fbpx Skip to content

A Weibo-ra, a kínai közösségi oldalra felkerült egy fotó, ahol teljes pompájában láthatjuk az iPhone 14 család kijelzőt védő üvegeit, amire a tényleges kijelző lesz laminálva.

Emellett pedig az Alibaba megosztott YouTube-on egy videót, ahol 3D nyomtatott iPhone 14-ekkel nézhetjük meg, hogy az iPhone 13 tokok mennyire lesznek kompatibilisek.

Ahogy a fenti képen is látható, a Pro modellek egy új szigetcsoportra cserélik az iPhone X óta ismert félszigetet a kijelző tetején, ahogy ezt már korábban sejtettük: iPhone 14: szigetcsoport lesz a félszigetből?

A sima iPhone 14 és nagytestvére, az idén először a palettára kerülő „nem Pro” iPhone 14 Max továbbra is marad az iPhone 13-assal megegyező szenzorszigetnél.

A Weibo-n kiszivárgott fotót egyébként @SaranByte osztotta meg Twitteren és volt még 1-2 észrevétele:

iPhone 14 előlapi panelek szivárogtak ki Weibo-n és itt vannak az érdekesebb változások:

1) vékonyabb kijelző körüli keret a Pro modelleken, ahogy azt már más források is belengették

2) a Pro modelleken más a képernyőarány (19,5:9 helyett 20:9), ami egyezik a 9to5Mac előrejelzésével a magasabb kijelzőkről

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én a telefonomra élete során több tokot is veszek, így nem értem a jelenséget, hogy miért szeretné valaki régi tokját a következőre átvinni, ellenben ha te ilyen típusú ember vagy, akkor az Alibaba videója el fog szomorítani:

Az iPhone 14 ugyanis nem lesz kompatibilis az iPhone 13 tokokkal az eltérő hátlapi kamerasziget miatt. Egyedüli kivétel ez alól az iPhone 14 Max, amire technikailag rámegy az iPhone 13 Pro Max tokja, csak hülyén néz ki:

A MacOtakara megvizsgálta a megosztott képeket és arra jutottak, hogy a kijelzővédő fóliák sem lesznek jók, ugyanis a kijelző körüli keret mérete és a kijelző sarkának lekerekítése is megváltozik. Utóbbi a hátlapi kamerasziget görbületével fog megegyezni.

Ezek alapján az iPhone 14 csak pont annyira tér majd el az iPhone 13-tól, hogy azt bekapcsolás nélkül az igazán szemfülesek észre tudják venni és hogy az összes kiegészítő gyártónak fel kelljen készülnie rá.

Te várod már az új telefonokat?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.