fbpx Skip to content

Az AUDIOENGINE-nel nem először találkozom, már évekkel ezelőtt teszteltem itt a Szifon.com-on. A saját erősítővel felszerelt sztereó hangfalszett brutálisan jól szól. Őszintén, nem nagyon lehet szebb szavakkal illetni, egyszerűen tudtam előre, hogy ha lerakom az asztalomra, nem akarom onnan visszaadni. Így is lett. ??‍♂️

AUDIOENGINE A2 COVER

Az AUDIOENGINE lényegében a prémium kategória, ők arra lettek hivatottak, hogy első körben egy sztereó párt tegyenek le az asztalra, majd persze fejlődött a cég, de számomra mindig az asztali prémium zenehallgatás jut eszembe róluk. Ha egyszer meghalljuk a hangját, tudjuk, hogy kell egy ilyen a dolgozószobánkba! ? Első körben a belépő kategóriát mutatom be, az AUDIOENGINE A2+ BT-t, ami azt jelenti, hogy akár vezeték nélkül is hallgathatunk zenét, de számos bemenettel rendelkezik, például jack, vagy RCA. Vágjunk is bele!

Külső kialakítás

A kisebb, nagyjából kéznyi hangfal egy kisebb szörnyeteg. Sosem gondoltam volna, hogy egy ekkora hangfal olyan hangra képes, mint ez. Jó, bevallom tudtam, de hát értitek, az ember tudja, de nem sejti. 🙂 Több színben is elérhető és lényegében egy beépített erősítővel rendelkező sztereó hangfalpárról beszélünk. Ez a kis hangfal olyan teret és részletességet tesz le az asztalunkra, ami ebben a szegmensben páratlan. Meghallgatjuk, és azt mondjuk, ez kell. Arról nem beszélve, hogy igen, jól is néz kis!

Ezen kívül mivel nem csak egy színben, hanem fehérben, feketében és pirosban is elérhető, az mind-mind egyedi kinézetet varázsol az asztalodra téve. Letisztultságát jellemzi, hogy egy márkajelzést sem találsz rajta, ami számomra rendkívül pozitív, mert önmagában a megjelenése már egyediséget kölcsönöz.

A lényeg persze belül és hátul van, mert az egy dolog, hogy milyen szépen szól, de az meg egy másik dolog, hogy mit támogat. Már az A2 is rendelkezik vezeték nélküli támogatással Bluetooth szinten, ami AptX és AAC támogatással párosul, tehát mind a Windows-osok, mind a Mac-esek a maximum felbontást használhatják ki vezeték nélkül. Amennyiben összekötjük a géppel jacken keresztül, vagy esetleg lerakjuk az iPadet az asztalra, kiváló minőséget kapunk és akkor még rá se tértem arra a extra pluszra, az USB támogatásra. Így tulajdonképpen veszteségmentes zenéket is hallgathatunk az Apple Music-ról.

(Az RCA bemenetnek köszönhetően könnyedén csatlakoztatható a bármilyen multiroom rendszerhez is.)

Az AUDIOENGINE A2+ belépőszintű, ennek fényében a Qualcomm CSR8670 DAC 16-bit/48kHz-ig támogatja a veszteségmentes zenehallgatást, de ez már több, mint ha jackről hallgatunk zenét. Tehát részben, valójában az Apple Music legtöbb számát támogatja és biztosan állíthatom, hogy jól is fog szólni. Jelenleg is ColdPlay-t hallgatok a cikk írása alatt és legalább nyolcszor lettem libabőrös, ami mérvadója annak, hogy bizony ez a hangszóró meg tud szólalni.

Különleges hangzás, mini kivitel

Mindenki tudja, mi a különbség az egyedi gyártású, kis szériás termékek és a tömegtermékek minősége között. Az A2+ egy amerikai termék, tehát ott tervezik és gyártják is, így a saját szegmensében a teljesítmény tekintetében felülmúlja az elvárásokat. Nem lehet összehasonlítani sem egy HomePoddal, sem egy HomePod minivel, egyszerűen egy teljesen más élményt rak le az asztalra. Van terünk, vagy sztereó képünk. A HomePod arra jó, hogy tucatzenét hallgassunk és közben főzzünk, táncoljunk, az AUDIOENGINE egy teljesen más élményt ad. Egymás után keressük a számokat, hogy még ezt, meg ezt, meg ezt is meg akarjuk hallgatni, mert olyan kristálytiszta a közép és magas tartomány, hogy hallani akarjuk azokat az énekeket!

Természetesen mélyről annyira nem beszélhetünk, nyilván egy fa asztalon azért lesz mély is, de emiatt van mélynyomó kimenete a kis hangszórónak, hogy ha tényleg szeretnénk továbbfejleszteni, akkor legyen lehetőségünk. Sőt RCA bemenetet is kapott, tehát simán ráköthető egy lemezjátszóra vagy bármire, és így, ahogy képek is visszaadják, simán helyt állhat egy kisebb nappaliban is.

Összességében nem tudom, mit lehetne még mondani róla, menjetek el a Muzixhoz és próbáljátok ki, nem fogjátok otthagyni és most tényleg csak teljesen belépő szintről beszélünk a márkán belül, és már ez megmozgatja a dolgozószobát, és élmény lesz leülni és foglalkozni a munkával.

+1 Multiroom

Az AUDIOENGINE rendelkezik egy Multiroom-képes vezeték nélküli kiegészítővel is. Az Audioengine Control app segítségével egy olyan multiroom rendszer alakítható ki, ami akárhonnan vezérelhető, amíg stabil Wi-Fi jelet kapunk. Nagyfelbontású zene vezérlése a kedvenc zene szolgáltatókkal, mint például Spotify, Tidal, Amazon Music, Qobuz, vagy lejátszás akár Airplay-en keresztül is. A termékről részletesebben az av-online.hu írt korábban, érdemes külön elolvasni azt is!

Konklúzió

Mikor Szabolcs a Muzixtól megemlítette, hogy tárgyalnak az AUDIOENGINE márkával, azonnal megörültem és nem véletlen. Tudtam, hogy imádni fogom a márka hangfalait és ez még csak a kezdet. Nem véletlen a minőségi hang sem, mivel magas minőségű DAC és magas minőségű „AB” osztályos erősítő van benne.

A nyáron végig szeretném futni a márka összes termékét, de akárhogyan is lesz, az A2+ BT megmarad a dolgozó asztalomon, mert élmény rajta zenét hallgatni. 

Az AUDIOENGINE A2+ BT megvásárolható a Muzix.hu-nál ide kattintva!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. azt hittem 200 lesz… :money_mouth_face:
    aramot hogy kap? :astonished:

  2. Avatar for expa expa says:

    “A basszust “kifelejtették” a készítők.
    Asztali hangszóró és nem jó semmilyen más használatra, nem úgy mint néhány polc hangszóró.
    Határozottan nem audiophile hangminőség.”
    Köszi.

  3. De ez nem Audiophile hangfal, és ez a cikkben sem hangzik el. Ez szimplán jól szól, és igen nincs mély, de ott van a mélyláda csatlakozási lehetőség. Máris lesz mélyed.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for nord Avatar for expa Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. azt hittem 200 lesz… :money_mouth_face:
    aramot hogy kap? :astonished:

  2. Avatar for expa expa says:

    “A basszust “kifelejtették” a készítők.
    Asztali hangszóró és nem jó semmilyen más használatra, nem úgy mint néhány polc hangszóró.
    Határozottan nem audiophile hangminőség.”
    Köszi.

  3. De ez nem Audiophile hangfal, és ez a cikkben sem hangzik el. Ez szimplán jól szól, és igen nincs mély, de ott van a mélyláda csatlakozási lehetőség. Máris lesz mélyed.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for nord Avatar for expa Avatar for SzifonAdmin