fbpx Skip to content

Háttérkép rovatunk újabb gyöngyszemekkel jelentkezik, mégpedig a frissen bemutatott, M2 Pro és Max chipekkel felszerelt MacBook Pro-k képeivel. Az Apple eléggé váratlanul, mindenféle élő keynote nélkül, egy egyszerű store down és videós bemutatóval letudta ezt, ami egyébként egy elég jelentős és érdemleges termékciklus frissítés.

A cupertinói vállalat jó szokásához híven az új készülékeihez és operációs rendszereihez egyedi háttérképekkel szokott készülni, ami most sincs másképp. Akik nem tudnak várni, míg megérkezik az új erőgépük, vagy akiknek a munkahelye napra pontosan egy hónappal az új gép bemutatója előtt vette meg az előző generációt, azok most cikkünkből letölthetik és azonnal be is állíthatják mindkét változatot.

A macOS Mojave egyik, inkább csak jópofának nevezhető újdonsága a dinamikus háttérképek megjelenése volt, amelyek hely, idő vagy épp a rendszer megjelenési színe alapján tudtak változni, anélkül, hogy nekünk felhasználóknak bármit is csinálnunk kellett volna. Nem tudom, ezek a háttérképek mennyire terjedtek el, vagy épp mennyire kedvencei az embereknek, nekem úgy rémlik, ilyen szokott mindig beállítva lenni, de mivel elég ritkán tévedek az asztalra, így nem nagyon szoktam észrevenni a változást, de mindenképp dícséretes kis funkció.

Letöltés

Semmi gond, ha sosem lesz M2 Pro vagy M2 Max chippel felszerelt gépünk, az új háttérképekről így se kell lemondanunk, hiszen a .heic fájlformátumnak hála úgyanúgy be tudjuk állítani a gépünkön, mintha gyárilag rajta lennének ezek a képek és még a dinamikus változásukat se fogjuk elveszteni. Érdemes bemásolni ezeket a háttérképeket a /Library/Desktop Pictures mappába, vagy egy fix mappát hozzáaadni a háttérkép listához, mert különben egy váltáskor, ha már a fájl törölve lett, akkor visszaáll a rendszer alap háttere.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!