fbpx Skip to content

A VR világa engem eddig nem nagyon mozgatott meg. Mindannyian tudtuk, hogy léteznek szemüvegek, de hát kell hozzá PC, meg kábel, meg egyébként is, mi értelme van a VR-nak? Tök hülyén néz ki! 2020 végén átmentem a gyerekkori barátomhoz, aki nyár óta nem érhető el Xboxon, mert PC-n játszik, köztük VR játékokkal. Na mondom, mutasd meg, mit tud ez a VR, mire képes 2020-ban. 

Elképedtem, és nagyjából 2 órán keresztül csak az hallotta tőlem, hogy WOW, úúúúú, asztaaaa, Jézusom. Mindenféle túlzás nélkül ez a technológia elérte azt, ami számomra megüti az Apple szintet. Megüti azt, ami nem csak játék, hanem a jövő lehet nagyon nagyon sok szempontból. Az Oculus márka Quest 2 szemüvege pedig 2021 legjobb VR terméke lehet, mivel teljesen vezeték nélküli, és PC sem kell hozzá! Vágjunk is bele 2021 első tesztjébe!

Hogyan kell elképzelni a VR-t, mit látunk? Milyen a minősége?

A VR avagy a virtuális valóság több szempontból is érdekes. Több dologból adódik össze az, hogy milyen élményt kapunk. Például mit látunk, mit képes követni a szemüveg, mennyire tudja becsapni az érzékszerveinket. A legtöbb VR szemüveg követi a testünk mozgását, tehát gugolni, hasalni, lépni tudunk bennünk. Ezen kívül vannak olyan termékek, amik a kezünket is képesek lekövetni, tehát szó szerint, kontroller nélkül a kezünkkel tudunk dolgokat mozgatni a térben, csak úgy mint a Különvéleményben!

https://www.youtube.com/watch?v=PJqbivkm0Ms

A videóban Tom ide-oda pakolgatja videókat, kijelzőket a térben. A VR a segítségével elértük ezt a szintet. Nem gondoltam volna, hogy valaha ugyanezt megtehetem egy szemüvegben, ugyanolyan élményt kapva, mint a filmben. Tehát adott esetben kontroller sem kell, csupán maga a szemüveg és a kezünk. A Quest 2 külső kameráinak köszönhetően képes a fenti funkcióra, tehát teljesen vezeték nélkül beléphetünk a virtuális térbe. Hogyan is néz ki ez?

Ezen kívül a szemüveg teljes a testünk teljes mozgását képes lekövetni. Nem csak azt, hogy éppen hol van a kezünk, hanem merre fordulunk, mondjuk ha csak elhajolunk egy golyó előtt, azt is érzékeli. Ezen kívül, ha van elég terünk, akkor végigsétálhatunk az egész játékban, de alapjában véve nem kell nagy tér a játékokhoz. Elképesztően pontosan követi le a mozgásunkat a Quest 2 és kelti életre a játékokat, alkalmazásokat. Nézzük meg a trailert:

Ahogy említettem az Oculus 2 (ahogy az Oculus 1 is) PC nélkül működik. A Qualcomm Snapdragon XR2 chipet kapta meg, ami az egyik legerősebb, mobil eszközökbe szánt processzor. Ez hajtja meg lényegében az egész eszközt, ez számol, ez futtatja a játékot és persze kelti életre a virtuális valóságot.

Ahogy a fenti táblázatból látszik, a Multi-Core-ban nem sokkal marad le az A14 Bionic processzortól, ami lényegében előrevetíti azt, hogy bizony elegendő a Quest 2 minden funkciójához.

A kijelző talán az egyik, ha nem a legfontosabb szempont a VR esetén. Pixeles-e amit látunk, éles-e, mondhatjuk, hogy retina-e. Igen, az Oculus 2 borotvaéles képet ad, amit eddig soha sem gondoltam volna. Ehhez olyan felbontású és technikai tudású kijelző kell, ami nem semmi technológiát sejtet a háttérben.

(Balra az új generációs Quest 2, jobbra a Quest 1 felbontása)

Az eredeti Oculus Questet PenTile OLED típusú kijelzővel szerelték. Ismert, hogy ezek képesek telt színeket és szinte tökéletes feketét megjeleníteni, valamint nagyon rövid a válaszidejük is. Tavaly az Oculus és több más gyártó is technológiát váltott. Az új, magas frissítési frekvenciájú (tehát szintén nagyon rövid frissítési késleltetésű) LCD-k ugyan nem tükrözik olyan szépen a színeket, mint OLED-es megfelelőik, ám általában nagyobb a pixelsűrűségük. Ez azt jelenti, hogy azonos felbontás mellett is élesebb képet jelenítenek meg. Az Oculus Quest 2 kijelzője 72 Hz és 90 Hz frissítési frekvenciát támogat. Az eredeti Oculus Quest esetében ezek a számok alacsonyabbak voltak, 60 illetve 72 Hz. A nagyobb frissítési frekvencia nemcsak azt jelenti, hogy gördülékenyebbek lesznek az animációk, hanem azt is, hogy kevesebb ember fog az észrevehető vibrálás miatt rosszullétet érezni játék közben.

A Quest 2 rendelkezik jelenleg a legjobb kijelzőkkel, szemenként 1832×1920 felbontással. Ugyan eddig OLED kijelzőket kaptunk, de a cég rájött, hogy lényegében az OLED csak a filmeknél lenne fontos, a játékoknál nem. Ezt a terméket pedig leginkább 1-2 órás játékokra használják, és nem filmnézésre, de erre visszatérek még. Ez a felbontás amúgy majdnem 50%-kal több, mint az eddigi, tehát lényegesen jobb minőséget kapunk a régebbi szemüvegekhez képest.

Játékok, élmény?

A technikai adatok, információk után jöjjenek a játékélmények. Mint említettem, a Quest 2-höz nem kell PC, tehát önmagában működik. Ettől függetlenül egy kábel segítségével ráköthető a PC-re, sőt, streamelhető is gamer PC-ről tartalom rá, tehát PC segítségével futtathatjuk a Steam-es játékokat rajta, amivel lényegében egy teljesen új világ nyílik meg, sokkal jobb grafikával, esetleg játékélménnyel. Alapjában véve azonban a Quest 2 arra van tervezve, hogy önmagában futtassa a játékokat és úgy gondolom, ezt remekül véghez is viszi.

Konzolon, PC-n, és mobilon is más-más játékokkal szeretnénk játszani. Például konzolon nagyon szívesen játszom a CoD-dal, ami egy kontrollerrel órákon át leültet a TV elé. Mobilon szeretek gyűjtögetős játékokkal játszani, ami csak 10-15 perces figyelmet igényel és később visszatérhetek hozzá. Tehát a kérdés az, hogy milyen játékokkal játszunk VR-on, mivel nem fogok CoD-ozni több órát, mint konzolon, és nem fogok minden percben hason fekve, guggolva CoD-ozni, mert 2 perc alatt elfáradnék. Ezen kívül hatalmas hely kellene, hogy ide-oda fordulva, sétálva játsszak.

Tehát a játékok terén teljesen más élményt kell adni mindhárom platformon. A VR fejlesztői közösség ezt nagyon jól tudja és elképesztő játékokkal találkozhatunk, amiket lényegében az androidos rendszer és processzor kényelmesen elfuttat. Nem kötelező, hogy a víz olyan élethű legyen, mint egy PS5 konzolon, mert az egész 360 fokos élmény teljesen eltereli a figyelmemet. A színek, és az, hogy mozgok és követi a szemüveg a mozgásomat, elképesztő. Kipróbáltam a Half Life Alyx-et PC-n és nem a grafikát néztem, ami persze elképesztő volt a PC segítségével, hanem rajzolgattam a tollakkal, riogattam a galambokat, és így tovább… Interakcióba léptem a virtuális világgal, és ez az élmény, amit keresünk. Pakolni dolgokat, benézni a polc mögé, éppenséggel Harry Pottereset játszani, vagy pingpongozni egy régi baráttal!

Közösségi játékok, COVID, és hordozhatóság

Nem gondolom, hogy 2021-ben eltűnne ez a vírus. Igen, jönnek a vakcinák, igen, az emberiség egy része bízik benne, beoltatja magát, egy másik része pedig nem. Én azt gondolom, hogy a következő néhány hónapot még minden bizonnyal “bezárva” töltjük, és talán nyáron kimozdulhatunk majd, aztán ősszel kezdődhet elölről. Szkeptikus vagyok, igen, de inkább legyen szkeptikus, mint csalódjak, de ez a cikk nem erről szól.

Szóval vegyük alapul a legrosszabbat. Kimozdulnánk, de egy ebédre se tudunk beülni, sétálnánk, de egy teát sem tudunk inni, mert már bezártak a helyek, és jóformán másba fogtak a tulajdonosok, amiből meg tudnak élni. A közösségi élet egyre kevesebb, már munkatársakkal se találkozunk, haverokat se hívunk át, mert minek ??‍♂️. Ez talán az egész járványban a legrosszabb, hogy jóformán nincs közösségi életünk, és az, hogy felkelünk, megisszuk a kávét, majd leülünk a másik szobában lévő íróasztalhoz, nem ad kellő mozgást, sem élményt. Ez persze végül depresszióhoz vezethet, fásultsághoz, ingerültséghez a másikhoz való hozzáállásban. Télen ez fokozódik, még kevesebbet mozdulunk ki, ezért is érdemes valamivel felkelteni az érdeklődést, legyen az társasjáték, vagy bármi, ami megmozgat minket.

Ebben segíthet többek között a VR is, én például emiatt vettem meg. Azért, hogy közösségi élményt kapjak, barátokkal röhögjük, csináljunk közösen valamit, picit kiszabaduljak a hétköznapokból, és lényegében bevált. Több ismerős is átjött már, hogy közös VR-ozás keretében igyunk egy üveg bort, röhögjünk, történeteket meséltünk, ameddig a másik játszott. Ezen kívül a VR nem csak az erősebb, hanem a gyengébbik nem játéka is, ami egészen új élmény a közösségi játékok terén. Végre ők is beszállhatnak, velük is versenyezhetünk, és egyelő esélyekkel indulnak velünk szemben. Ez nem mondható el a konzolos, PC-s játékok terén, mert a kontrollert viszonylag kevesebben ismerik.

Mindezek mellett a VR a gyerekek számára is nagy élmény. A sokkal jobb képzelőerővel rendelkező gyerkőcök azonnal beleélik magukat a játékokba és lényegében sokkal gyorsabban elsajátítják a mozdulatokat. Tehát az egész család számára egy újdonság, nem csak apu kap úgymond egy új játékot.

 

Végül, de nem utolsó sorban a hordozhatóság, ami miatt ez a világ sokkal, de sokkal több embert elérhet, mint az valójában gondolnánk. Az új Quest 2 teljesen vezeték nélküli. Nem kell sem a szemüveghez, sem a joystickokhoz vezeték. Csupán bedobom a táskába és átugrok a haverokhoz, ahol egyetlen kattintással kirakom TV-re, vagy számítógép kijelzőjére a játékot, hogy lássuk, mit lát a szemüveg mögött. Nem kell PC, nem kell semmi, minden a szemüvegen fut, tehát adott esetben még a kocsiban is filmezhet a gyerek. Az akkumulátoridő a Quest 2-nél 2,5 óra játékot jelenthet, ami szerintem több mint elég. Már az egész csapat elfárad, mire lemerül a készülék. Ezen kívül nem lehet annyi időt tölteni benne, mint mondjuk egy iPad, vagy a TV előtt. Egyszerűen az ember elfárad, nem képes ennyi ideig figyelni, mozogni, tehát a gyerekek számára kifejezetten jó eszköz. Egyszóval a VR elvihetővé vált bárhova, kipróbálhatja az ismerős, rokon, nagyszülő, bárki. Elfér egy átlagos táskában.

Konklúzió

Egyszerűen nem értem, hogy az Apple miért nem lépett még be ebbe a világba. Ott van egy hatalmas erővel bíró processzor, ami képes futtatni VR alkalmazásokat, akár asztali PC minőségű játékokat, de egyetlen egy játék sem streamel a szemüvegre. Biztos fejleszt a cég olyan szemüveget, vagy valamit, ami VR, de mindeközben ki lehetne aknázni ezt az élményt, amit az emberek többsége még csak meg se tapasztalt. Ehelyett van egy Oculus alkalmazásunk, amin vásárolhatunk appot, kezelhetjük a szemüveg beállításait, de semmi többet. Pedig szerintem lenne erre igény, és azt gondolom, aki kipróbálja a VR-t, azonnal beleszeret.

Röviden szót ejtenék még a Facebook kötöttségről, mert ez egyeseknek számíthat. Az Oculust megvette a Facebook, így a Quest 2-höz például Facebook account kell, hogy használhassuk. Mondjuk úgy, hogy ez nem meglepő, mivel ha más cég lenne, ott is be kellene jelentkezni egy felhasználónévvel és jelszóval, tehát az adatainkat akkor is odaadnánk valakinek. Jelen esetben ez ugye a Facebook. Ha valaki nincs fent a Facebookon, nyugodtan létre lehet hozni egy fiókot, még csak barátkozni és használni sem kell, de az Oculus Store-ban majd ezzel vásárolhatunk.

