fbpx Skip to content

2022. május 10. örökre beíródik az IT történelmébe, az Apple ugyanis beszünteti az iPod touch árusítását, ezzel véget vetve az iPodok történetének.

Az első iPod még 2001 októberében került bemutatásra és teljesen felforgatta az MP3-lejátszók iparágát, valamint megágyazott az Apple jövőjének. Nyugodj békében, iPod!

Az Apple marketing vezetője, Greg Joswiak így írt a döntésről:

„A zene a kezdetektől az Apple egyik alappillére és az, hogy több millió felhasználónk számára könnyebben elérhetővé tettük az iPod segítségével, nem csak a zeneipart alakította át, de hatással volt arra is, hogy hogyan fedezzük fel, hallgatjuk és osztjuk meg a muzsikát.” – mondta Greg Joswiak, az Apple marketing vezetője. „Az iPod lelke ma is tovább él. A nagyszerű zeneélményt minden termékünkbe integráltuk az iPhone-tól az Apple Watch-on át egészen a HomePod mini hangszóróig, valamint a Mac-ekbe, iPadekbe és az Apple TV-be is. És az Apple Music jelenleg is iparágvezető térhangzásával hódít, melynél nincs jobb lehetőség a zene élvezetére, felfedezésére és átélésére.”

Ha 1997-ben az iMac nem hozza vissza a csőd széléről az Apple-t, akkor sose tudták volna 2001-ben bemutatni az iPodot és ha az iPod nem lett volna óriási siker, sose tudták volna létrehozni az iPhone-t, mely az egész világot megreformálta.

Épp ezért nem lehet elmenni az iPod szerepe mellett, annak ellenére, hogy az Apple nem igazán törődött a termékkel az elmúlt jó pár évben és várható volt az iPod család kivégzése.

Legtovább az iPod touch bírta, de belsejében az iPhone 7 chipje volt, így mindenki sejthette, hogy napjai meg voltak számlálva.

Ahogy azt pont múlt héten említettem egy cikkben, ha nincs az iPod, akkor elképzelhető, hogy nem találkozom az Apple világával és nem szippant be az ökoszisztéma.

Mondhatom, hogy az egész életemre hatással volt az Apple és ez az első iPodommal kezdődött.

Neked volt iPodod? Ha igen, milyen?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.