fbpx Skip to content

Leggyakrabban például egy elajándékozott AirPods esetén lehet belefutni abba, hogy az előző tulajdonos nem akkor törölte a párosítást, amikor még nála volt az AirPods, így amikor mi párosítani próbáljuk, akkor nekünk fel fogja dobni, hogy az adott Apple ID tulajdonosa követheti a helyzetünket.

Ezzel találkoztunk össze mi is, amikor Admin kollégától megörököltem az első generációs AirPods Pro-ját a második generációsra váltásával, aminél elfelejtette akkor törölni a párosítását, mikor még nála volt az AirPods, és azt csak később próbálta meg megtenni. Az Apple ID alól való eltávolítás az iPhone, iPod touch, iPad és Mac esetén utólag, távolról is kivitelezhető, de például az AirTag vagy az AirPods Pro esetén nem, mert ezek nem kapcsolódnak az internetre, a helyzetüket csak passzív módon, a Lokátor-hálózaton keresztül juttatja el az őket érzékelő, többi készülék.

Mely eszközök esetén van ez így?

A 3. generációs AirPods, az AirPods Pro modellek vagy AirPods Max fül- és fejhallgatók, az iPhone-bőrtárca, az AirTagek, valamint egyéb, Lokátor-hálózati tárgyak esetén van ez a helyzet. Ennek az oka az, hogy ezek az eszközök nem képesek közvetlenül kapcsolódni az internetre, így a rájuk beállított zárolást csak Bluetooth-kapcsolaton keresztül, a velük a zároláskor párosított készüléken tudjuk eltávolítani.

Milyen értesítéseket kapunk ilyen esetben?

Amennyiben egy más Apple ID-hoz tartozó eszközt próbálunk párosítani, akkor az alábbi értesítést fogja feldobni nekünk a készülék:

Ezt itt csak leokézni tudjuk, és utána ráadásul rendszeresen értesíteni fog minket a készülékünk, hogy olyan, ismeretlen eszköz van nálunk, aminek a helyzetét valaki más láthatja:

Ezzel mi magunk sajnos semmit nem tudunk tenni. Ilyenkor az adott Apple ID tulajdonosának a készülékéhez kell újból párosítani az adott eszközt, majd pedig azon törölni úgy, hogy meglegyen az aktív Bluetooth-kapcsolat az készülékünk és az eszköz között.

Adott eszköz eltávolítása az Apple ID alól

Először is ellenőrizzük, hogy a készülék vagy a tárgy csatlakozik-e Bluetooth-kapcsolaton keresztül a korábbi tulajdonos iPhone, iPad vagy iPod touch készülékéhez, és ügyeljünk rá, hogy a Bluetooth hatókörén belül legyen. Ezután nyissuk meg a Lokátor alkalmazást, majd nyomjunk rá a Tárgyak vagy az Eszközök lapra, ott pedig az eltávolítani kívánt tárgyra vagy eszközre, majd húzzuk fel a fogantyút:

Nyomjunk rá a Tárgy eltávolítása vagy Az eszköz törlése lehetőségre, majd a megerősítéshez pedig az Eltávolítás gombra.

Ezután már probléma nélkül párosíthatjuk majd az adott eszközt a saját készülékünkkel, és az bekerül a mi Apple ID-nk alá.

Az AirTageket és a Lokátor-hálózati tárgyakat csak iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken lehet eltávolítani az Apple ID azonosító alól, az AirPods-t és más Lokátor-hálózati készülékeket pedig akár Mac-en is.

Ha nem tudjuk eltávolítani a készüléket vagy a tárgyat az Apple ID alól

Ha nem tudjuk eltávolítani a készüléket vagy a tárgyat az Apple ID azonosító alól, állítsuk vissza.

A készülék vagy a tárgy a visszaállítást követően nem küldi el helyzetét az előző tulajdonosnak. A készüléket vagy a tárgyat azonban ezt követően még nem lehet másik Apple ID-hoz társítani.

Legutóbbi frissítés: 2022.10.21.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok