fbpx Skip to content

A vízzár még a Series 2-es órákkal jelent meg, mert azok voltak az első, ténylegesen vízálló Apple Watch-ok. Az Apple ehhez egy olyan vízálló hangszórót tervezett, amelynek a külvilággal kapcsolatban lévő ürege teljesen telítődhet vízzel.

Ez viszont önmagában azt eredményezte volna, hogy mindaddig nincs érdemi hangja az órának, míg a hangszóró ki nem szárad. A vízzár másik funkciója pedig az, hogy lekapcsolja a kijelző érintésérzékelését, mert anélkül a vízzel való érintkezés össze-vissza vezérelhetné az órát.

A vízzár feloldásával pedig nem csak a kijelző érintésérzékelését kapcsoljuk vissza, hanem az óra hangimpulzusokkal egyszerűen kilöki a hangszóróból a benne lévő víz túlnyomó részét, a többi pedig szépen kiszárad. Ehhez a watchOS 9 előttig a Digitális Korona gombot tekerni kellett, a watchOS 9-től kezdve viszont ezt lecseréli az Apple, és már nyomni kell majd hozzá a gombot.

Noha ezt világosan írja is majd az óra, ettől függetlenül az elején biztosan sokak számára furcsa lesz az éveken át használt módszerről átszokni az új megoldásra – forgassa el kontra tartsa nyomva:

A vízzár bekapcsolása például az úszó edzéseknél teljesen automatikus, mi magunk pedig a Vezérlőközpont felhúzásával a vízcsepp ikonra koppintva kapcsolhatjuk be:

Természetesen a Series 2-es és újabb órák a vízzár bekapcsolása nélkül is vízállóak, hiszen ez a funkció mindössze az érintésérzékelést kapcsolja le, majd pedig a kikapcsolásakor az óra automatikusan kilöki a hangszóróból az abba beszivárgott vizet.

Az első generációs (“Series 0”) Apple Watch és a Series 1 modellek nem vízállóak, így azok ezzel az opcióval sem rendelkeznek.

[newsletter_signup_form id=7]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Oszt mé’? Elveszik az “egyetlen” gombot is. :thinking:

  2. Nekem egyszerűbbnek tűnik, mint tekerni gyorsan, hogy letudjam zárni az edzést.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for kleinguru