Ha van rá lehetőségetek, próbáljátok ki, vásároljátok meg, nem fogtok benne csalódni. 2020 egyik legnagyobb meglepetése volt számomra a Quest 2, és bárkinek megmutattam, azt mondta, hogy neki kell egy ilyen. Különösen ajánlom a Drónozok csapatát, akik a karácsonyi hajtásban is számtalan kérdésemre válaszoltak, és még a fa alá is eljuttatták a készüléket. Ha tehetitek, őket válasszátok, mert szerintem szuper csapat! Az Oculus Quest 2 64GB és 256GB változatban is megvásárolható náluk, raktár készletről!

(A cikk nem PR anyag, a Drónozok nem fizetett a cikkért, mi is fizettünk a termékért, és a cikk nem tartalmaz affiliate linket sem.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nagyon jó termék, én is pont a napokban szereztem be. Eddig egy Oculus GO-m volt amitől nem voltam annyira elájulva, de a Quest 2 fényévekkel jobb. Az ára meg szerintem teljesen rendben van és a játékok árai se vészesek. Olyan játéknál pl mint az Angry Birds például a GO-nál már a kisebb dobozokon olvashatatlan számomra a TNT felirat, de a Quest2 -ön kristálytisztán olvasható. Az egész nem olyan pixeles. Az meg ahogy két kézzel is irányitható meg megint csak egy óriási különbség a 2 készülék közt, főleg, hogy Quest-el meg is tudsz fogni dolgokat. Ja és ami nagyon tetszik még, hogy a Mavic Air 2-vel készült 360 fokos fotókat is rátöltöttem és teljesen más értelmet nyertek ezek a képek is. Amúgy én személy szerint a 256 GB-os modellt ajánlom. Akkor biztos van elég helyed.

  2. Engem érdekelnek ezek a technikák, de az élettani hatásaik is: tuti, hogy én vagyok defektes, de én már a 3D-t sem birtam soha moziba, fél óra után automatikusan elkezdtem szédülni, de az airpods-al ugyanez a helyzet, ott meg a fejem kezd el fájni egy idő után tőle (mondjuk ezt több helyen is olvastam, hogy előfordulhat).

    Mielőtt kiadna az ember egy rahedli jettát egy ilyenre, jó lenne kipróbálni.

  3. Persze ez logikus. Ismerek én is olyat aki az aktív 3D-t nem bírja, de olyat is aki a passzívat nem. Szerintem a covid miatt sajnos nagy a valószínűsége, hogy nem lehet sehol kipróbálni, de szerintem hívd fel őket, hogy mit mondanak ők.

  4. Valamit amúgy még hozzátennék a tapasztalatokhoz. Nagybátyám csak másfél szemre lát, az egyik jó a másikra csak középtől lefele, ez miatt ő alapból nem lát 3 dimenzióban aztán kipróbálta ő is, igaz a szemüvegben se lát továbbra se 3d-ben, de az egész vizuális látvány kárpótolta érte és nagyon tetszett neki is és azt mondta neki is kell ilyen. Szóval, ha valaki nem lát 3D-ben azoknak is hatalmas élmény lehet és, ha eddig ezért nem próbálták ki akkor tessék csak nyugodtan lehet megváltozik a véleményük.

  5. A kötelező Facebook regisztráció dealbreaker. Nem az adatvédelmi aggályok miatt, hanem mert a Facebook bármikor előzetes figyelmeztetés nélkül törölheti az accountodat és azzal használhatatlanná válik a hardver, a szoftver vásárlásaidat pedig örökre elbukod.
    Egyetlen más cég se csinál ilyet.

    Nem a saját neveden regisztráltál? Törölve.
    Több accountot regisztráltál? Az összes törölve.
    Túl sokáig inaktív vagy? Törölve.
    A Facebook cenzoroknak nem tetsző tartalmat osztottál tovább? Törölve.
    És így tovább.

    Képzeld el mekkora szarvihar zúdúlna az Apple nyakába, perek tízezreit is beleértve, ha mondjuk törölnének minden Apple ID-t, amit a user nem a saját nevére regisztrált és letiltanák az ahhoz tartozó iPhone-okat és AppStore vásárlásokat.
    Akármilyen jó hardver is a Quest, amíg közvetlenül Facebookhoz van kötve, addig ajánlatos messze ívben elkerülni.

  6. Azért ez nem teljesen igaz. Mármint a törölve dolog. Mi használunk Fake accountot arra, hogy posztoljunk automatikusan a Facebook-ra, vagy olyan funkciókat használjunk ki, amiket pluginek igényelnek az oldalon és saját néven nem éppen ideális. Nincs ezzel semmi gond, simán használom. Az hogy törölnek sem igaz, mert tudsz felebezni, ahol végeredményben ha bizonyítod, hogy Te vagy, akkor nyugodtan használhatod tovább, nem veszik el.

    Végül, de nem utolsó sorban ha csak valaki nem szól, nem fogják tudni hogy nem valós az account, így végeredményben lehet hamis adatokkal használni probléma nélkül. Az teljesen más kérdés, hogy manapság már messengeren beszélgetsz, Facebook oldalt managelsz és így tovább… tehát elég kis esély van arra, hogy nincs Facebook accountod, amit létre is tudsz hozni bármikor.

    Ettől függetlenül valóban igazad van abban, hogy nem csak egy random felhasználói fiókot hozol létre, hanem jóval többet kell megadnod magadról, de törölve nem leszel, ha csak valaki nem szól a Facebook-nak. Egyébként általában máshol is megadod ezeket az adatokat, mert ha mondjuk elfelejted a jelszót, akkor nem árt tudni a születési dátumodat, egyéb dolgokat.

    Nem vagyok a Facebook mellett, de manapság az emberek többségének sajnos megkerülhetetlen, mert ebben “dolgoznak”, itt kommunikálnak, ha egy cégnél vagy, akkor is ilyen-olyan groupok vannak stb… Előbb utóbb sajnos használni kell. Ennek én sem örülök, de ez van.

  7. Nekem nincs facebook accountom és egyetlen pillanatig sem éreztem a hiányát. Szóval egyáltalán nem evidencia, hogy úgyis mindenkinek van, vagy hogy nincs élet a facebookon túl.

    Mint mondtam, ez alapvetően nem adatkezelési kérdés. Egyszerűen maga a lehetőség, hogy egy cég bármikor figyelmeztetés nélkül megszűntetheti az accountodat olyan események vagy csak szimpla gyanú alapján, aminek semmi köze magához a megvásárolt termékhez vagy a felhasználás módjához, hogy a közösségi médiában való részvételtől teszik függővé, hogy egyáltalán használható-e a termék, amiért fizettél önmagában botrány.

    Tőlem amúgy mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, ignorálhatja az intő jeleket, csak aztán ne csodálkozzon, ha egy nap arra ébred, hogy van egy százötvenezer forintos ajtótámasza és pár tízezer forintnyi szoftvere örökre eltűnt az éterben, mindezt csak azért, mert egy algoritmus bűnösnek bélyegezte az adatlopási bizniszük akadályozásában.
    Na akkor jusson eszébe, hogy mindez előre látható volt, hogy önként ment bele, és hogy egyedül csak magát hibáztathatja.

  8. Ezt barmelyik ceg barmikor megteheti, lasd az Apple is torolheti az accountad, Twitter is, barmilyen szolgaltatonak meg van a joga hozza. Nekunk is, ha fizetos lenne a szifon, es torollek, mert megszektel egy szabalyt, akkor ennyi. Ez mindenhol igy van, a Facebook-on kivul is, es ott is.

  9. Avatar for Czo Czo says:

    Egyebkent, ha nem mersz hardvert vasarolni a Facebooktol, mert felsz, hogy a Facebook torli az accountodat es hasznalhatatlanna valik a hardvered, akkor miert mersz hardvert vasarolni az Appletol, nem felve attol, hogy hasznalhatatlanna teszi a hardvered?

  10. Azért ne túlozd el a dolgokat, a Facebook törölheti a profilod persze mert rengeteg ipari mennyiségben gyártott kamu profil létezik, a likebusiness miatt. De, először is deaktiválják a profilod és nem törlik rögtön és sincs baj mert jelentkezel és visszaállítják. Törölni csak úgy egyik percről a másikra nem fogják. Ha egy magát igazolni tudó élő ember áll a profil mögött akkor azt nem fogják végleg törölni. Nekem se volt Facebook profilom és értelmét se látom, de ez más téma, de most az Oculus miatt csináltam egyet csak játszani, de egyáltalán nincs ilyen félelmem.

  11. Természetesen az EULA megszegése bármilyen account törlésére feljogosítja az adott szolgáltatás üzemeltetőjét, de a kötelező facebook regisztráció lényegi elemekben más.
    Az Apple nem törli az accountokat arra hivatkozva, hogy nem a valós neveddel hoztad létre, vagy hogy egynél több account van a neveden.
    Ezen túl nem köti az általad megvásárolt eszközök használati jogát a közösségi médiában való jelenléthez és tartalmi cenzúrát sem végez.
    Most képzeld el a következő szituációt: egy szép reggel arra ébredsz, hogy nem működik a telefonod, tableted, laptopod, médialejátszód, majd - hogy egyáltalán esélyed legyen használni - neked kellene a személyes adataid rendelkezésre bocsátásával (amelyeknek mellesleg semmi köze a termékekhez) bizonyítani, hogy egyáltalán létezel.
    Mekkora világra szóló botrány lenne belőle?

  12. Avatar for Czo Czo says:

    Meg mindig nem ertem miert zavar, ha a Facebook a sajat hatdveret hozzakoti a sajat accountjahoz. A Roborock porszivot nem tudom Roborock account nelkul hasznalni, az Apple telefont ugyan lehetne, de appok nelkul ezt se nagyon tudod hasznalni, az appokhoz pedig mar kell a sajat Apple account. A Google platformjan is ugyonez van. Tehat miert csak az FB eseten zavar ez?

  13. Melyik másik cégnél kell neked bizonyítanod, hogy a valós neveden regisztráltál?
    Melyik másik cégnél törlik az accountodat, ha egynél többször regisztráltál, vagy ha a túl alacsony közösségi aktivitásod miatt inaktívnak minősítenek, vagy ha szélsőséges politikai csoportok rádszállnak és koordináltan tömegesen hamis feljelentéseket tesznek ellened?
    Nem a hardver kötelező regisztrációja a gond és még csak nem is a facebook moderálási gyakorlata, hanem hogy a kettőt kötelezően összekötik.
    Mintha mondjuk összeállna a közlekedési hatóság az áramszolgáltatókkal, és ha áthajtasz a piroson, akkor kikapcsolnák az áramot, vagy ha elmaradsz egy számlával, akkor leszednék a kocsidról a rendszámot.

  14. Kicsit túlgondolod ezt szerintem.

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha létrehozol egy fiókot egy nyilvánvalóan kamu névvel, mint mondjuk “Márk Cukkerbörg”, amiből mindenki azonnal tudja, hogy kamu, akkor valóban nem kell csodálkozni, hogy felfüggesztik, majd ha nem tudod igazolni, hogy valóban így hívnak, vagy nem írod át a nevet, akkor törlik is.

    de ha létrehozol egy gyakori névvel rendelkezőt, mint mondjuk Kovács István, Kiss Gábor, Nagy Béla, stb., és semmi másra nem használod ezt a fiókot, sehol nem szólsz vele hozzá, semmit nem lájkolsz, senkit nem jelölsz be vagy igazolsz vissza ismerősként, akkor nullához közelít az esélye annak, hogy töröljék. olyan meg nincs, hogy az alacsony közösségi aktivitásod miatt törölnének.

  16. Avatar for Czo Czo says:

    Az Apple is azt keri, hogy a valodi neveddel hozd letre az accountod. Nekem eszembe nem jutott masik nevet hasznalni, ugyhogy en a valodi nevemet hasznalom (itt is es mashol is). Ugyonakkor meg mindig nem ertem, hogy miert baj, ha a Facebook a sajat hardverehez azt keri, hogy regisztralj a sajat szolgaltatasara es tartsd be a sajat szolgaltatasanak a szabalyait. Ne vedd meg a Facebook hardveret es nincs problema.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Ahogy mondod! Nekem nem jó a FB nem is veszek olyan hardvert, nem jó másra az android mint navigálni, csak arra használom az autóban, tabletnek meg jobb már az iPad Pro akkor azt fogom használni, mint ahogy telónak sem használnék androidot mert nem bejövős. Ergo senkit nem köteleznek semmi hardver vételére a gyártók és a forgalmazók, de ha már veszek valamit akkor azzal vele járnak dolgok és azt még a megvétele előtt meggondolom valóban kell-e nekem. Ha nem tudok vele vmiért együtt élni nem veszem. Ennyire 1xű, nem is vágom másoknak ez miért nem tiszta!?

  18. Nyilván nem veszem meg, ez a lehetőség fel sem merült.
    Ez a topik viszont egy facebook hardverről szól és nem árt tisztába lenni azzal, hogy a sok hozsannázással szemben milyen kockázatokat rejt a termék. Márpedig a facebook regisztráció azt jelenti, hogy bármikor indoklás nélkül elvehetik azt, amiért fizettél, olyan dolgok miatt, amiknek még érintőlegesen sincs közük magához a termékhez.
    Lehet ezt a kockázatot bagatelizálni vagy ignorálni, és tökre elhiszem, hogy egy jó minőségű és relatíve olcsó hardver komoly csábító erő, de attól még nagyon is van értelme beszélni róla.
    Van egy olya amerikai mondás, hogy “fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me”.
    Én megvettem a CV1-et és a Go-t annak tudatában, hogy az oculus felvásárlásakor azt nyilatkozták, hogy nem lesz kötelező facebook regisztráció. Aztán mégis lett, azaz az arcunkba hazudtak.
    Számomra a “fool me once” tehát letudva, mert a kétkedő hangok ellenére mégis az oculus mellett döntöttem. Másodszorra már nyilván nem hagyom átverni magam.
    Ha valaki a saját bőrén akarja megtapasztalni milyen facebook ügyfélnek lenni, nosza csinálja, de ne mondja később, amikor őt is átverik, hogy seki se figyelmeztette.

  19. Milyen kockázatot rejt a termék? Mint az összes többi! Legutóbb egy igen rasszista barátomnak előző év novemberében tiltották a gmail fiókját, mert rosszat írt egy google maps koncentrációs tábor véleményezős könyvébe, amivel elvesztette az összes google play-es játékát, telefonszámát és adatát, mivel nem tudott belépni a telefonba…Most van május és még mindig nem kapta vissza! A Steam,google,facebook felhasználói szerződés ugyanaz, kivéve a facebooknál van egy reklámokra szakosodott pár oldalas melléklet, ami nem sok vizet zavar, de a valvenaé meg ott van hogy monitoroznak folyamatosan…Ennyi tudatlan baromságot régen hallottam már egy embertől! Ki a tökömet érdekel egy facebook regisztráció, miközben egy vr headset nem 500 vagy 1500 euró lett, hanem csak 300…amit már wireless is tudsz pcvr eszközként használni! A facebook nélkül maga a vr kihal 2023-ig…én nem csak a cv1-et és a Go-t vásároltam meg, hanem még 10 másik eszközt is a viveoktók kezdve az indexen át egészen az oculus questekig, tartalmazva wmr headseteket vagy pimaxot…Forintban nézve több millióm ment el erre a hobbira, mert vártam azt hogy meginduljon…és ha ez egy facebook reg-nek köszönhető…áldásom rá! Te meg úgy hogy fenét sem tudsz az egészről, inkább maradj csendben…mert ha nincs szemed látni, akkor nincs miről beszélni…Mi a fenét csinálsz 2 év múlva a vr headseteddel, ha a facebook nem lépi meg ezt a “veszítek az üzleten” témát? Ott ülsz és sírsz hogy “jaj de jó is volt”! Valamit valamiért…ez egy jaunár 10.-én keletkezett hozzászólás volt és most van május…3-4 millió eladott quest 2, a fejlesztők megőrülnek érte és lassan érkeznek a jobbnál jobb játékok, programok…Kit érdekel egy facebook login? Minden termékhez kell egy login…most ott van a sony…elkezdi bannolni a toxikus játékosokat, de úgy hogy mindent elveszíthetnek, de mindent és ezért jó a facebook login is…mert megtanulsz viselkedni és ha idióta gondolkodásod van + toxikus is vagy akkor kívül tágasabb alapon mondanak egy viszlátot, de sajnos vissza tudsz jönni másik accountról vagy az összes játékodat offline állapotban tudod használni…ezeket a dolgokat amiket 4 hónapja leírtál, ezekre kis változtatással ugyanígy válaszoltam volna akkor

  20. “Legutóbb egy igen rasszista barátomnak előző év novemberében tiltották a gmail fiókját, mert rosszat írt egy google maps koncentrációs tábor véleményezős könyvébe”

    Tehát a google accountjához közvetlenül köthető szabálysértést követett el, így bukta az összes olyan adatát, amit a google accountja tárolt.
    Ha csak ennyi lenne a facebook regisztráció kockázata, senki sem hirigelne rajta.
    Csakhogy a facebook egy hardver használati jogát köti egy nyíltan adatlopásra szakosodott szolgáltatáshoz úgy, hogy ha megszeged a szolgáltatást felhasználói szabályait, akkor bukod a hardvert is. Mert igenis bukod a hardvert, hiszen a facebook accountnál kötelező megadni a valós adataidat, tehát fake accounttal nem tudod tovább használni, mert azt is kapásból törlik.

    " A Steam,google,facebook felhasználói szerződés ugyanaz"

    Azzal a különbséggel, hogy csak a facebooknál törölnek accountot arra hivatkozva, hogy nem a valós adataidat adtad meg.

    “Mi a fenét csinálsz 2 év múlva a vr headseteddel, ha a facebook nem lépi meg ezt a “veszítek az üzleten” témát?”

    Pontosan azt, mint most: leírom veszteségnek. Mivel nem volt és soha az életben nem lesz facebook accountom, el kell fogadnom, hogy 2023 után az oculus hardvereim használhatatlanok lesznek. Így 2023-ban vagy eladom, vagy kidobom.
    Tudomásul vettem, hogy rossz lóra tettem, mert az intelmek ellenére bíztam a Facebookban, ezen buktam némi pénzt, így most időben kiszállok, mielőtt a következő gennyes húzásaikkal még több kárt okoznának nekem. Mert ne legyenek kétségeid, nem fognak itt megállni.

    Egyébként ha Facebook adatlopás nélkül nem életképes a VR, akkor el kell fogadni, hogy egyáltalán nem életképes, azaz pénzt, időt és energiát sem érdemes rá szánni. Nem hinném amúgy, hogy ez lenne a helyzet (szerencsére), itt mindössze arról van szó, hogy az olcsóbb hardverért cserébe be kell álnod a facebook kondájába hízósertésnek. Van akinek ez elfogadható kompromisszum, másnak nem. Nekem nem.

    “Te meg úgy hogy fenét sem tudsz az egészről, inkább maradj csendben”

    Ezt hívják “személyeskedés” érvelési hibának.
    Honnan veszed egyáltalán, hogy fenét sem tudok az egészről? Hogy te több pénzt költöttél vr headsetekre mint én? Hát gratulálok.
    Amúgy meg ha képtelen vagy elviselni az álláspontodtól eltérő véleményeket, akkor inkább neked kellene csendben maradnod, bár aki facebook buborékban szocializálódott, attól nyilván naivitás ilyesmit elvárni, mert eleve alkalmatlan a civilizált beszélgetésre.

    “Kit érdekel egy facebook login?”

    Pl. engem meg még sokan másokat. De eljön majd az idő, amikor a Facebook elkezdi felszámolni a számára holt terhet jelentő accountokat, amiket csak az oculus miatt hoztak létre, na majd akkor térjünk vissza rá, hogy kit érdekel még.

    “most ott van a sony…elkezdi bannolni a toxikus játékosokat, de úgy hogy mindent elveszíthetnek”

    Ezért ez egy kritikus érv a PS5-el szemben. Amúgy pl. Braziliában már pert is vesztettek emiatt és idővel ugyanez lesz máshol is. Egyébként meg az, hogy más is ugyanazt a szemét gyakorlatot űzi még nem teszi a Facebook megoldását elfogadhatóvá.

    " és ezért jó a facebook login is…mert megtanulsz viselkedni"

    Jah hogy szerinted teljesen rendben van embereket politikai ideológiai alapon megfosztani nem csak a szólás szabadságától, de konkrétan anyagi kárt is okozni nekik azáltal, hogy az általuk vásárolt hardvert működésképtelenné teszed. Jól van, nincs több kérdésem.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    csak akkor törölnek, ha valaki jelentette a profilodat. ha azt csinálod, amit fentebb már leírtam, tehát létrehozol egy tucatnévvel ellátott profilt, Kiss István, Nagy Zoltán, Kovács András, stb., és senkit nem jelölsz be, semmi másra nem használod, akkor elenyésző az esélye annak, hogy bármi történjen azzal a fiókkal.

    ilyen eddig még nem történt, csak a hoaxok riogattak azzal, hogy küldd tovább ezt vagy azt, mert ha nem, akkor törlik a profilodat, mert terheli a rendszert.

  22. Ez nem akart átmenni személyeskedésbe, de úgy nyomod az ipart mint gyakorlott laposföldes, akinek semmi bizonyíték nincs a kezében a tapasztaltabb emberekkel szemben, de nyomja a marhaságát. Nem hozzászólás elemzést vártam tőled, hanem választ arra hogy miféleképpen tudod bizonyítani azt hogy a facebook csak úgy hasra ütve törölget profilokat vagy ez a facebook login annyira káros hogy 8 hónapja, mióta a quest 2 megjelent bárkinek bárminemű problémája származott abból hogy egy facebook accountot hozzá kellett csatolni…a facebook account és az hogy az adatokat fel tudják használni reklámoknál egy közös megegyezési pont azért hogy a terméket olcsóbban kapd meg. Szerintem neked fogalmad sincs milyen adatokat használnak fel arra hogy a megfelelő reklámokat tegyék az orrod elé, te az a tipikus kisember lehetsz aki még azért is sikít ha a macska nem engedte át az útkereszteződésen:D És még mindig írom, de mintha a falnak beszélnék:D Ha tiltják az accountodat mert valami idióta f*sz vagy és már kezdem érteni a félelmedet:D, attól bizony még tudod tovább használni a cuccot, csak nem tudsz menni online terekbe:D

  23. Azt még azért hozzátenném hogy egy lassan 1500 fős magyar vr csoportot vezetek, amiből több száz a quest felhasználó, ezek mellett pedig külföldi vr csoportoknál vagyok ismert személy az eredményeim miatt és abszolút semmi jelét nem tapasztaljuk a leírt dolgaidnak sem itthoni ,sem külföldi viszonylatban. Mióta világ a világ, vészmadarak vannak és lesznek akik minden évben jönnek a világvégével, különböző összeesküvés elméletekkel, különböző cégek hatalmi visszaélésével és semmi különbséget nem látok az agyszüleményed és a többi már-már idiótaszámba menő konteó között, mert soha nem történik semmi! Mindegyik nagyobb céget, a Google-t,az apple-t és stb már megrótták hibás adatkezelés miatt, a valve is ott van a felhasználói monitorozás ügyében, de mint kispolgár sokat nem fogsz tudni tenni ellene, márpedig ha a facebook dolgai zavarnak, akkor nem hiszem el hogy képes vagy bármilyen eszközt használni, amihez bármiféle accountot kell párosítani…márpedig ha ez így van és használsz ,akkor személyes sértődés is lehet az ügy hátterében amivel mondjuk megpróbálsz más személyeket becsapni! Ez is teljesen normális a mai világban…A viselkedésed hasonló mint a 4 éve HTC Vive-ot használó user, akinek még mindig az a legjobb és hiába mondja neki az ember hogy elavult, mindenféle tapasztalat nélkül szarozza le a másik termékeket úgy hogy még a kezébe sem fogott egyet…tehát mielőtt ostobát csinálsz magadból, legyen a kezedben bizonyíték, amit fel tudsz mutatni az mellett amit állítasz! Mert elmélet és gyakorlat között bizony nagy ám a különbség…Cikkekkel sokra nem mész, mert sok a clickbait, de ha van valami kézzelfogható bizonyítékod arra hogy a “facebook a sátán”, már dobom is ki a headsetemet:D

  24. Linkeld be kérlek azt a VR csoportot :slight_smile: Érdekelne.

  25. “tehát létrehozol egy tucatnévvel ellátott profilt”

    Azaz tudatosan szegjem meg a felhasználói szerződést? Majd reménykedek benne, hogy hátha nem veszik észre?
    Tudok jobbat: eleve messze ívben elkerülök mindent, aminek a Facebook-hoz a leghalványabb köze is van.

    “ilyen eddig még nem történt”

    Még. Amikor a Facebook felvásárolta az Oculust, akkor is sokan riogattak azzal, hogy idővel kötelező lesz a Facebook regisztráció, és akkor is sokan mondogatták, hogy ez csak hoax. Aki egy ilyen sztoriból nem vonja le a tanultságot, az majd kénytelen lesz a következőből.

  26. "miféleképpen tudod bizonyítani azt hogy a facebook csak úgy hasra ütve törölget profilokat "

    Sajnos a fórum motor nem engedi a hivatkozásokat, de elég egy gyors google keresés és tucatjával ugranak fel a sztorik.

    “Szerintem neked fogalmad sincs milyen adatokat használnak fel arra hogy a megfelelő reklámokat tegyék az orrod elé,”

    A Signal reklámja, ami csak annyit tett, hogy kirakta mi alapján talált meg a hirdetés ad némi fogalmat arról, hogy milyen adatokat használnak fel.
    Jah amúgy a reklámot azonnal letiltotta a Facebook.

    “az adatokat fel tudják használni reklámoknál egy közös megegyezési pont azért hogy a terméket olcsóbban kapd meg.”

    Közös megegyezéshez mindkét fél beleegyezése szükséges. Az enyém hiányzik.

    “Ez nem akart átmenni személyeskedésbe”

    Ehhez képest:

    “te az a tipikus kisember lehetsz aki még azért is sikít ha a macska nem engedte át az útkereszteződésen”
    “Ha tiltják az accountodat mert valami idióta f*sz vagy és már kezdem érteni a félelmedet”

    “Azt még azért hozzátenném hogy egy lassan 1500 fős magyar vr csoportot vezetek”

    Látván a vita stílusodat ezúton is szeretném a részvétemet tolmácsolni annak a szerencsétlen 1500 embernek.

    "Mióta világ a világ, vészmadarak vannak és lesznek akik minden évben jönnek a világvégével, különböző összeesküvés elméletekkel, különböző cégek hatalmi visszaélésével és semmi különbséget nem látok az agyszüleményed és a többi már-már idiótaszámba menő konteó között, mert soha nem történik semmi! "

    Keress rá a wikipédián a “cambridge analytica scandal” kulcsszavakra.

    "személyes sértődés is lehet az ügy hátterében amivel mondjuk megpróbálsz más személyeket becsapni! "

    Minden információ nélkül hajlandó vagy feltételezni rólam a legrosszabbat, míg a Facebookról, ami már kismillió alkalommal lebukott még mindig nem vagy hajlandó elfogadni a nyilvánvalót.

    “de ha van valami kézzelfogható bizonyítékod arra hogy a “facebook a sátán”, már dobom is ki a headsetemet”

    Hogy neked mi az elegendő bizonyíték azt majd eldöntöd magad. Nekem onnantól vége az Oculusnak, hogy az ígéreteik ellenére kötelezővé tették a Facebook regisztrációt. Én úgy vagyok vele, hogy ha egyszer az arcomba hazudnak, akkor nem adok rá még egy esélyt. Mindenki a maga kárából tanul, Te is abból fogsz.

  27. A neten az is fent van hogy a föld lapos és szíriuszi magyar királyok élnek a földön! Tényleg szemedbe hazudtak? Arany szíve… Akkor most azért ne vegyek többet htc terméket, mert 2017-ben azt írták magukról hogy a legjobb, miközben a cv1 ugyanazon a szinten volt fele annyiért sem? ne vegyek többet valve terméket mert azt mondják hogy a legjobb kontroller az övék, miközben mindenkinél állandóan tönkremegy, az enyém konkrétan hatodik alkalommal máig!? Ne vegyek HP Reverb terméket ,mert 115-nek írják a látószöget ,közben kisebb mint a quest 2 110-es fovja?:smiley: Ember…nem erőltetem rád a hitemet, de hagyj békén engem meg másokat a hülyeségeddel:D Elhiszem neked hogy van félnivalód az ilyen cégektől, de legközelebb akkor gyere ha kézzelfogható bizonyítékod van az állításaidra, mert ez eddig eléggé laposföldes szint…

  28. " Akkor most azért ne vegyek többet htc terméket, mert 2017-ben azt írták magukról hogy a legjobb, miközben a cv1 ugyanazon a szinten volt fele annyiért sem? "

    Hogy mi a legjobb, az egy vélemény, amivel vagy egyetértesz vagy nem, de nem nevezheted hazugságnak ha neki - értelem szerűen - a saját terméke a legjobb.
    Ugyanakkor hogy kell-e facebook regisztráció az oculus termékekhez az nem vélemény kérdése, mert vagy kell, vagy nem.
    Ha azt ígérik, hogy nem kell, majd később mégis kötelezővé teszik, na azt hívják úgy, hogy az arcodba hazudtak.

    “Ember…nem erőltetem rád a hitemet, de hagyj békén engem meg másokat a hülyeségeddel”

    Ha zavar, hogy mások mit gondolnak, akkor ne olvass fórumokat. Maradj meg a magad kis facebook buborékjában, ott azt ignorálsz akit akarsz, de ne írd már elő másoknak, hogy egy nyilvános fórumon miről beszélhetnek és miről nem.

    " Elhiszem neked hogy van félnivalód az ilyen cégektől, de legközelebb akkor gyere ha kézzelfogható bizonyítékod van az állításaidra, mert ez eddig eléggé laposföldes szint…"

    Kell facebook regisztráció az oculus termékekre a korábbi ígéretek ellenére vagy sem?
    Kell.
    Bizonyítékot akarsz? Töröltesd a facebook accountodat és meglátod.
    A nyilvánvaló tagadása, na az a laposföldes szint.

    Ami meg a félnivalót illeti: mindenkinek joggal lenne félnivalója a személyes adataival nyíltan visszaélő cégek miatt, de attól, hogy te önként és dalolva bepucsítasz a facebooknak még nem következik, hogy aki nem teszi, az fél.

  29. Te tényleg reménytelen eset vagy szövegértelmezési képesség nélkül…eddig 4 embernek segítettem tiltás miatt kommunikálni a supporttal:D mindegyik tudta tovább használni az eszközét, csak bizonyos online dolgok voltak letiltva, mint minden más eszköz esetében. Egy tiltott gmail esetén a telefon tovább használható mint az oculus eszköze is:D Egyszerűen képtelen vagyok felfogni hogy egy embernek tapasztalatok nélkül hogyan mondhat véleményt:D Majdnem minden cég hazudik,sőt…az összes:D Ha te ki vagy borulva ezen, te dolgod , sírd tele a párnádat arany szíve! Ezzel nincs is gond…nekem viszont az alapvető butaságból származó informálatlan véleménnyel van problémám, nem azzal hogy van “véleményed”! Elhiszem hogy szereted ha tiéd az utolsó szó meg szeretsz leírt dolgokat analizálva válaszolni, mert nem vagy képes egy konkrét fogalmazást összeállítani, de nekem van időm :smiley: Egyszer biztos megtörténik:D

  30. “eddig 4 embernek segítettem tiltás miatt kommunikálni a supporttal:D”’

    Tehát mégis csak tiltogat a Facebook? Tőlem követeled a bizonyítékot, erre tessék, magad szállítod.

    " mindegyik tudta tovább használni az eszközét, csak bizonyos online dolgok voltak letiltva, mint minden más eszköz esetében"

    Nem az a gond, ha egy adott online accountot az azon elkövetett szabálysértés miatt letiltanak, hanem az, hogy egy olyan szolgáltatás használatára köteleznek, aminek semmi köze a termékhez és ha arról a szolgáltatásról vélt vagy valós indokok alapján (amiről 100%-ban ők dönthetnek) letiltanak, akkor az eszközödet sem tudod rendesen használni, hiszen a store-ban vásárolt szoftvereid sem fognak futni.

    Hogy egyébként mások is hasonló gyakorlatot folytatnak, az engem hidegen hagy, mert mint mondtam, más accountok esetében nem törölnek csak azért, mert nem a valós neveden regisztráltál.

    Ami a hazudozást illeti: hogy mindenki hazudik-e az egy feltételezés, hogy a Facebook hazudik-e az tény. Állítottak valamit és az ellenkezője történt. Innentől kezdve azzal mentegetni, hogy mások is hazudnak, az a klasszikus felszarvazott papucs férj esete, hogy hát rajta kapta az asszonyt valaki mással az ágyban, de ez még nem válóok, mert biztosan csak aludtak, de ha mégsem, akkor úgyis eleve minden nő k…rva.

    " Ezzel nincs is gond…nekem viszont az alapvető butaságból származó informálatlan véleménnyel van problémám"

    Nem, neked azzal van problémád, hogy görcsösen próbálod feloldani a kognitív disszonanciát, hogy hát egyik részről itt ez a jó és olcsó hardver, másrészt viszont itt a Facebook a sorozatos vállalhatatlan húzásaival, ezért megpróbálod meggyőzni magadat, hogy alapvetően jó dolog ez a Facebook és amit lenyomnak a torkodon, az igazából finom és tápláló, erre jön valaki, aki kilóg a sorból és rombolja az illúziót. Így aztán indulati alapon minősítgeted a másikat, mert ettől egyfajta érzelmi elégtételt remélsz.

  31. A probléma hogy amiről beszélsz ,arról semmi dunsztod nincsen! Ez a 4 ember ilyen vírustagadó idiótaságok miatt került tiltásra a facebooknál, amelyet bármelyik platformnál ugyanígy kezeltek volna…viszont az eszközüket ugyanúgy tudták használni tovább, csak bizonyos szolgáltatásokat nem. Azzal nekem semmi bajom ha van véleményed, de legyél informáltabb a dolgokról és ne kreálj köré valótlan állításokat ,amivel másokat informálsz félre, csak azért mert egy cég megsértette az érzékeny lelkedet…

  32. Éppen ezért nem szabadna egy eszköz használhatóságát kötelezően egy közösségi platform regisztrációjához kötni. Ha valaki ökörségeket beszél a Facebookon és ezért letiltják, az rendben van. Ha viszont bukja a megvásárolt szoftvereit, az nagyon nincs rendben, mert a szoftverek vagy a hardver felhasználói feltételeit nem szegte meg.
    Ez olyan, mintha kikapcsolnák az otthonodban az áramot, mert áthajtottál a piroson. Jogos büntetni a piroson áthajtást? Igen, amennyiben azt a tevékenységet érinti, amiben a szabálysértést elkövetted. Ugyanígy abszurd lenne, ha azért vennék el a jogsidat, mert nem fizeted be a villanyszámlát. Márpedig a Facebook pontosan ezt csinálja: a megvásárolt javaidat korlátozza olyan tevékenység miatt, aminek még csak érintőlegesen sincs köze magához a vásárláshoz.

    Ami az informáltságot illeti, egy szimpla google keresés eredménye:

    “Facebook doesn’t offer a true “offline mode” for the Oculus Quest 2 in the case of an account ban. While it’s true that the Quest 2 does not require an Internet connection to work (and therefore can be played anywhere), it does require a Facebook account to operate. If your account isn’t in good standing for any reason, it’s possible that you can’t to play games or access media on the Oculus Quest 2.”

    Ez nekem bőven elég, hogy messze ívben elkerüljem ezt a terméket.

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de hát azt írta, hogy “az eszközüket ugyanúgy tudták használni tovább, csak bizonyos szolgáltatásokat nem”. ezek alapján nekem nem úgy tűnik, hogy bukták volna a megvásárolt szoftvereiket.

    de továbbra is csak azt tudom erre mondani, hogy ha ez ennyire problémás kérdés, akkor hozz létre egy teljesen új profilt, amit csak erre használsz. ezt létrehozhatod a saját neveddel is, de tucatnévvel is, igazából lényegtelen, a kulcs annyi, hogy ezzel az adott profillal utána ne csinálj semmi mást, csak és kizárólag ehhez az eszközhöz használd. és akkor elhanyagolható az esélye annak, hogy bármi történhessen.

  34. A bizonyos szolgáltatások konkrétan a megvásárolt szoftvereket jelenti, mivel azok a Facebook accountodhoz kötődnek.
    Facebook hivatalos közleményből:
    "If your account is fully disabled as a result of this violation you may also lose access to your [games and content]. "
    És itt jön a másik probléma. Létrehozol egy profilt tucatnév alatt, a bot kiszúrja és már arra fel joguk van törölni, hogy nem a valódi nevedet használtad. Innentől buktad az összes szoftvert, amit azon az accounton vásároltál.
    Azt mindenki döntse el maga, hogy mennyire komolynak értékeli a kamu profil törlésével járó kockázatot. A magam részéről az, hogy egy olyan cégnél költsek akár egy fillért is, ami képes az ígéreteivel ellentétben a felhasználói feltételeket egyoldalúan a homlokegyenest ellenkezőjére változtatni, az nem kockázat, hanem hazardírozás.

  35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a “you may lose” az nem egyenlő azzal, hogy “you will lose”.

    nincsen olyan, hogy valami bot kiszúrja. hiszen mégis honnan tudná, hogy a tucatneved nem az igazi neved? de akkor használd az igazi nevedet. ha semmi másra nem használod az adott profilt, csak az Oculusra, akkor gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy azzal bármi is történjen.

    az automatika maximum az olyan neveket tudná kiszúrni, ami teljesen világos bárki számára, hogy kamu, mint mondjuk “Nemmondom Meg” vagy ilyesmi, de ezt is legfeljebb csak az angol nyelv esetén, magyarban szinte kizárt.

    a facebook egyébként még akkor is csak nagyon ritkán csinál bármit egy kamu névvel rendelkező profillal, ha azt jelenti valaki, hogy kamu név.

  36. A Facebook gyakorlatilag semmit nem csinál a magyar profilokkal, még akkor sem, ha egetrengető kihágást vagy alázást művel. Tapasztalat. Nekem egy ismerősöm rendszeresen jelentgetett egy profilt aki szemet szúrt neki, hogy rendszeresen megszeg mindenféle erkölcsi és etikai szabályokat, letojta a Facebook… az angol nyelven kommunikálókra vannak szinte kizárólagosan ráállva és azokat figyelik, mert azokkal tudnak érdemben mit kezdeni az emberi dolgozók és a botok is.

  37. Ha százezreket költök egy eszközre, a “you may lose” nekem bőven elég visszatartó tényező. Ezért mondtam, hogy mindenki maga döntse el, hogy hajlandó-e az olcsóbb hardverért a termék használhatóságát egy a gátlástalanságáról és hazugságairól közismert cégre bízni.

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    százezreket költesz az Apple készülékeidre is, és azoknál is előfordulhat, hogy “you may lose”.

    én nem akarlak meggyőzni arról, hogy mit vegyél, de az általad vázolt helyzetre van áthidaló megoldás. ha az adott profilt (ami, mint írtam, lehet a valós neveddel is!) SEMMIRE nem használod az eszközön kívül, gyakorlatilag semmi esélye nincs annak, hogy random elbuknád a fiókot. konkrétan semmi.

  39. Közvetlen tapasztalat:
    Barátnőm tucat néven regisztrált a Facebookra, mert azt tanácsolták neki, hogy a saját készítésű ékszereit ott könnyebben tudja eladni. Csináltunk neki külön erre gmail fiókot, kitöltöttünk mindent, raktunk fel képeket, leírást, stb.
    Belépéskor kérte a rendszer, hogy telefonon erősítsük meg az accountot. A telefonos app külön kiírta, hogy csak a biztonsági ellenőrzés miatt van rá szükség és hogy a telefonon tárolt személyes információkhoz nem nyúl.
    Pár percre rá a facebook már dobálta is fel a kapcsolódás tippjeit, azokat az embereket, akiket a telefon híváslistájában talált. Pl. a dpd futárt, aki két nappal azelőtt a saját telefonjáról hívta, hogy otthon vagyunk-e. A barátnőm persze következetesen minden kapcsolódási javaslatot elutasított.
    Aztán kb. fél óra elteltével az egész profil egyszerűen eltűnt. Nem érkezett a Facebooktól semmilyen értesítés, hogy miért törölték, egyszerűen nem lehetett többé belépni, azt írta ki, hogy ilyen felhasználó nem létezik, de ha újra akartuk regisztrálni, akkor közölte, hogy az adott néven és email címen nem lehet regisztrálni.
    Ennyit arról, hogy semmi esélye.

    “százezreket költesz az Apple készülékeidre is, és azoknál is előfordulhat, hogy “you may lose”.”

    Tudsz mondani olyan konkrét esetet, amikor az Apple egy rendeltetés szerűen használt eszközről bárkit letiltott, az eszköz használatához semmilyen módon nem kapcsolódó online tevékenység miatt?

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én pedig pont azt látom, hogy teljesen egyértelműen kamu profilok évek óta vígan facebookozgatnak, és gyártják a kamu oldalakat a kamu nyereményjátékokhoz. az, hogy el akarsz adni valamit a facebookon, már megint más kategóriába teszi a profilodat, mint ha semmit nem csinálnál rajta.

    If you think your account was disabled by mistake, please enter the following information and we will consider your profile for review. You can submit more information here for up to 30 days after your account was disabled. After that, your account will be permanently disabled and you will no longer be able to request a review.

    https://www.facebook.com/help/contact/260749603972907

    iPhone-on nem fér hozzá a híváslistádhoz a facebook app (sem). ha ez nem iPhone, hanem valami androidos készülék, azzal kapcsolatban nem tudom, mi a helyzet, de ott én semmin sem csodálkoznék.

    egyáltalán nem írtam, hogy ez ilyen esetben történne. de tudsz mondani olyan konkrét esetet, amikor a Facebook egy rendeltetésszerűen, a felhasználási feltételek betartása mellett valakinek letiltotta a profilját, és azt nem is állította vissza?

  41. Tehát ha tucatnéven regisztráltál, akkor egy ilyen esetben garantáltan nem kapod vissza a fiókodat.

    Mit értesz rendeltetésszerű használat alatt?
    Mert ugye pont ennek a meghatározása az alapvető probléma az Oculus kötelező FB regisztrációjával.

    Eredetileg az Oculus CV1-et bármilyen név alatt regisztrálhattam. Ha most ugyanazt a nevet továbbviszem Facebookra máris megszegem vele a felhasználási feltételeket és törlik az accountot, vele együtt a korábban megvásárolt szoftvereimet is.
    Márpedig olyan sztorikkal, hogy nem a saját nevén regisztrált Facebookra, majd erre hivatkozva nem állították helyre az accountját tele van a net.

    Félre ne értsd, én teljesen értem, hogy a Facebook miért törli a kamu profilokat és miért ragaszkodnak a valódi névhez. Az a nem kóser, hogy egy termék használati jogát ilyen profilokhoz kötik.

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kivéve, ha tudod igazolni a tucat nevedet. de mint írtam, a tucatnév csak egy opció.

    ott vannak a felhasználási feltételek mindenki számára elérhetően, be sem kell lépni hozzá a facebookra. ha azokat nem szeged meg, akkor nem is lehet semmi probléma. ha azokat megszeged, akkor annak megvannak a következményei, ami szintén előre ismert már a regisztráció előtt is. ha pedig konkrétan semmit nem csinálsz a facebookon, mit tudom én, például nem szólsz hozzá sehol semmihez, nem osztasz meg nem odaillő tartalmat, nem jelölgetsz be random ismeretleneket vagy úgy amúgy senkit sem, stb., akkor nem is tudod megszegni ezeket, és minden jogalapod megvan arra, hogy fellebbezhess a facebooknál, ha valami miatt mégis felfüggesztenének vagy bármi.

    magyarán akkor igazából a CV1 regisztrációjánál elkövetted azt a hibát, hogy X okból nem a valódi nevedet adtad meg? nem ismerem, hogy ott hogy megy a dolog, de ebben én nem látok sok logikát, mert mi van akkor, ha mondjuk ténylegesen nevet változtattál, és a facebookon már az új név szerepel? nem egyszerűbb akkor előbb a CV1-es regisztrációdnál nevet változtatni, majd csak utána vinni tovább a regisztrációdat a facebookra?

    de ahogy írtam, a facebook legtöbbször magasról tesz erre, főleg a magyar felhasználók esetén. még azokat sem törlik, vagy csak hosszú hónapok után, akik világos, hogy kamu nevet használnak, hiába jelenti őket bárki. és akkor most abba bele se menjünk, hogy a folyamatosan a felhasználási feltételekkel ellentétesen viselkedő, kártékony profilokkal sem történik szinte soha semmi.

    mondanám, hogy nyugodtan próbáld ki, keress valami nyilvánvalóan kamu nevet (csemegézz mondjuk valami közéleti portál egy politikai jellegű megosztása alatt a hozzászólásokban, ott mindig van ilyenből temérdek), jelentsd, hogy kamu név, és az esetek döntő többségében konkrétan semmi sem fog történni, még csak fel sem függesztik. az is teljesen általános, hogy mondjuk felcseréli a vezeték- és keresztnevét, és ezzel a facebook elintézettnek könyveli el a dolgot.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for kpbendi Avatar for MagyarFarkas Avatar for totopad Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Nagyon jó termék, én is pont a napokban szereztem be. Eddig egy Oculus GO-m volt amitől nem voltam annyira elájulva, de a Quest 2 fényévekkel jobb. Az ára meg szerintem teljesen rendben van és a játékok árai se vészesek. Olyan játéknál pl mint az Angry Birds például a GO-nál már a kisebb dobozokon olvashatatlan számomra a TNT felirat, de a Quest2 -ön kristálytisztán olvasható. Az egész nem olyan pixeles. Az meg ahogy két kézzel is irányitható meg megint csak egy óriási különbség a 2 készülék közt, főleg, hogy Quest-el meg is tudsz fogni dolgokat. Ja és ami nagyon tetszik még, hogy a Mavic Air 2-vel készült 360 fokos fotókat is rátöltöttem és teljesen más értelmet nyertek ezek a képek is. Amúgy én személy szerint a 256 GB-os modellt ajánlom. Akkor biztos van elég helyed.

  2. Engem érdekelnek ezek a technikák, de az élettani hatásaik is: tuti, hogy én vagyok defektes, de én már a 3D-t sem birtam soha moziba, fél óra után automatikusan elkezdtem szédülni, de az airpods-al ugyanez a helyzet, ott meg a fejem kezd el fájni egy idő után tőle (mondjuk ezt több helyen is olvastam, hogy előfordulhat).

    Mielőtt kiadna az ember egy rahedli jettát egy ilyenre, jó lenne kipróbálni.

  3. Persze ez logikus. Ismerek én is olyat aki az aktív 3D-t nem bírja, de olyat is aki a passzívat nem. Szerintem a covid miatt sajnos nagy a valószínűsége, hogy nem lehet sehol kipróbálni, de szerintem hívd fel őket, hogy mit mondanak ők.

  4. Valamit amúgy még hozzátennék a tapasztalatokhoz. Nagybátyám csak másfél szemre lát, az egyik jó a másikra csak középtől lefele, ez miatt ő alapból nem lát 3 dimenzióban aztán kipróbálta ő is, igaz a szemüvegben se lát továbbra se 3d-ben, de az egész vizuális látvány kárpótolta érte és nagyon tetszett neki is és azt mondta neki is kell ilyen. Szóval, ha valaki nem lát 3D-ben azoknak is hatalmas élmény lehet és, ha eddig ezért nem próbálták ki akkor tessék csak nyugodtan lehet megváltozik a véleményük.

  5. A kötelező Facebook regisztráció dealbreaker. Nem az adatvédelmi aggályok miatt, hanem mert a Facebook bármikor előzetes figyelmeztetés nélkül törölheti az accountodat és azzal használhatatlanná válik a hardver, a szoftver vásárlásaidat pedig örökre elbukod.
    Egyetlen más cég se csinál ilyet.

    Nem a saját neveden regisztráltál? Törölve.
    Több accountot regisztráltál? Az összes törölve.
    Túl sokáig inaktív vagy? Törölve.
    A Facebook cenzoroknak nem tetsző tartalmat osztottál tovább? Törölve.
    És így tovább.

    Képzeld el mekkora szarvihar zúdúlna az Apple nyakába, perek tízezreit is beleértve, ha mondjuk törölnének minden Apple ID-t, amit a user nem a saját nevére regisztrált és letiltanák az ahhoz tartozó iPhone-okat és AppStore vásárlásokat.
    Akármilyen jó hardver is a Quest, amíg közvetlenül Facebookhoz van kötve, addig ajánlatos messze ívben elkerülni.

  6. Azért ez nem teljesen igaz. Mármint a törölve dolog. Mi használunk Fake accountot arra, hogy posztoljunk automatikusan a Facebook-ra, vagy olyan funkciókat használjunk ki, amiket pluginek igényelnek az oldalon és saját néven nem éppen ideális. Nincs ezzel semmi gond, simán használom. Az hogy törölnek sem igaz, mert tudsz felebezni, ahol végeredményben ha bizonyítod, hogy Te vagy, akkor nyugodtan használhatod tovább, nem veszik el.

    Végül, de nem utolsó sorban ha csak valaki nem szól, nem fogják tudni hogy nem valós az account, így végeredményben lehet hamis adatokkal használni probléma nélkül. Az teljesen más kérdés, hogy manapság már messengeren beszélgetsz, Facebook oldalt managelsz és így tovább… tehát elég kis esély van arra, hogy nincs Facebook accountod, amit létre is tudsz hozni bármikor.

    Ettől függetlenül valóban igazad van abban, hogy nem csak egy random felhasználói fiókot hozol létre, hanem jóval többet kell megadnod magadról, de törölve nem leszel, ha csak valaki nem szól a Facebook-nak. Egyébként általában máshol is megadod ezeket az adatokat, mert ha mondjuk elfelejted a jelszót, akkor nem árt tudni a születési dátumodat, egyéb dolgokat.

    Nem vagyok a Facebook mellett, de manapság az emberek többségének sajnos megkerülhetetlen, mert ebben “dolgoznak”, itt kommunikálnak, ha egy cégnél vagy, akkor is ilyen-olyan groupok vannak stb… Előbb utóbb sajnos használni kell. Ennek én sem örülök, de ez van.

  7. Nekem nincs facebook accountom és egyetlen pillanatig sem éreztem a hiányát. Szóval egyáltalán nem evidencia, hogy úgyis mindenkinek van, vagy hogy nincs élet a facebookon túl.

    Mint mondtam, ez alapvetően nem adatkezelési kérdés. Egyszerűen maga a lehetőség, hogy egy cég bármikor figyelmeztetés nélkül megszűntetheti az accountodat olyan események vagy csak szimpla gyanú alapján, aminek semmi köze magához a megvásárolt termékhez vagy a felhasználás módjához, hogy a közösségi médiában való részvételtől teszik függővé, hogy egyáltalán használható-e a termék, amiért fizettél önmagában botrány.

    Tőlem amúgy mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, ignorálhatja az intő jeleket, csak aztán ne csodálkozzon, ha egy nap arra ébred, hogy van egy százötvenezer forintos ajtótámasza és pár tízezer forintnyi szoftvere örökre eltűnt az éterben, mindezt csak azért, mert egy algoritmus bűnösnek bélyegezte az adatlopási bizniszük akadályozásában.
    Na akkor jusson eszébe, hogy mindez előre látható volt, hogy önként ment bele, és hogy egyedül csak magát hibáztathatja.

  8. Ezt barmelyik ceg barmikor megteheti, lasd az Apple is torolheti az accountad, Twitter is, barmilyen szolgaltatonak meg van a joga hozza. Nekunk is, ha fizetos lenne a szifon, es torollek, mert megszektel egy szabalyt, akkor ennyi. Ez mindenhol igy van, a Facebook-on kivul is, es ott is.

  9. Avatar for Czo Czo says:

    Egyebkent, ha nem mersz hardvert vasarolni a Facebooktol, mert felsz, hogy a Facebook torli az accountodat es hasznalhatatlanna valik a hardvered, akkor miert mersz hardvert vasarolni az Appletol, nem felve attol, hogy hasznalhatatlanna teszi a hardvered?

  10. Azért ne túlozd el a dolgokat, a Facebook törölheti a profilod persze mert rengeteg ipari mennyiségben gyártott kamu profil létezik, a likebusiness miatt. De, először is deaktiválják a profilod és nem törlik rögtön és sincs baj mert jelentkezel és visszaállítják. Törölni csak úgy egyik percről a másikra nem fogják. Ha egy magát igazolni tudó élő ember áll a profil mögött akkor azt nem fogják végleg törölni. Nekem se volt Facebook profilom és értelmét se látom, de ez más téma, de most az Oculus miatt csináltam egyet csak játszani, de egyáltalán nincs ilyen félelmem.

  11. Természetesen az EULA megszegése bármilyen account törlésére feljogosítja az adott szolgáltatás üzemeltetőjét, de a kötelező facebook regisztráció lényegi elemekben más.
    Az Apple nem törli az accountokat arra hivatkozva, hogy nem a valós neveddel hoztad létre, vagy hogy egynél több account van a neveden.
    Ezen túl nem köti az általad megvásárolt eszközök használati jogát a közösségi médiában való jelenléthez és tartalmi cenzúrát sem végez.
    Most képzeld el a következő szituációt: egy szép reggel arra ébredsz, hogy nem működik a telefonod, tableted, laptopod, médialejátszód, majd - hogy egyáltalán esélyed legyen használni - neked kellene a személyes adataid rendelkezésre bocsátásával (amelyeknek mellesleg semmi köze a termékekhez) bizonyítani, hogy egyáltalán létezel.
    Mekkora világra szóló botrány lenne belőle?

  12. Avatar for Czo Czo says:

    Meg mindig nem ertem miert zavar, ha a Facebook a sajat hatdveret hozzakoti a sajat accountjahoz. A Roborock porszivot nem tudom Roborock account nelkul hasznalni, az Apple telefont ugyan lehetne, de appok nelkul ezt se nagyon tudod hasznalni, az appokhoz pedig mar kell a sajat Apple account. A Google platformjan is ugyonez van. Tehat miert csak az FB eseten zavar ez?

  13. Melyik másik cégnél kell neked bizonyítanod, hogy a valós neveden regisztráltál?
    Melyik másik cégnél törlik az accountodat, ha egynél többször regisztráltál, vagy ha a túl alacsony közösségi aktivitásod miatt inaktívnak minősítenek, vagy ha szélsőséges politikai csoportok rádszállnak és koordináltan tömegesen hamis feljelentéseket tesznek ellened?
    Nem a hardver kötelező regisztrációja a gond és még csak nem is a facebook moderálási gyakorlata, hanem hogy a kettőt kötelezően összekötik.
    Mintha mondjuk összeállna a közlekedési hatóság az áramszolgáltatókkal, és ha áthajtasz a piroson, akkor kikapcsolnák az áramot, vagy ha elmaradsz egy számlával, akkor leszednék a kocsidról a rendszámot.

  14. Kicsit túlgondolod ezt szerintem.

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha létrehozol egy fiókot egy nyilvánvalóan kamu névvel, mint mondjuk “Márk Cukkerbörg”, amiből mindenki azonnal tudja, hogy kamu, akkor valóban nem kell csodálkozni, hogy felfüggesztik, majd ha nem tudod igazolni, hogy valóban így hívnak, vagy nem írod át a nevet, akkor törlik is.

    de ha létrehozol egy gyakori névvel rendelkezőt, mint mondjuk Kovács István, Kiss Gábor, Nagy Béla, stb., és semmi másra nem használod ezt a fiókot, sehol nem szólsz vele hozzá, semmit nem lájkolsz, senkit nem jelölsz be vagy igazolsz vissza ismerősként, akkor nullához közelít az esélye annak, hogy töröljék. olyan meg nincs, hogy az alacsony közösségi aktivitásod miatt törölnének.

  16. Avatar for Czo Czo says:

    Az Apple is azt keri, hogy a valodi neveddel hozd letre az accountod. Nekem eszembe nem jutott masik nevet hasznalni, ugyhogy en a valodi nevemet hasznalom (itt is es mashol is). Ugyonakkor meg mindig nem ertem, hogy miert baj, ha a Facebook a sajat hardverehez azt keri, hogy regisztralj a sajat szolgaltatasara es tartsd be a sajat szolgaltatasanak a szabalyait. Ne vedd meg a Facebook hardveret es nincs problema.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Ahogy mondod! Nekem nem jó a FB nem is veszek olyan hardvert, nem jó másra az android mint navigálni, csak arra használom az autóban, tabletnek meg jobb már az iPad Pro akkor azt fogom használni, mint ahogy telónak sem használnék androidot mert nem bejövős. Ergo senkit nem köteleznek semmi hardver vételére a gyártók és a forgalmazók, de ha már veszek valamit akkor azzal vele járnak dolgok és azt még a megvétele előtt meggondolom valóban kell-e nekem. Ha nem tudok vele vmiért együtt élni nem veszem. Ennyire 1xű, nem is vágom másoknak ez miért nem tiszta!?

  18. Nyilván nem veszem meg, ez a lehetőség fel sem merült.
    Ez a topik viszont egy facebook hardverről szól és nem árt tisztába lenni azzal, hogy a sok hozsannázással szemben milyen kockázatokat rejt a termék. Márpedig a facebook regisztráció azt jelenti, hogy bármikor indoklás nélkül elvehetik azt, amiért fizettél, olyan dolgok miatt, amiknek még érintőlegesen sincs közük magához a termékhez.
    Lehet ezt a kockázatot bagatelizálni vagy ignorálni, és tökre elhiszem, hogy egy jó minőségű és relatíve olcsó hardver komoly csábító erő, de attól még nagyon is van értelme beszélni róla.
    Van egy olya amerikai mondás, hogy “fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me”.
    Én megvettem a CV1-et és a Go-t annak tudatában, hogy az oculus felvásárlásakor azt nyilatkozták, hogy nem lesz kötelező facebook regisztráció. Aztán mégis lett, azaz az arcunkba hazudtak.
    Számomra a “fool me once” tehát letudva, mert a kétkedő hangok ellenére mégis az oculus mellett döntöttem. Másodszorra már nyilván nem hagyom átverni magam.
    Ha valaki a saját bőrén akarja megtapasztalni milyen facebook ügyfélnek lenni, nosza csinálja, de ne mondja később, amikor őt is átverik, hogy seki se figyelmeztette.

  19. Milyen kockázatot rejt a termék? Mint az összes többi! Legutóbb egy igen rasszista barátomnak előző év novemberében tiltották a gmail fiókját, mert rosszat írt egy google maps koncentrációs tábor véleményezős könyvébe, amivel elvesztette az összes google play-es játékát, telefonszámát és adatát, mivel nem tudott belépni a telefonba…Most van május és még mindig nem kapta vissza! A Steam,google,facebook felhasználói szerződés ugyanaz, kivéve a facebooknál van egy reklámokra szakosodott pár oldalas melléklet, ami nem sok vizet zavar, de a valvenaé meg ott van hogy monitoroznak folyamatosan…Ennyi tudatlan baromságot régen hallottam már egy embertől! Ki a tökömet érdekel egy facebook regisztráció, miközben egy vr headset nem 500 vagy 1500 euró lett, hanem csak 300…amit már wireless is tudsz pcvr eszközként használni! A facebook nélkül maga a vr kihal 2023-ig…én nem csak a cv1-et és a Go-t vásároltam meg, hanem még 10 másik eszközt is a viveoktók kezdve az indexen át egészen az oculus questekig, tartalmazva wmr headseteket vagy pimaxot…Forintban nézve több millióm ment el erre a hobbira, mert vártam azt hogy meginduljon…és ha ez egy facebook reg-nek köszönhető…áldásom rá! Te meg úgy hogy fenét sem tudsz az egészről, inkább maradj csendben…mert ha nincs szemed látni, akkor nincs miről beszélni…Mi a fenét csinálsz 2 év múlva a vr headseteddel, ha a facebook nem lépi meg ezt a “veszítek az üzleten” témát? Ott ülsz és sírsz hogy “jaj de jó is volt”! Valamit valamiért…ez egy jaunár 10.-én keletkezett hozzászólás volt és most van május…3-4 millió eladott quest 2, a fejlesztők megőrülnek érte és lassan érkeznek a jobbnál jobb játékok, programok…Kit érdekel egy facebook login? Minden termékhez kell egy login…most ott van a sony…elkezdi bannolni a toxikus játékosokat, de úgy hogy mindent elveszíthetnek, de mindent és ezért jó a facebook login is…mert megtanulsz viselkedni és ha idióta gondolkodásod van + toxikus is vagy akkor kívül tágasabb alapon mondanak egy viszlátot, de sajnos vissza tudsz jönni másik accountról vagy az összes játékodat offline állapotban tudod használni…ezeket a dolgokat amiket 4 hónapja leírtál, ezekre kis változtatással ugyanígy válaszoltam volna akkor

  20. “Legutóbb egy igen rasszista barátomnak előző év novemberében tiltották a gmail fiókját, mert rosszat írt egy google maps koncentrációs tábor véleményezős könyvébe”

    Tehát a google accountjához közvetlenül köthető szabálysértést követett el, így bukta az összes olyan adatát, amit a google accountja tárolt.
    Ha csak ennyi lenne a facebook regisztráció kockázata, senki sem hirigelne rajta.
    Csakhogy a facebook egy hardver használati jogát köti egy nyíltan adatlopásra szakosodott szolgáltatáshoz úgy, hogy ha megszeged a szolgáltatást felhasználói szabályait, akkor bukod a hardvert is. Mert igenis bukod a hardvert, hiszen a facebook accountnál kötelező megadni a valós adataidat, tehát fake accounttal nem tudod tovább használni, mert azt is kapásból törlik.

    " A Steam,google,facebook felhasználói szerződés ugyanaz"

    Azzal a különbséggel, hogy csak a facebooknál törölnek accountot arra hivatkozva, hogy nem a valós adataidat adtad meg.

    “Mi a fenét csinálsz 2 év múlva a vr headseteddel, ha a facebook nem lépi meg ezt a “veszítek az üzleten” témát?”

    Pontosan azt, mint most: leírom veszteségnek. Mivel nem volt és soha az életben nem lesz facebook accountom, el kell fogadnom, hogy 2023 után az oculus hardvereim használhatatlanok lesznek. Így 2023-ban vagy eladom, vagy kidobom.
    Tudomásul vettem, hogy rossz lóra tettem, mert az intelmek ellenére bíztam a Facebookban, ezen buktam némi pénzt, így most időben kiszállok, mielőtt a következő gennyes húzásaikkal még több kárt okoznának nekem. Mert ne legyenek kétségeid, nem fognak itt megállni.

    Egyébként ha Facebook adatlopás nélkül nem életképes a VR, akkor el kell fogadni, hogy egyáltalán nem életképes, azaz pénzt, időt és energiát sem érdemes rá szánni. Nem hinném amúgy, hogy ez lenne a helyzet (szerencsére), itt mindössze arról van szó, hogy az olcsóbb hardverért cserébe be kell álnod a facebook kondájába hízósertésnek. Van akinek ez elfogadható kompromisszum, másnak nem. Nekem nem.

    “Te meg úgy hogy fenét sem tudsz az egészről, inkább maradj csendben”

    Ezt hívják “személyeskedés” érvelési hibának.
    Honnan veszed egyáltalán, hogy fenét sem tudok az egészről? Hogy te több pénzt költöttél vr headsetekre mint én? Hát gratulálok.
    Amúgy meg ha képtelen vagy elviselni az álláspontodtól eltérő véleményeket, akkor inkább neked kellene csendben maradnod, bár aki facebook buborékban szocializálódott, attól nyilván naivitás ilyesmit elvárni, mert eleve alkalmatlan a civilizált beszélgetésre.

    “Kit érdekel egy facebook login?”

    Pl. engem meg még sokan másokat. De eljön majd az idő, amikor a Facebook elkezdi felszámolni a számára holt terhet jelentő accountokat, amiket csak az oculus miatt hoztak létre, na majd akkor térjünk vissza rá, hogy kit érdekel még.

    “most ott van a sony…elkezdi bannolni a toxikus játékosokat, de úgy hogy mindent elveszíthetnek”

    Ezért ez egy kritikus érv a PS5-el szemben. Amúgy pl. Braziliában már pert is vesztettek emiatt és idővel ugyanez lesz máshol is. Egyébként meg az, hogy más is ugyanazt a szemét gyakorlatot űzi még nem teszi a Facebook megoldását elfogadhatóvá.

    " és ezért jó a facebook login is…mert megtanulsz viselkedni"

    Jah hogy szerinted teljesen rendben van embereket politikai ideológiai alapon megfosztani nem csak a szólás szabadságától, de konkrétan anyagi kárt is okozni nekik azáltal, hogy az általuk vásárolt hardvert működésképtelenné teszed. Jól van, nincs több kérdésem.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    csak akkor törölnek, ha valaki jelentette a profilodat. ha azt csinálod, amit fentebb már leírtam, tehát létrehozol egy tucatnévvel ellátott profilt, Kiss István, Nagy Zoltán, Kovács András, stb., és senkit nem jelölsz be, semmi másra nem használod, akkor elenyésző az esélye annak, hogy bármi történjen azzal a fiókkal.

    ilyen eddig még nem történt, csak a hoaxok riogattak azzal, hogy küldd tovább ezt vagy azt, mert ha nem, akkor törlik a profilodat, mert terheli a rendszert.

  22. Ez nem akart átmenni személyeskedésbe, de úgy nyomod az ipart mint gyakorlott laposföldes, akinek semmi bizonyíték nincs a kezében a tapasztaltabb emberekkel szemben, de nyomja a marhaságát. Nem hozzászólás elemzést vártam tőled, hanem választ arra hogy miféleképpen tudod bizonyítani azt hogy a facebook csak úgy hasra ütve törölget profilokat vagy ez a facebook login annyira káros hogy 8 hónapja, mióta a quest 2 megjelent bárkinek bárminemű problémája származott abból hogy egy facebook accountot hozzá kellett csatolni…a facebook account és az hogy az adatokat fel tudják használni reklámoknál egy közös megegyezési pont azért hogy a terméket olcsóbban kapd meg. Szerintem neked fogalmad sincs milyen adatokat használnak fel arra hogy a megfelelő reklámokat tegyék az orrod elé, te az a tipikus kisember lehetsz aki még azért is sikít ha a macska nem engedte át az útkereszteződésen:D És még mindig írom, de mintha a falnak beszélnék:D Ha tiltják az accountodat mert valami idióta f*sz vagy és már kezdem érteni a félelmedet:D, attól bizony még tudod tovább használni a cuccot, csak nem tudsz menni online terekbe:D

  23. Azt még azért hozzátenném hogy egy lassan 1500 fős magyar vr csoportot vezetek, amiből több száz a quest felhasználó, ezek mellett pedig külföldi vr csoportoknál vagyok ismert személy az eredményeim miatt és abszolút semmi jelét nem tapasztaljuk a leírt dolgaidnak sem itthoni ,sem külföldi viszonylatban. Mióta világ a világ, vészmadarak vannak és lesznek akik minden évben jönnek a világvégével, különböző összeesküvés elméletekkel, különböző cégek hatalmi visszaélésével és semmi különbséget nem látok az agyszüleményed és a többi már-már idiótaszámba menő konteó között, mert soha nem történik semmi! Mindegyik nagyobb céget, a Google-t,az apple-t és stb már megrótták hibás adatkezelés miatt, a valve is ott van a felhasználói monitorozás ügyében, de mint kispolgár sokat nem fogsz tudni tenni ellene, márpedig ha a facebook dolgai zavarnak, akkor nem hiszem el hogy képes vagy bármilyen eszközt használni, amihez bármiféle accountot kell párosítani…márpedig ha ez így van és használsz ,akkor személyes sértődés is lehet az ügy hátterében amivel mondjuk megpróbálsz más személyeket becsapni! Ez is teljesen normális a mai világban…A viselkedésed hasonló mint a 4 éve HTC Vive-ot használó user, akinek még mindig az a legjobb és hiába mondja neki az ember hogy elavult, mindenféle tapasztalat nélkül szarozza le a másik termékeket úgy hogy még a kezébe sem fogott egyet…tehát mielőtt ostobát csinálsz magadból, legyen a kezedben bizonyíték, amit fel tudsz mutatni az mellett amit állítasz! Mert elmélet és gyakorlat között bizony nagy ám a különbség…Cikkekkel sokra nem mész, mert sok a clickbait, de ha van valami kézzelfogható bizonyítékod arra hogy a “facebook a sátán”, már dobom is ki a headsetemet:D

  24. Linkeld be kérlek azt a VR csoportot :slight_smile: Érdekelne.

  25. “tehát létrehozol egy tucatnévvel ellátott profilt”

    Azaz tudatosan szegjem meg a felhasználói szerződést? Majd reménykedek benne, hogy hátha nem veszik észre?
    Tudok jobbat: eleve messze ívben elkerülök mindent, aminek a Facebook-hoz a leghalványabb köze is van.

    “ilyen eddig még nem történt”

    Még. Amikor a Facebook felvásárolta az Oculust, akkor is sokan riogattak azzal, hogy idővel kötelező lesz a Facebook regisztráció, és akkor is sokan mondogatták, hogy ez csak hoax. Aki egy ilyen sztoriból nem vonja le a tanultságot, az majd kénytelen lesz a következőből.

  26. "miféleképpen tudod bizonyítani azt hogy a facebook csak úgy hasra ütve törölget profilokat "

    Sajnos a fórum motor nem engedi a hivatkozásokat, de elég egy gyors google keresés és tucatjával ugranak fel a sztorik.

    “Szerintem neked fogalmad sincs milyen adatokat használnak fel arra hogy a megfelelő reklámokat tegyék az orrod elé,”

    A Signal reklámja, ami csak annyit tett, hogy kirakta mi alapján talált meg a hirdetés ad némi fogalmat arról, hogy milyen adatokat használnak fel.
    Jah amúgy a reklámot azonnal letiltotta a Facebook.

    “az adatokat fel tudják használni reklámoknál egy közös megegyezési pont azért hogy a terméket olcsóbban kapd meg.”

    Közös megegyezéshez mindkét fél beleegyezése szükséges. Az enyém hiányzik.

    “Ez nem akart átmenni személyeskedésbe”

    Ehhez képest:

    “te az a tipikus kisember lehetsz aki még azért is sikít ha a macska nem engedte át az útkereszteződésen”
    “Ha tiltják az accountodat mert valami idióta f*sz vagy és már kezdem érteni a félelmedet”

    “Azt még azért hozzátenném hogy egy lassan 1500 fős magyar vr csoportot vezetek”

    Látván a vita stílusodat ezúton is szeretném a részvétemet tolmácsolni annak a szerencsétlen 1500 embernek.

    "Mióta világ a világ, vészmadarak vannak és lesznek akik minden évben jönnek a világvégével, különböző összeesküvés elméletekkel, különböző cégek hatalmi visszaélésével és semmi különbséget nem látok az agyszüleményed és a többi már-már idiótaszámba menő konteó között, mert soha nem történik semmi! "

    Keress rá a wikipédián a “cambridge analytica scandal” kulcsszavakra.

    "személyes sértődés is lehet az ügy hátterében amivel mondjuk megpróbálsz más személyeket becsapni! "

    Minden információ nélkül hajlandó vagy feltételezni rólam a legrosszabbat, míg a Facebookról, ami már kismillió alkalommal lebukott még mindig nem vagy hajlandó elfogadni a nyilvánvalót.

    “de ha van valami kézzelfogható bizonyítékod arra hogy a “facebook a sátán”, már dobom is ki a headsetemet”

    Hogy neked mi az elegendő bizonyíték azt majd eldöntöd magad. Nekem onnantól vége az Oculusnak, hogy az ígéreteik ellenére kötelezővé tették a Facebook regisztrációt. Én úgy vagyok vele, hogy ha egyszer az arcomba hazudnak, akkor nem adok rá még egy esélyt. Mindenki a maga kárából tanul, Te is abból fogsz.

  27. A neten az is fent van hogy a föld lapos és szíriuszi magyar királyok élnek a földön! Tényleg szemedbe hazudtak? Arany szíve… Akkor most azért ne vegyek többet htc terméket, mert 2017-ben azt írták magukról hogy a legjobb, miközben a cv1 ugyanazon a szinten volt fele annyiért sem? ne vegyek többet valve terméket mert azt mondják hogy a legjobb kontroller az övék, miközben mindenkinél állandóan tönkremegy, az enyém konkrétan hatodik alkalommal máig!? Ne vegyek HP Reverb terméket ,mert 115-nek írják a látószöget ,közben kisebb mint a quest 2 110-es fovja?:smiley: Ember…nem erőltetem rád a hitemet, de hagyj békén engem meg másokat a hülyeségeddel:D Elhiszem neked hogy van félnivalód az ilyen cégektől, de legközelebb akkor gyere ha kézzelfogható bizonyítékod van az állításaidra, mert ez eddig eléggé laposföldes szint…

  28. " Akkor most azért ne vegyek többet htc terméket, mert 2017-ben azt írták magukról hogy a legjobb, miközben a cv1 ugyanazon a szinten volt fele annyiért sem? "

    Hogy mi a legjobb, az egy vélemény, amivel vagy egyetértesz vagy nem, de nem nevezheted hazugságnak ha neki - értelem szerűen - a saját terméke a legjobb.
    Ugyanakkor hogy kell-e facebook regisztráció az oculus termékekhez az nem vélemény kérdése, mert vagy kell, vagy nem.
    Ha azt ígérik, hogy nem kell, majd később mégis kötelezővé teszik, na azt hívják úgy, hogy az arcodba hazudtak.

    “Ember…nem erőltetem rád a hitemet, de hagyj békén engem meg másokat a hülyeségeddel”

    Ha zavar, hogy mások mit gondolnak, akkor ne olvass fórumokat. Maradj meg a magad kis facebook buborékjában, ott azt ignorálsz akit akarsz, de ne írd már elő másoknak, hogy egy nyilvános fórumon miről beszélhetnek és miről nem.

    " Elhiszem neked hogy van félnivalód az ilyen cégektől, de legközelebb akkor gyere ha kézzelfogható bizonyítékod van az állításaidra, mert ez eddig eléggé laposföldes szint…"

    Kell facebook regisztráció az oculus termékekre a korábbi ígéretek ellenére vagy sem?
    Kell.
    Bizonyítékot akarsz? Töröltesd a facebook accountodat és meglátod.
    A nyilvánvaló tagadása, na az a laposföldes szint.

    Ami meg a félnivalót illeti: mindenkinek joggal lenne félnivalója a személyes adataival nyíltan visszaélő cégek miatt, de attól, hogy te önként és dalolva bepucsítasz a facebooknak még nem következik, hogy aki nem teszi, az fél.

  29. Te tényleg reménytelen eset vagy szövegértelmezési képesség nélkül…eddig 4 embernek segítettem tiltás miatt kommunikálni a supporttal:D mindegyik tudta tovább használni az eszközét, csak bizonyos online dolgok voltak letiltva, mint minden más eszköz esetében. Egy tiltott gmail esetén a telefon tovább használható mint az oculus eszköze is:D Egyszerűen képtelen vagyok felfogni hogy egy embernek tapasztalatok nélkül hogyan mondhat véleményt:D Majdnem minden cég hazudik,sőt…az összes:D Ha te ki vagy borulva ezen, te dolgod , sírd tele a párnádat arany szíve! Ezzel nincs is gond…nekem viszont az alapvető butaságból származó informálatlan véleménnyel van problémám, nem azzal hogy van “véleményed”! Elhiszem hogy szereted ha tiéd az utolsó szó meg szeretsz leírt dolgokat analizálva válaszolni, mert nem vagy képes egy konkrét fogalmazást összeállítani, de nekem van időm :smiley: Egyszer biztos megtörténik:D

  30. “eddig 4 embernek segítettem tiltás miatt kommunikálni a supporttal:D”’

    Tehát mégis csak tiltogat a Facebook? Tőlem követeled a bizonyítékot, erre tessék, magad szállítod.

    " mindegyik tudta tovább használni az eszközét, csak bizonyos online dolgok voltak letiltva, mint minden más eszköz esetében"

    Nem az a gond, ha egy adott online accountot az azon elkövetett szabálysértés miatt letiltanak, hanem az, hogy egy olyan szolgáltatás használatára köteleznek, aminek semmi köze a termékhez és ha arról a szolgáltatásról vélt vagy valós indokok alapján (amiről 100%-ban ők dönthetnek) letiltanak, akkor az eszközödet sem tudod rendesen használni, hiszen a store-ban vásárolt szoftvereid sem fognak futni.

    Hogy egyébként mások is hasonló gyakorlatot folytatnak, az engem hidegen hagy, mert mint mondtam, más accountok esetében nem törölnek csak azért, mert nem a valós neveden regisztráltál.

    Ami a hazudozást illeti: hogy mindenki hazudik-e az egy feltételezés, hogy a Facebook hazudik-e az tény. Állítottak valamit és az ellenkezője történt. Innentől kezdve azzal mentegetni, hogy mások is hazudnak, az a klasszikus felszarvazott papucs férj esete, hogy hát rajta kapta az asszonyt valaki mással az ágyban, de ez még nem válóok, mert biztosan csak aludtak, de ha mégsem, akkor úgyis eleve minden nő k…rva.

    " Ezzel nincs is gond…nekem viszont az alapvető butaságból származó informálatlan véleménnyel van problémám"

    Nem, neked azzal van problémád, hogy görcsösen próbálod feloldani a kognitív disszonanciát, hogy hát egyik részről itt ez a jó és olcsó hardver, másrészt viszont itt a Facebook a sorozatos vállalhatatlan húzásaival, ezért megpróbálod meggyőzni magadat, hogy alapvetően jó dolog ez a Facebook és amit lenyomnak a torkodon, az igazából finom és tápláló, erre jön valaki, aki kilóg a sorból és rombolja az illúziót. Így aztán indulati alapon minősítgeted a másikat, mert ettől egyfajta érzelmi elégtételt remélsz.

  31. A probléma hogy amiről beszélsz ,arról semmi dunsztod nincsen! Ez a 4 ember ilyen vírustagadó idiótaságok miatt került tiltásra a facebooknál, amelyet bármelyik platformnál ugyanígy kezeltek volna…viszont az eszközüket ugyanúgy tudták használni tovább, csak bizonyos szolgáltatásokat nem. Azzal nekem semmi bajom ha van véleményed, de legyél informáltabb a dolgokról és ne kreálj köré valótlan állításokat ,amivel másokat informálsz félre, csak azért mert egy cég megsértette az érzékeny lelkedet…

  32. Éppen ezért nem szabadna egy eszköz használhatóságát kötelezően egy közösségi platform regisztrációjához kötni. Ha valaki ökörségeket beszél a Facebookon és ezért letiltják, az rendben van. Ha viszont bukja a megvásárolt szoftvereit, az nagyon nincs rendben, mert a szoftverek vagy a hardver felhasználói feltételeit nem szegte meg.
    Ez olyan, mintha kikapcsolnák az otthonodban az áramot, mert áthajtottál a piroson. Jogos büntetni a piroson áthajtást? Igen, amennyiben azt a tevékenységet érinti, amiben a szabálysértést elkövetted. Ugyanígy abszurd lenne, ha azért vennék el a jogsidat, mert nem fizeted be a villanyszámlát. Márpedig a Facebook pontosan ezt csinálja: a megvásárolt javaidat korlátozza olyan tevékenység miatt, aminek még csak érintőlegesen sincs köze magához a vásárláshoz.

    Ami az informáltságot illeti, egy szimpla google keresés eredménye:

    “Facebook doesn’t offer a true “offline mode” for the Oculus Quest 2 in the case of an account ban. While it’s true that the Quest 2 does not require an Internet connection to work (and therefore can be played anywhere), it does require a Facebook account to operate. If your account isn’t in good standing for any reason, it’s possible that you can’t to play games or access media on the Oculus Quest 2.”

    Ez nekem bőven elég, hogy messze ívben elkerüljem ezt a terméket.

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de hát azt írta, hogy “az eszközüket ugyanúgy tudták használni tovább, csak bizonyos szolgáltatásokat nem”. ezek alapján nekem nem úgy tűnik, hogy bukták volna a megvásárolt szoftvereiket.

    de továbbra is csak azt tudom erre mondani, hogy ha ez ennyire problémás kérdés, akkor hozz létre egy teljesen új profilt, amit csak erre használsz. ezt létrehozhatod a saját neveddel is, de tucatnévvel is, igazából lényegtelen, a kulcs annyi, hogy ezzel az adott profillal utána ne csinálj semmi mást, csak és kizárólag ehhez az eszközhöz használd. és akkor elhanyagolható az esélye annak, hogy bármi történhessen.

  34. A bizonyos szolgáltatások konkrétan a megvásárolt szoftvereket jelenti, mivel azok a Facebook accountodhoz kötődnek.
    Facebook hivatalos közleményből:
    "If your account is fully disabled as a result of this violation you may also lose access to your [games and content]. "
    És itt jön a másik probléma. Létrehozol egy profilt tucatnév alatt, a bot kiszúrja és már arra fel joguk van törölni, hogy nem a valódi nevedet használtad. Innentől buktad az összes szoftvert, amit azon az accounton vásároltál.
    Azt mindenki döntse el maga, hogy mennyire komolynak értékeli a kamu profil törlésével járó kockázatot. A magam részéről az, hogy egy olyan cégnél költsek akár egy fillért is, ami képes az ígéreteivel ellentétben a felhasználói feltételeket egyoldalúan a homlokegyenest ellenkezőjére változtatni, az nem kockázat, hanem hazardírozás.

  35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a “you may lose” az nem egyenlő azzal, hogy “you will lose”.

    nincsen olyan, hogy valami bot kiszúrja. hiszen mégis honnan tudná, hogy a tucatneved nem az igazi neved? de akkor használd az igazi nevedet. ha semmi másra nem használod az adott profilt, csak az Oculusra, akkor gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy azzal bármi is történjen.

    az automatika maximum az olyan neveket tudná kiszúrni, ami teljesen világos bárki számára, hogy kamu, mint mondjuk “Nemmondom Meg” vagy ilyesmi, de ezt is legfeljebb csak az angol nyelv esetén, magyarban szinte kizárt.

    a facebook egyébként még akkor is csak nagyon ritkán csinál bármit egy kamu névvel rendelkező profillal, ha azt jelenti valaki, hogy kamu név.

  36. A Facebook gyakorlatilag semmit nem csinál a magyar profilokkal, még akkor sem, ha egetrengető kihágást vagy alázást művel. Tapasztalat. Nekem egy ismerősöm rendszeresen jelentgetett egy profilt aki szemet szúrt neki, hogy rendszeresen megszeg mindenféle erkölcsi és etikai szabályokat, letojta a Facebook… az angol nyelven kommunikálókra vannak szinte kizárólagosan ráállva és azokat figyelik, mert azokkal tudnak érdemben mit kezdeni az emberi dolgozók és a botok is.

  37. Ha százezreket költök egy eszközre, a “you may lose” nekem bőven elég visszatartó tényező. Ezért mondtam, hogy mindenki maga döntse el, hogy hajlandó-e az olcsóbb hardverért a termék használhatóságát egy a gátlástalanságáról és hazugságairól közismert cégre bízni.

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    százezreket költesz az Apple készülékeidre is, és azoknál is előfordulhat, hogy “you may lose”.

    én nem akarlak meggyőzni arról, hogy mit vegyél, de az általad vázolt helyzetre van áthidaló megoldás. ha az adott profilt (ami, mint írtam, lehet a valós neveddel is!) SEMMIRE nem használod az eszközön kívül, gyakorlatilag semmi esélye nincs annak, hogy random elbuknád a fiókot. konkrétan semmi.

  39. Közvetlen tapasztalat:
    Barátnőm tucat néven regisztrált a Facebookra, mert azt tanácsolták neki, hogy a saját készítésű ékszereit ott könnyebben tudja eladni. Csináltunk neki külön erre gmail fiókot, kitöltöttünk mindent, raktunk fel képeket, leírást, stb.
    Belépéskor kérte a rendszer, hogy telefonon erősítsük meg az accountot. A telefonos app külön kiírta, hogy csak a biztonsági ellenőrzés miatt van rá szükség és hogy a telefonon tárolt személyes információkhoz nem nyúl.
    Pár percre rá a facebook már dobálta is fel a kapcsolódás tippjeit, azokat az embereket, akiket a telefon híváslistájában talált. Pl. a dpd futárt, aki két nappal azelőtt a saját telefonjáról hívta, hogy otthon vagyunk-e. A barátnőm persze következetesen minden kapcsolódási javaslatot elutasított.
    Aztán kb. fél óra elteltével az egész profil egyszerűen eltűnt. Nem érkezett a Facebooktól semmilyen értesítés, hogy miért törölték, egyszerűen nem lehetett többé belépni, azt írta ki, hogy ilyen felhasználó nem létezik, de ha újra akartuk regisztrálni, akkor közölte, hogy az adott néven és email címen nem lehet regisztrálni.
    Ennyit arról, hogy semmi esélye.

    “százezreket költesz az Apple készülékeidre is, és azoknál is előfordulhat, hogy “you may lose”.”

    Tudsz mondani olyan konkrét esetet, amikor az Apple egy rendeltetés szerűen használt eszközről bárkit letiltott, az eszköz használatához semmilyen módon nem kapcsolódó online tevékenység miatt?

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én pedig pont azt látom, hogy teljesen egyértelműen kamu profilok évek óta vígan facebookozgatnak, és gyártják a kamu oldalakat a kamu nyereményjátékokhoz. az, hogy el akarsz adni valamit a facebookon, már megint más kategóriába teszi a profilodat, mint ha semmit nem csinálnál rajta.

    If you think your account was disabled by mistake, please enter the following information and we will consider your profile for review. You can submit more information here for up to 30 days after your account was disabled. After that, your account will be permanently disabled and you will no longer be able to request a review.

    https://www.facebook.com/help/contact/260749603972907

    iPhone-on nem fér hozzá a híváslistádhoz a facebook app (sem). ha ez nem iPhone, hanem valami androidos készülék, azzal kapcsolatban nem tudom, mi a helyzet, de ott én semmin sem csodálkoznék.

    egyáltalán nem írtam, hogy ez ilyen esetben történne. de tudsz mondani olyan konkrét esetet, amikor a Facebook egy rendeltetésszerűen, a felhasználási feltételek betartása mellett valakinek letiltotta a profilját, és azt nem is állította vissza?

  41. Tehát ha tucatnéven regisztráltál, akkor egy ilyen esetben garantáltan nem kapod vissza a fiókodat.

    Mit értesz rendeltetésszerű használat alatt?
    Mert ugye pont ennek a meghatározása az alapvető probléma az Oculus kötelező FB regisztrációjával.

    Eredetileg az Oculus CV1-et bármilyen név alatt regisztrálhattam. Ha most ugyanazt a nevet továbbviszem Facebookra máris megszegem vele a felhasználási feltételeket és törlik az accountot, vele együtt a korábban megvásárolt szoftvereimet is.
    Márpedig olyan sztorikkal, hogy nem a saját nevén regisztrált Facebookra, majd erre hivatkozva nem állították helyre az accountját tele van a net.

    Félre ne értsd, én teljesen értem, hogy a Facebook miért törli a kamu profilokat és miért ragaszkodnak a valódi névhez. Az a nem kóser, hogy egy termék használati jogát ilyen profilokhoz kötik.

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kivéve, ha tudod igazolni a tucat nevedet. de mint írtam, a tucatnév csak egy opció.

    ott vannak a felhasználási feltételek mindenki számára elérhetően, be sem kell lépni hozzá a facebookra. ha azokat nem szeged meg, akkor nem is lehet semmi probléma. ha azokat megszeged, akkor annak megvannak a következményei, ami szintén előre ismert már a regisztráció előtt is. ha pedig konkrétan semmit nem csinálsz a facebookon, mit tudom én, például nem szólsz hozzá sehol semmihez, nem osztasz meg nem odaillő tartalmat, nem jelölgetsz be random ismeretleneket vagy úgy amúgy senkit sem, stb., akkor nem is tudod megszegni ezeket, és minden jogalapod megvan arra, hogy fellebbezhess a facebooknál, ha valami miatt mégis felfüggesztenének vagy bármi.

    magyarán akkor igazából a CV1 regisztrációjánál elkövetted azt a hibát, hogy X okból nem a valódi nevedet adtad meg? nem ismerem, hogy ott hogy megy a dolog, de ebben én nem látok sok logikát, mert mi van akkor, ha mondjuk ténylegesen nevet változtattál, és a facebookon már az új név szerepel? nem egyszerűbb akkor előbb a CV1-es regisztrációdnál nevet változtatni, majd csak utána vinni tovább a regisztrációdat a facebookra?

    de ahogy írtam, a facebook legtöbbször magasról tesz erre, főleg a magyar felhasználók esetén. még azokat sem törlik, vagy csak hosszú hónapok után, akik világos, hogy kamu nevet használnak, hiába jelenti őket bárki. és akkor most abba bele se menjünk, hogy a folyamatosan a felhasználási feltételekkel ellentétesen viselkedő, kártékony profilokkal sem történik szinte soha semmi.

    mondanám, hogy nyugodtan próbáld ki, keress valami nyilvánvalóan kamu nevet (csemegézz mondjuk valami közéleti portál egy politikai jellegű megosztása alatt a hozzászólásokban, ott mindig van ilyenből temérdek), jelentsd, hogy kamu név, és az esetek döntő többségében konkrétan semmi sem fog történni, még csak fel sem függesztik. az is teljesen általános, hogy mondjuk felcseréli a vezeték- és keresztnevét, és ezzel a facebook elintézettnek könyveli el a dolgot.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for kpbendi Avatar for MagyarFarkas Avatar for totopad Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for 83miki83