fbpx Skip to content

Minden jel arra utal, hogy az Apple ma este, a WWDC nyitóprezentációja során lerántja a leplet saját AR/VR szemüvegéről.

Épp ezért úgy gondolta a Meta (korábbi nevén Facebook) vezetője, Mark Zuckerberg, hogy beelőzik a cupertinói vállalatot és múlt hét csütörtökön bemutatták a Meta Quest 3-at.

A Facebook még 2014-ben vásárolta meg az Oculus-t, akik VR szemüvegeket készítettek, így már a Facebook alatt jött ki az Oculus 2, amit Admin kollégám le is tesztelt a koronavírus idején: Kezünkben az Oculus Quest 2 VR szemüveg: ez a jövő! – teszt és vélemény.

Zuckerberg így beszélt a Meta Quest 3-ról:

Az első, bárki számára elérhető headset nagyfelbontású vegyes valósággal. 40%-kal vékonyabb és még kényelmesebb. Jobb kijelzők és felbontás. Következő generációs Qualcomm chip 2x jobb grafikus teljesítménnyel. Ez az eddigi legjobb headsetünk. Ősztől megvásárolható.

Ha lehet hinni a pletykáknak, az Apple “Reality Pro” szemüvege 3000 dollár környékéről indul majd. Ehhez képest a Meta jelenlegi legdrágább headsetje, a Quest Pro csak 999 dollár, az új Quest 3 pedig mindössze 499 dollár.

De hogy miért mutatta be ezt most Zuckerberg? Nos, eléggé egyértelmű: a hírek szerint az Apple ma bemutatja a saját szemüvegét, és Zuckerberg nem szerette volna, ha világ elfelejti, hogy ők előbb voltak benne ebben az üzletágban és hogy még nekik is van bőven újdonság a tarsolyukban.

Összehasonlítható lesz majd az Apple szemüvege a Meta Quest 3-mal? Valószínűleg nagyon más termékek lesznek, de szinte biztos, hogy egymás mellé lesznek téve idén ősszel, amikor is a Meta eszköze is megvásárolható lesz.

Te izgulsz már, hogy milyen lesz az AR/VR jövőnk?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok