fbpx Skip to content

Vannak azok a székek, amiket nehéz betölteni, és úgy tűnik, hogy az Apple hardveres design csapatának vezetője is ilyennel rendelkezik.

Három éve, Jony Ive távozása után Evans Hankey került az Apple design csapatának élére és Alan Dye-jal együtt minden idejét azzal töltötte, hogy az Apple kütyük kinézetét felügyelje. Most azonban úgy tűnik, hogy elege lett ebből a feladatból.

2019 nyarán, amikor először írtuk meg a hírt, hogy Jony Ive elhagyja az Apple-t, rengetegen kiakadtak és a cég végét jósolták. Most már azonban tudjuk, hogy nem ez történt, ugyanis Evans Hankey átvette a hardveres designt, Alan Dye pedig a szoftveres design élére került és minden ment tovább ugyanúgy, sőt, egyesek szerint még jobban is.

A MacBook Pro-ra visszatértek a csatlakozók, az iPhone vastagabb lett, hogy nagyobb akkumulátor férhessen bele és kaptunk egy teljesen újratervezett MacBook Airt is. Termékeny volt az Apple design csapata az elmúlt 3 évben és szerintem kevés rajongó gondolja úgy, hogy rossz 3 esztendőt tudhatunk magunk mögött.

Egy újabb vezetői váltás persze félelmetes, hiszen ki tudja, hogy milyen irányba fog elmozdulni az Apple eszközeinek hardveres formavilága? Egy lehetséges jelölt Richard Howarth lenne, aki az Apple design csapatát vezette 2015 és 2017 közt, amikor Jony Ive már egy kiemeltebb pozícióban dolgozott.

Persze ez még nem sürgős, ugyanis Hankey még fél évig a vállalatnál marad, hogy lezárhassa folyamatban lévő projektjeit és nyugodtan át tudja adni a stafétát utódjának. Ilyen magas pozícióban ez a felmondási idő egyáltalán nem meglepő.

Evans távozásáról így nyilatkozott az Apple sajtósa:

“Az Apple design csapata kreatív embereket hoz össze a világ minden tájáról, akik bár különböző munkastílussal rendelkeznek, mégis olyan termékeket képzelnek el, amik vitathatatlanul Apple-től származnak.” – mondta az Apple szóvivője. “A vezető design csapatban tapasztalt főnökök vannak, akik mögött évtizednyi tapasztalat van. Evans továbbra is dolgozni fog az átállás ideje alatt és itt is szeretnénk megköszönni az eddigi vezetését és hozzájárulását.”

Elképzelhető, hogy több év kell ahhoz, hogy észrevegyük Evans távozását, de egy biztos, egy újabb nagy koponya hagyta ott az Apple-t és nagy cipőket kell betöltenie utódjának.

Szerinted hiányozni fog Evans az Apple-nek?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet csak eleget keresett már náluk és megunta, hogy neki dirigáljon vki is és csinál egy saját tervező irodát. Ezután is dolgozhat akár Apple-nek is, mint külsős. Sok nagy cég kiadja külsősöknek a tervezért és a legjobban tetszőt választja ki, ami költséghatékonyabb talán mint saját fizetett alkalmazottakkal dolgozni. Persze csak ötletelek.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for gunar