét és kritikus értesítések

A Készenlét (Stand-by) is bővült egy új beállítási lehetőséggel, mostantól kikapcsolhatod az értesítések megjelenítését ezen a képernyőn.

Attól azonban nem kell tartanod, hogy így lemaradsz valami fontosról, a kritikus értesítéseket továbbra is átengedi majd telefonod.

Gyorsabb haptikus érintés

A 3D Touch elvesztése mindenki számára óriási veszteség volt, de el kellett fogadnunk, hogy iPhone 11 óta csak haptikus érintés van. Most azonban az Apple a kisegítő lehetőségek közé tett egy új, gyors lehetőséget is, amivel egy kicsit gyorsabban érhetjük el a gyorsmenüket és előnézeteket:

Apróságok

  • a Fitnesz alkalmazás kapott egy új beállítási lehetőséget, ahol a tárolt adataidat menedzselheted
  • a shift+kattintás működik már Porondmesterben
  • érkezett pár új CarPlay háttérkép

Összességében nem egy gigantikus frissítés ez a második béta, de egész jó kis változásokat eszközölt az Apple.

Neked melyik a kedvenc változtatásod?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. “ Gyorsabb haptikus érintés” rész eddig is volt, van lassú és gyors, szerintem inkább a default az új benne.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    csak a gyors még gyorsabb elvben, mint eddig.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye