fbpx Skip to content

Ahogyan az várható volt, a koronavírus miatt az Apple az idei WWDC-t is online fogja megtartani, most pedig már a dátumot is közölték: június 6-ával indul a konferencia az Apple Developer appban és az Apple fejlesztői weboldalán, és az összes fejlesztő számára ingyenes lesz a részvétel.

Az idei WWDC-n a tervek szerint megtudhatjuk, hogy mit várhatunk majd az ősszel megjelenő iOS 16-tól, az iPadOS 16-tól, a watchOS 9-től, a tvOS 16-tól, és a macOS 13-tól is. Nézzük röviden, mit is ír az Apple sajtóközleménye!

“A WWDC mindig is egy olyan fórum volt, amely kapcsolatokat és közösséget épített.” – mondta Susan Prescott, az Apple Fejlesztői Kapcsolatokért, Vállalatokért és Oktatási Ügyekért felelős alelnöke. “Ebben a szellemben hívja össze a WWDC22 a fejlesztőket világszerte, hogy felfedezzék, hogyan kelthetik életre az ötleteiket, és kitolják annak határait, ami jelenleg lehetséges. Szeretünk kapcsolatba lépni a fejlesztőinkkel, és reméljük, hogy minden résztvevőt felvillanyoz majd a részvétel élménye.”

Az online konferencián túl az Apple lehetővé teszi majd június 6-án a fejlesztők és a diákok számára az Apple Parkban, hogy megnézhessék a keynote-ot, illetve a State of the Union-t az online közösséggel együtt. A helyek korlátozottan érhetőek el, és a jelentkezéssel kapcsolatos információkat az Apple fejlesztői oldalán teszi majd közzé a cég hamarosan.

Immár harmadik éve, hogy az Apple támogatja a programozni szerető diákokat a Swift Student Challenge révén. A Swift Playgrounds egy forradalmi app az iPadre és a Mac-re, ami a Swift programozási nyelv tanulását interaktívvá és szórakoztatóvá teszi. Az idei évi kihívásban a diákok bármilyen Swift Playgrounds app projektet létrehozhatnak, és azt április 25-tel bezáróan küldhetik be az Apple-nek. Ezzel kapcsolatban a további információk a Swift Student Challenge weboldalon érhetőek el.

A részletesebb programinformációk júniusig folyamatosan kerülnek majd közzétételre emailben, az Apple Developer appban, illetve az Apple Developer weboldalán.

Te mire számítasz a borítókép alapján?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok