fbpx Skip to content

A Bloomberg újságírója, Mark Gurman új jelentése szerint az Apple a közelmúltban bemutatta a cég igazgatótanácsának a sokat pletykált, kiterjesztett valóság headsetjét. Ez azt mutatja, hogy a projekt előrehaladott szakaszban van, és a termék nyilvános bevezetése is a küszöbön áll.

Szintén a Bloomberg adta hírül korábban, hogy bár a headset fogyasztói bevezetését 2023-ra tervezik, de valószínű, hogy ennél korábbi bejelentésre kerül majd sor. Azt is megtudhattuk, hogy a headset operációs rendszerének fejlesztése az elmúlt hónapokban felpörgött.

A szemüveg első változata várhatóan egy viszonylag terjedelmes és drága eszköz lesz, jóval 1000 dollár feletti árcédulával. Így első körben majd az Apple fanatikusok és fejlesztői közösségek repülnek rá. Nagy felbontású kijelzőket, erős chipet és fejlett érzékelőket kap majd a siker érdekében. A Bloomberg szerint az Apple az alapvető iPhone alkalmazások kiterjesztett valóságú verzióin dolgozik, amelyeket aztán majd ezen a headseten használnak, valamint olyan új alkalmazásokat, amelyek közreműködnek a magával ragadó tartalmak streamelésében és virtuális megbeszélések létrehozásában.

Ming-Chi Kuo elemző szerint a headset jövőbeli verziói is már fejlesztés alatt állnak. Az Apple hosszú távú célja egy könnyű, kiterjesztett valóság szemüveg gyártása, de ez a forma még néhány évig nem lesz megvalósítható. Volt néhány spekuláció, miszerint az Apple az AR szemüvegét a közelgő WWDC eseményen is bejelentheti, amelyre június 6-án kerül sor. És bár ez elképzelhető, ez inkább csak egy előzetes bejelentés lehet, mintsem a termék tényleges bemutatása, mert annak a megjelenését jelenleg 2023 elejére teszik a pletykák.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok