fbpx Skip to content

Személy szerint úgy gondolom, hogy az iPod nano család mutatta be leginkább, hogy milyen az, amikor az Apple-nél innováció folyik.

Az első két generáció nagyjából hasonlított külsőre, de a harmadik, negyedik, hatodik és hetedik generációról azt se mondanád meg, hogy rokonok. Tony Fadell most egy Twitter bejegyzésében felfedte, hogy a kijött designoknál durvábbak gondolatával is játszadoztak.

Tony Fadellt talán nem kell bemutatni, ő volt az első iPod atyja, aki miután megunta az Apple-nél a munkát, megalapította a Nest okostermosztátot, amit azóta megvett a Google és mostanában Apple híroldalakra csak akkor kerül fel, ha a régi szép időkre emlékszik vissza.

Most is nosztalgiázott Twitteren, így került hozzánk is az oldalra. Így írt a közösségi oldalon a makettekről:

Ezek különböző iPod nano tervek. Eljátszottunk minden lehetőséggel: Mi lenne, ha ekkora lenne a kijelző? Mi lenne, ha ekkora lenne a tárcsa? Mi lenne, ha nem is lenne tárcsa?

A tervek közül az 5. a legizgalmasabb, azon ugyanis egyáltalán nincs „click wheel”, ami lehet, hogy a mai fiataloknak már nem is mond semmit, de valaha az érintőkijelzők előtt a kijelző alatti tárcsával lehetett navigálni a kijelzőn megjelenő tartalmakat.

Végül persze a teljes kijelzős iPod nano ilyen sosem lett valóság, annak ellenére, hogy az aprócska zenelejátszó igazán lázadó tini koron ment keresztül:

Emlékszem, anno 2008-ban egy harmadik generációs iPod nano volt az első Apple termék, amivel találkoztam és azzal véglegesen berántott ez az ökoszisztéma. Őszre összespóroltam egy 4. generációs modellre, aztán szereztem egy iMac G3-at és a többi már történelem…

Sajnálatos, hogy az Apple már nem árulja az iPod nano-t, de ha a hatodik generációs változatra nézel, hunyorítva talán észreveheted, hogy az Apple Watch-ban él tovább a szelleme.

Fadell egyébként a makettekkel új, „Build” címre keresztelt könyvére próbálja felhívni a figyelmet, melyben további titkokat is elárul az iPod készítéséről.

Neked volt valamilyen iPodod?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok