fbpx Skip to content

Nem egészen két héttel az iOS Security Response 16.2 (a) tesztelése után a 16.2 bétáját futtató készülékükön hétfőn este újból megjelent egy biztonsági válasz, ami ebben az esetben az iOS Security Response 16.2 (b) nevet kapta, és a leírása alapján most is fontos biztonsági javításokat tartalmaz.

Várhatóan azonban ez sem egy tényleges biztonsági hibajavítás, hanem az Apple mindössze ismét tesztelte az új frissítési típust. Így most sem kell pánikolni és azonnal telepíteni, de természetesen nyugodtan telepíthetjük – a 16.2 újabb bétája pedig kedden este érkezhet.

Mi az a Rapid Security Response?

Az iOS, az iPadOS és a macOS legújabb verziói esetén az Apple egy új mechanizmus segítségével gyakrabban fogja biztosítani a biztonsági javításokat a felhasználók számára. Ezek a válaszok részei lesznek a rákövetkező kisebb frissítésnek (tehát nem a verzióváltásnak, ami iOS 15 > iOS 16, hanem 16.1 > 16.2), a Mac-en pedig frissítik a Preboot kötetet (szimbolikus linkek használatával a /System/Cryptexes/ mappában).

Akit ennél részletesebben is érdekel, hogy ez pontosan mit is jelent, az olvassa el az előző, ilyen frissítésről szóló cikkünket: iOS Security Response 16.2 (a) – új frissítési típust tesztelt múlt héten az Apple.

Hol jelenik meg egy Rapid Security Response?

Egy Rapid Security Response ugyanúgy a Szoftverfrissítés menüpont alatt jelenik meg, ahol azt a rendes frissítésekkel teljesen azonos módon telepíthetjük:

Van viszont egy nagy különbség a normál OS-frissítésekkel szemben – ezek a biztonsági válaszok a telepítésük után eltávolíthatóak a Beállítások > Általános > Infó alatt az iOS-verzió opcióban, illetve az új verzió most egyúttal felülírta a korábbi változatot:

Egy normál iOS-frissítés esetén nincs lehetőségünk azt eltávolítani, és a korábbi verziót is csak akkor és addig tudjuk visszatenni, ameddig azt az Apple az adott készülék esetén már aláírja.

Összegezve

Összegezve tehát ezek a biztonsági válaszok hamarabb illetve gyakrabban fognak megjelenni, mint a “rendes” frissítések, amelyekkel egyúttal új funkciók és egyéb fejlesztések is érkeznek, illetve egy újabb, “rendes” frissítés természetesen a legutóbbi “rendes” verzió óta kapott biztonsági válaszokat is tartalmazza.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok