fbpx Skip to content

A StatCounter felmérése alapján az Apple Safari böngészője ismét ezüstérmes lett, azután, hogy tavaly a harmadik helyre esett a Microsoft Edge miatt.

Első helyezett továbbra is a Google Chrome természetesen, de vajon mi van a 4. és 5. helyen? Nézzük meg!

 1. Chrome – 66,13%
 2. Safari – 11,87%
 3. Edge – 11%
 4. Firefox – 5,65%
 5. Opera – 3,09%
 6. Internet Explorer – 0,55%

Tavaly ilyenkor az Edge 10,07%-kal feljött a második helyre és a Safari 9,61%-on állt. Természetesen akkor is a Chrome vezetett, 66,64%-kal.

Az előző évben a Windows 11 miatt ugorhatott meg az Edge használók száma, ugyanis a Microsoft operációs rendszerén az Edge lett az alapértelmezett böngésző.

Az, hogy most a Safari pedig visszaelőzött, a nagyon erős Mac eladásoknak köszönhető. 2022-ben az iparági növekedésnél jobban teljesített a Mac, igaz, idén már zuhant kicsit. A témáról bővebben itt olvashatsz: Ben Lovejoy: Túl jók lennének az Apple Silicon chipek?

2022 Q4-es negyedévében minden második Mac-et olyan felhasználó vásárolta meg, akinek korábban nem Mac-je volt, így sokan találkoztak először a Safarival és ez is segíthette a böngésző népszerűségének növekedését.

A Chrome-ot persze egyhamar nem fogja lehagyni a Safari, de izgalmas, hogy így fej-fej mellett halad az Edge-dzsel.

Te milyen böngészőt használsz?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Az lehet én is azt használom de zabálja a memóriát meg az akkuit mint állat… a védi új Macbook pro M2 max is merül mint állat… ja és a 32 GB memóriát is úgy eszi mintha nem lenne holnap annyit használ amennyi van amikor 16 volt akkor azt ette meg amikor 8 akkor nyolcat. ez azért szerintem gáz

 2. Mármint a Chrome? Jah. :smiley: Nem is használom egyáltalán…

 3. A Brave-et használom, teljesen jó.

 4. Avatar for expa expa says:

  opera messze a legjobb…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for fapapucs Avatar for expa Avatar for szorian