fbpx Skip to content

Az Apple idén ősszel mutatja be az iPhone 14 modelleket, amelyek a hírek szerint olyan új funkciókat is hoznak, mint az Apple Watch modelleknél már megismert Always on Display, valamint a frissített kamerahardver. De mi a helyzet az iPhone 14 processzorával? A kiszivárgott információk továbbra is azt vetítik előre, hogy az alap iPhone 14 telefonokba kerülő chip eltér majd az iPhone 14 Pro modellekétől.

Az iPhone 14 termékcsalád várhatóan négy tagú lesz, két különböző képernyőméretben. Az iPhone 14 és iPhone 14 Pro 6,1 hüvelykes, míg az iPhone 14 Max és iPhone 14 Pro Max 6,7 hüvelykes kijelzővel érkezik.

Ez lesz az első alkalom, hogy az Apple az iPhone alapverzióját is elérhetővé teszi 6,7 ​​hüvelykes kijelzővel. Ennek ellenére lesz néhány lényeges különbség az iPhone 14 és az iPhone 14 Pro modellek között, többek között chip tekintetében. Az Apple eddig hagyományosan minden évben frissítette az iPhone készülékek belsejében lévő chipet. Például az iPhone 12 termékcsaládot az A14 chip, míg az iPhone 13 modelleket az A15 chip hajtja. Ez idén megváltozik az iPhone 14 alapmodell esetében.

Ming-Chi Kuo, Apple hírekkel foglalkozó elemző szerint az iPhone 14 és iPhone 14 Max készülékekben a chip nem kap frissítést idén. Ez azt jelenti, hogy ezek az eszközök megtartják az A15 processzort, amely jelenleg az iPhone 13 modellekben található. Ezt egyébként a 9to5Mac hírportál is meg tudta erősíteni.

Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max pedig frissített processzort fog kapni, ez a két eszköz várhatóan az új A16 chipet tartalmazza majd. Ezzel a megkülönböztetéssel az alap és pro modellek esetében az Apple lényegében a magasabb kategóriás és drágább iPhone 14 Pro modellek felé tereli a vásárlóit. A kiszivárgott hírek szerint a TSMC az A16 esetében is marad az 5 nanométeres gyártási technológiánál. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne meg az évi szokásos teljesítményjavulás, hiszen ahogy már sokszor tapasztalhattuk, az Apple világában a hardverre optimalizált szoftver csodákra képes.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok