fbpx Skip to content

Nagyjából másfél hónappal a watchOS 9.3.1 megjelenése után az Apple kiadta a watchOS 9.4-et, ami esetén az Apple orvosolta az ébresztések véletlen kikapcsolását, illetve Moldova és Ukrajna területén elérhetővé tette a Cikluskövetés a visszamenőleges ovulációs becslésekkel és a cikluseltérési értesítésekkel opciót.

A cég ezen felül még azt is kiemelte, hogy a Pitvarfibrilláció-előzmények funkció most már elérhető Kolumbia, Malajzia, Moldova, Thaiföld és Ukrajna területén is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 9.4 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple mindössze a következőket írja:

A watchOS 9.4 fejlesztéseket tartalmaz az Apple Watchhoz, és új régiókban tesz elérhetővé bizonyos funkciókat.

 • Az ébresztések alvás közbeni véletlen kikapcsolásának megelőzése érdekében az ébresztéseket ezentúl nem lehet lefedési mozdulattal elnémítani
 • A Cikluskövetés a visszamenőleges ovulációs becslésekkel és a cikluseltérési értesítésekkel együtt most már támogatott Moldova és Ukrajna területén
 • A Pitvarfibrilláció-előzmények funkció most már elérhető Kolumbia, Malajzia, Moldova, Thaiföld és Ukrajna területén

A frissítés ezeken túl 16 sebezhetőséget is javít, amelyek azonosítói a következők: CVE-2023-23527, CVE-2023-23535, CVE-2023-23537, CVE-2023-27928, CVE-2023-27929, CVE-2023-27931, CVE-2023-27932, CVE-2023-27933, CVE-2023-27937, CVE-2023-27942, CVE-2023-27954, CVE-2023-27956, CVE-2023-27961, CVE-2023-27963, CVE-2023-27969, CVE-2023-28181.

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 9.4 buildje 20T253, ami megegyezik az RC-vel.

Ha nincs iOS 16-ra képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 9-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone 8-cal, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 9-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 9 használatához iOS 16-ot futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 16-os telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 9-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 16-ot futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 16-ra képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára a készüléke iOS-verziójával kompatibilis watchOS-verziót. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 9-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 9 címke alatt.

[newsletter_signup_form id=8]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Nekem újrakalibrálta a 6os watchom akksi %-át , 3%-al feljebb mint volt, bár már igy is csereérett, neccesen húzza ki az 1 napot.

 2. Hello!
  Segítségre van szükségem!
  Frissíteni próbálom az S4 LTE órámat 8.7 verzióról, de az Iphone-on a frissítés állandóan leáll “Nem sikerült ellenőrizni a frissítést, mert nem kapcsolódik az internetre” szöveggel. Természetesen ez nem igaz, néztem már neten, sokan bajlódnak ezzel, nagyrészüknek sikerült így-úgy megoldani, de nálam semmi sem jött be.
  Próbáltam másik telóról is I8-ról, ugyanez ott is. Mindegyiken legfrissebb IOS van fennt. Többször töröltem/párosítottam az órát, de sose tudta frissíteni, most meg már a párosításnál feldobja, hogy van friss szoftver, de persze a frissítés nem sikerül, és mostmár el sem indul az óra.
  Valakinek valami ötlet?

 3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @egycsavo ezt próbáld meg:

  A kijelző jobb alsó sarkában lévő “i” gombot megnyomva válaszd ki a nyelvet, állítsd magyarra, majd a régiót is Magyarországra. Ezután párosítás indítása, kamerával beolvasni a szinkronizációs ponthalmazt. A telefon ekkor jelzi, hogy frissíteni kell az óra szoftverét. Rányomsz, hogy rendben, és elvileg nem lesz hiba. Feldobja a friss watchOS-t, amire ráböksz és elkezdi letölteni az órára.

 4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @egycsavo segített az előbbi hosszászólásban említett módszer?

 5. @Jadeye
  Hello!
  Sajnos nem. Most is azt írja, hogy nem sikerült a frissítést ellenőrizni…
  Közben látom jelent meg új szoftver, hátha azzal jó lesz…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for totopad Avatar for egycsavo Avatar for Jadeye