fbpx Skip to content

Ha ellátogatsz a beta.icloud.com oldalra, akkor már most kipróbálhatod, hogy hogy fog kinézni az Apple felhőszolgáltatásának főoldala a jövőben.

Sajnos a webalkalmazások funkcionalitása nem bővült, csak a főoldal és a profil oldal kapott egy ráncfelvarrást, ennek ellenére érdemes lehet megnézni, hogy min dolgoztak Cupertinóban.

Az iOS 14 elhozta a widgeteket a főképernyőre, így már jó ideje nem az iPhone főképernyőjét tükrözte az iCloud.com weboldal. Épp ezért már bőven aktuális volt az Apple részéről, hogy felfrissítse webes főképernyőjét.

Az iCloud.com főképernyőre kirakhatod widgetként a Fotók, Mail, iCloud Drive, Jegyzetek, Naptár, Pages, Numbers, Keynote és Emlékeztetők alkalmazásokat is, valamint egy olyan widget is elérhető, amiből a többi webalkalmazást tudod indítani egy kattintással.

Az Apple ezeket a widgeteket mozaiknak hívja jelenleg magyarul, a főképernyőt pedig kezdőlapnak. Nem lepne meg azért, ha ez a fordítás még változna, vannak helyek, ahol jelenleg még hiányos a magyar szöveg:

A mozaikok egyébként teljesen testreszabhatóak, az elérhető alkalmazásokat úgy rendezed át, ahogy az neked szimpatikus, hogy az iCloud.com az ízlésed tükrözze.

A profil oldal is csinosabb lett:

Itt továbbra is elérhetőek az iCloud.com azon funkciói, amikről szinte senki sem tud, pedig igazán hasznosak, mint például a Kontaktok és Naptár adatbázisának vagy épp az iCloud Drive és Safari könyvjelzőknek a visszaállítása.

Természetesen az iCloud csomagod is tudod bővíteni az iCloud+-nak köszönhetően.

Én alapvetően végtelenül elmerültem az Apple ökoszisztémájában, így minden eszközöm almás és nem használom az iCloud.com oldalt, de ha te ismered a jelenlegi oldalt és kipróbáltad a bétát, kíváncsi lennék a véleményedre.

Neked hogy tetszik az új béta állapotú iCloud.com kezdőlap és profil oldal?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!