fbpx Skip to content

Április 22-én van a Föld Napja, ennek a napnak a célja, hogy felhívja a figyelmet a bolygó környezeti értékeinek megóvására. 1970-ben volt az első Föld napja – igaz, akkor még március 21-én, a bolygó északi félteke csillagászati tavaszának kezdetén. John McConnell békeaktivista ötletére jött létre az ünnepnap, viszont egy hónappal később egy újabb Föld napja is létrejött Gaylord Nelson szenátor indítványára, de ez inkább oktatási célzatú volt és csak az USA-ra koncentrált. 1990-ben viszont a 1970-es esemény koordinátora, Denis Hayes nemzetközi eseménnyé emelte a Föld napját 141 ország részvételével.

Először 2017-ben volt Föld napja Apple Watch kihívás, aminek teljesítéséhez akkor elég volt csak 30 percet sétálni, futni, biciklizni, kerekesszékekkel haladni vagy épp úszni. A kritériumok 2018-tól könnyebbé váltak, akkor ugyanis már nem volt ennyire meghatározva, hogy milyen edzéssel szerezhető meg a badge és az iMessage matriciák.

Az idei Föld Napja kihívás teljesítéséhez most sem kell megerőltetnünk magunkat, hiszen elég egy legalább 30 perc időtartamú edzést végeznünk, ami lehet bármilyen edzés típus, mérhetjük az Aktivitás alkalmazással vagy bármi mással, ami az Egészség alkalmazásba tud írni. Ezért természetesen jár az idei jelvény és az animált iMessage matricák.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok