fbpx Skip to content

Háttérkép rovatunk újabb gyöngyszemekkel jelentkezik, mégpedig a frissen bemutatott, M2 Pro és Max chipekkel felszerelt MacBook Pro-k képeivel. Az Apple eléggé váratlanul, mindenféle élő keynote nélkül, egy egyszerű store down és videós bemutatóval letudta ezt, ami egyébként egy elég jelentős és érdemleges termékciklus frissítés.

A cupertinói vállalat jó szokásához híven az új készülékeihez és operációs rendszereihez egyedi háttérképekkel szokott készülni, ami most sincs másképp. Akik nem tudnak várni, míg megérkezik az új erőgépük, vagy akiknek a munkahelye napra pontosan egy hónappal az új gép bemutatója előtt vette meg az előző generációt, azok most cikkünkből letölthetik és azonnal be is állíthatják mindkét változatot.

A macOS Mojave egyik, inkább csak jópofának nevezhető újdonsága a dinamikus háttérképek megjelenése volt, amelyek hely, idő vagy épp a rendszer megjelenési színe alapján tudtak változni, anélkül, hogy nekünk felhasználóknak bármit is csinálnunk kellett volna. Nem tudom, ezek a háttérképek mennyire terjedtek el, vagy épp mennyire kedvencei az embereknek, nekem úgy rémlik, ilyen szokott mindig beállítva lenni, de mivel elég ritkán tévedek az asztalra, így nem nagyon szoktam észrevenni a változást, de mindenképp dícséretes kis funkció.

Letöltés

Semmi gond, ha sosem lesz M2 Pro vagy M2 Max chippel felszerelt gépünk, az új háttérképekről így se kell lemondanunk, hiszen a .heic fájlformátumnak hála úgyanúgy be tudjuk állítani a gépünkön, mintha gyárilag rajta lennének ezek a képek és még a dinamikus változásukat se fogjuk elveszteni. Érdemes bemásolni ezeket a háttérképeket a /Library/Desktop Pictures mappába, vagy egy fix mappát hozzáaadni a háttérkép listához, mert különben egy váltáskor, ha már a fájl törölve lett, akkor visszaáll a rendszer alap háttere.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for andsom andsom says:

    Nekem az M1-es MacBook Pro gyári háttérképei sem tetszettek, de ez még attól is gyengébb. A Commodore-os időkben volt hasonló vizuális élményem. A rendszer alap háttérképe sokkal jobb és használhatóbb. Például ha ikonok vannak az asztalon, az alig kivehető normálisan, míg az alapértelmezett háttérképen szépen látszanak. Ha valaki hátteret készít, akkor az ilyenre is kellene figyelni.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for andsom Avatar for Szifon