fbpx Skip to content

Bár már nincs olyan messze az ősz, amikor várhatóan megérkeznek a strapabíró Apple Watch modellek, sokak számára mégis örökkévalóságnak tűnik ez az elkövetkező pár hét. Akik szeretnék addig is egy kis páncélzattal ellátni szeretett órájukat, azoknak sem kell csüggedni, hiszen számukra is van megoldás. Az iKiegészítők.hu jóvoltából két modell érkezett hozzánk tesztelésre, amelyet ezúton is köszönünk.

Mindkét versenyző nagyon szemrevaló, robosztus kialakításuknak köszönhetően masszív védelmet nyújtanak a készülékháznak. A kijelzőt a peremen túlnyúló tokozás is plusz védelemmel látja el. A Spigen Rugged Armor Pro zöld, fekete és szürke színben érhető el, míg a Supcase Unicorn Beetle Pro kizárólag feketében kelleti magát.

Pár karóra megfordult már a csuklómon, mire kialakult bennem, hogy számomra a kinézet mellett sokkal inkább a hordhatóság és a praktikum nyom a latba. Amikor 2015-ben az Apple kiadta az első Apple Watch modellt, sok emberrel egyetemben én is úgy gondoltam, hogy ez csak egy kiegészítő divattermék. A Series 4 modellben aztán megérkezett a fontos mérföldkőnek számító EKG funkció és ez volt az a pont, amire nekem is nyílt a pénztárcám, mert emellett már nem tudtam elmenni. Sok gyártó sokféleképpen próbálkozott már egészségi funkciókat szuszakolni az órájába, de szerintem megint csak az Apple volt az, aki ezt meg is csinálta olyanra, amilyennek lennie kell.

Idén aztán úgy döntöttem, frissítem a karperecem egy 45 mm-es Series 7 modellre. Minden túlzás nélkül elmondhatom, hogy a fentebb is említett hordhatósági szempontjaimat maximálisan kielégítik az Apple órái. Ilyen kényelmes szíjam még soha nem volt (Series 4 esetében is) amelyik így simult volna a csuklómra. A sportpánt tapintása szerintem eszméletlenül kellemes (Apple és Nike is), nekem mindegy, milyen anyag szerepel a leírásban, egyszerűen baromi jó. Bevallom, próbáltam utángyártott pántokat is, de a minőségük az árukkal arányos… Miért is ez a hosszú bevezető? Mert az Apple a szíjai esetében is magasra teszi a lécet és egy-egy külsős termékre az ember kicsit kételkedve néz.

A Spigen termékét kimondottan zöld színben kértem, a Supcase pedig feketében érkezett, más híján. Bár funkciójukat tekintve egy ligában fociznak, karakterükben eléggé eltérnek egymástól. A Supcase Unicorn Beetle Pro a nyersebb vonalat képviseli, szögletes éleivel és elnagyolt részleteivel kissé fapadosnak mondanám. Szemből nézve enyhén hosszúkás érzetet keltett a tok, mivel egy kicsit túl lógott az amúgy sem kicsi csuklómon, nem illeszkedett pontosan.

A műanyag hatású anyag egy idő után nem feltétlen kellemes viselet számomra, és ezt a karbon mintás oldalsó díszítés sem tudja feledtetni. Az óra hangszórójának a helye sem annyira védett, mint a Spigen esetében.

De ne legyünk ennyire szigorúak, a Supcase dupla lyukas szíjkiképzése atom stabil viseletet biztosít. Félreértés ne essen, a kijelzőn túlnyúló kávák és maga a tok is persze abszolút ellátja a feladatát.

Gondolom, mindenki kitalálta már, hogy nálam a Spigen Rugged Armor lett a befutó. Ahogy a neve is mutatja, páncélként akar funkcionálni az óránkon, viszont ezt megpróbálja diszkréten és visszafogottan tenni. A tok és a szíj anyagában már jóval markánsabban jelen van a szilikon, amely nagyon megnöveli a komfortérzetet számomra. Mérete is megfelelő, nem próbál állótükröt csinálni az Apple Watch-ból. Illeszkedése jó, órák alatt sem válik kényelmetlenné. Amire figyeljünk (Supcase esetében is!), hogy az óra korona részét bújtassuk először a tokba, nehogy az erőltetéssel sérülést okozzunk az eszközön.

Ebbe a tokba a Supcase termékével szemben jóval könnyebb volt belepattintani az Apple Watch-ot. Érdemes ezután egy kicsit megmozgatni, csavargatni a szíj részt, ha esetleg valami nem ugrott volna elsőre a helyére. Ezután pedig nincs más hátra, mint öveket – akarom mondani szíjakat – bekötni! 🙂 Na itt már megjön a boogie, mert nagyon kényelmes már első próbálkozásra is a versenytárshoz képest. Látszik rajta, hogy foglalkoztak a részletekkel és a kinézettel is.

Bár itt a szíjon szimpla lyuk szolgálja a biztonságos zárást, aggódnunk nem kell, nagyon stabil megoldás. Sőt, még egy apró fogacska a bújtatón is segít meggátolni a véletlen kicsúszást. A tok mérete miatt pedig az illeszkedése is kitűnő a szíjnak. Az említett dolgok miatt nálam kiütéssel győzött a Spigen Rugged Armor Pro tok!

Természetesen mindkét tok jó a 44 mm-es Apple Watch modellekre is. Szóval ha egy kicsit előre akarod hozni az Apple Watch Explorer érzést, ne tétovázz, ugorj be vagy rendeld meg az iKiegeszitok.hu oldalon a Spigen zöld (nagyon jó színe van élőben) üdvöskéjét és irány a nagyvilág! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok