Ming-Chi Kuo: lázmérővel érkezhet az Apple Watch Series 8

Már tavaly is jósolták az elemzők, hogy az Apple testhőmérővel fogja felruházni az Apple Watch-ot, de végül a Series 7-es modell anélkül került a boltok polcaira.

Most azonban Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője nincs egyedül, a Bloomberg és a The Wall Street Journal is úgy véli, hogy hamarosan lázmérésre is alkalmas lehet kedvenc okosóránk.

Kuo így írt Twitteren:

Az Apple elkaszálta tavaly a testhőmérést az Apple Watch Series 7-nél, mert az algoritmus nem ment át az EVT (Engineering Validation and Testing – Mérnöki ellenőrzés és tesztelés) fázison. Úgy hiszem, hogy a 2022 második felében érkező Apple Watch Series 8 képes lesz a testhőmérésre, ha az algoritmus képes lesz megugrani az Apple által elvárt magas szintet a tömeggyártás beindítása előtt.

Jó-jó-jó, de hogy jön ide egy algoritmus? Ez egy teljesen jogos kérdés, de ha jobban belegondolsz, könnyen kitalálhatod, hogy a csukló nem egy megszokott hely a testhőmérséklet mérésére, ezért szoktuk inkább a hónaljunkba vagy egyéb helyekre dugni a lázmérőt is.

Épp ezért ahhoz, hogy használható eredményt tudjon leolvasni az Apple Watch, egy algoritmusnak át kell dolgoznia a szenzorok által kiolvasott értéket.

Elképzelhető, hogy hógolyózás közben „lefagy a kezed” és így a csuklódnál is hidegebb lesz a bőröd, de attól még nem vagy kihűlőfélben és nem kell riasztania sem az órának.

Azt is felhozta Kuo, hogy a Samsung hasonló kihívásokat nem tudott leküzdeni a Samsung Galaxy Watch 5-nél, ezért végül úgy döntöttek, hogy kihagyják a testhőmérés funkciót.

Ha az Apple-nek sikerül feloldania ezt a problémát, akkor az Apple Watch minden eddiginél pontosabb képet alkothatna viselőjéről.

Szerinted lesz testhőmérő az Apple Watch Series 8-ban?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Talán hogyha egy szenzor mérné külső hőmérsékletet és abból kalkulálna, illetve ahhoz igazítaná, oda tudom elképzelni az algoritmust. Pl. érzi kint hogy - 5 ° van, akkor, ha csak 35 Celsius fokot mér teszem azt, akkor figyelembe veszi és kompenzál.

 2. Valszeg az Apple fényévekkel jobb algoritmuskészítésben és AI-ban mint mi :smiley:

 3. gunar says:

  Lehetne simán olyan is mint az érintésmentes lázmérők, csak precízebb szenzorokkal, igaz úgy nem tudná bármikor mérni, de hát az EKG is hasonlóan megy, csak ha mérek akkor tud az is. Vagy tévedek?

 4. expa says:

  ne erre a baromságokra gyúrjanak hanem az üzemidőre!

 5. Put2 says:

  Egyszerűbben is meglehetne oldani, fogod az órát, leveszed, bebaszod a hónalj alá, és csókolom, nem tudom mit kell itt szenzorozni meg algoritmusokkal szórakozni! :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Ennyi! :joy::joy:

 6. gunar says:

  Minek ha a konkurens is kb ezt tudja időben, nem a sok gagyira gondolok, amik elmennek hetekig is, mert más nem is tudnak csak hosszú üzemidőt kb.

 7. expa says:

  Nekem csak egy apple óra kellene idő kijelzéssel és hosszú üzemidővel. Ezek a szenzorok meg mérések nekem nem kellenek…

 8. Jadeye says:

  erre az alacsony töltöttségű mód szolgálna igazából, viszont az csak akkor mutatja az időt, ha megnyomsz rajta egy gombot. ha a számlap is megjelenik, akkor az már eleve többet fogyaszt.

  az Apple Watch-nak nyilván nem a szenzorok és mérések miatt annyi az üzemideje, amennyi, hanem mert egyszerűen kicsi az akkunak a méretből adódó kapacitása. egy rakás funkciót le tudsz tiltani rajta, ha akarod, de mivel folyamatos kommunikációban van az iPhone-nal, így akkor is lesz fogyasztása.

 9. Inkább egy kerek dizájnon dolgozna. Ez nettó semmi felmutatásával egyenlő.

 10. expa says:

  Más azt írta itt, hogy a kerek formának semmi értelme mert kevés infó fér el rajta.
  Én is a kerek formát várom de nem lesz ezek szerint. Marad a gyerekóra kinézet…

 11. Értem. Akkor 10-ből kilenc okosóra gyártó téved. :sunglasses::watch: Végülis igaza van. De ez akkor is egy előre gedett design egyelőre getett ötlettel. És a szép az nem ilyen. Sokan biztos szívesen viselnének kerek alakú órát is csak gondolom a közvélemény kutatások nem adtak ki olyan mértékben hogy gyártásba vigyék. Az alma sajnos csak a pénzért hajol le.

 12. Jadeye says:

  ameddig a szöveges tartalmak soronként jelennek meg, adott oldalra zárva, addig egy kerek felület rengeteget levágna belőlük, és igazából csak a kijelző középvonala lenne használható szövegmegjelenítésre. ha nem kellenne semmi szöveges tartalmat megjeleníteni, akkor ez nem lenne gond, de az értesítések miatt ez ugye problémás.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!