fbpx Skip to content

A Weibo-ra, a kínai közösségi oldalra felkerült egy fotó, ahol teljes pompájában láthatjuk az iPhone 14 család kijelzőt védő üvegeit, amire a tényleges kijelző lesz laminálva.

Emellett pedig az Alibaba megosztott YouTube-on egy videót, ahol 3D nyomtatott iPhone 14-ekkel nézhetjük meg, hogy az iPhone 13 tokok mennyire lesznek kompatibilisek.

Ahogy a fenti képen is látható, a Pro modellek egy új szigetcsoportra cserélik az iPhone X óta ismert félszigetet a kijelző tetején, ahogy ezt már korábban sejtettük: iPhone 14: szigetcsoport lesz a félszigetből?

A sima iPhone 14 és nagytestvére, az idén először a palettára kerülő „nem Pro” iPhone 14 Max továbbra is marad az iPhone 13-assal megegyező szenzorszigetnél.

A Weibo-n kiszivárgott fotót egyébként @SaranByte osztotta meg Twitteren és volt még 1-2 észrevétele:

iPhone 14 előlapi panelek szivárogtak ki Weibo-n és itt vannak az érdekesebb változások:

1) vékonyabb kijelző körüli keret a Pro modelleken, ahogy azt már más források is belengették

2) a Pro modelleken más a képernyőarány (19,5:9 helyett 20:9), ami egyezik a 9to5Mac előrejelzésével a magasabb kijelzőkről

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én a telefonomra élete során több tokot is veszek, így nem értem a jelenséget, hogy miért szeretné valaki régi tokját a következőre átvinni, ellenben ha te ilyen típusú ember vagy, akkor az Alibaba videója el fog szomorítani:

Az iPhone 14 ugyanis nem lesz kompatibilis az iPhone 13 tokokkal az eltérő hátlapi kamerasziget miatt. Egyedüli kivétel ez alól az iPhone 14 Max, amire technikailag rámegy az iPhone 13 Pro Max tokja, csak hülyén néz ki:

A MacOtakara megvizsgálta a megosztott képeket és arra jutottak, hogy a kijelzővédő fóliák sem lesznek jók, ugyanis a kijelző körüli keret mérete és a kijelző sarkának lekerekítése is megváltozik. Utóbbi a hátlapi kamerasziget görbületével fog megegyezni.

Ezek alapján az iPhone 14 csak pont annyira tér majd el az iPhone 13-tól, hogy azt bekapcsolás nélkül az igazán szemfülesek észre tudják venni és hogy az összes kiegészítő gyártónak fel kelljen készülnie rá.

Te várod már az új telefonokat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for expa expa says:

  Én biztos a sziget verziót választom, a lyukas nem tetszik :slight_smile:
  És miért nem gyártanak olyat aminek fehér az eleje? Nem is értem. Ezek a feketék randák…

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mert a kikapcsolt állapotában a kijelző maga is fekete, és így egybeolvad a kerettel.

 3. Avatar for Kukori Kukori says:

  Na nekem viszont a “sziget” nélküli sokkal jobban bejön. Végre! Bár azért ez sem teljesen sziget nélküli, inkább egy duplán szétosztott, de azért már haladás. Kíváncsi leszek, hogy az aksi % jelzés vissza jön-e, mivel az nekem viszont továbbra is hiányzik.
  Pozitív, hogy a “pór népnek” szánt verzióból is lesz max. ezután. Más kérdés, hogy az nyilvánvalóan sokkal “szint alattibb lesz” a pro verzióktól, mint a jelenlegi.
  Az viszont, hogy a régi tok rámenjen az új készülékre nem azért lenne fontos, hogy ne kelljen újabb 10 ezret kiadni egy normális szilikon tokért - bár ebben is lehet valami, mivel én azóta is az elsőt használom a 12 Pro-hoz aminek semmi baja nincs most sem -, hanem inkább az, hogy ne legyenek olyan esetek, hogy vásárol a júzer egy vadi új szép telefont, azután amikor szeretne rá kérni tokot meg védőfóliát akkor széttárják a kezüket a boltban, hogy hát jaaaa, azok még nem jöttek meg. Vagy megjöttek, de veszik mint a cukrot és már el is fogytak. Mondjuk erre meg az lenne a legjobb megoldás, ha a hiper vékony csomagolásába bepasszíroznának hozzá egy átlátszó szilikon tokot alapból, ahogyan a kínai csúcsmodellekhez is és az így eleve járna az új készülék mellé, ha már a töltőt kispórolják. Csak hát akkor nem lenne ezekből is külön bevétel ami úgy tűnik ráfér az Almára, mert olyan csórók szegények. :joy:

 4. Avatar for expa expa says:

  Nekem pont a fekete előlap nem tetszik. Ne olvadjon egybe, fontosabb a fehér előlap és nem ez a gyász keret ami most is van minden telefon elején!

 5. Az a gáz, hogy az olcsóbb sima iPhone-n még mindig a notch lesz.
  Azért nem fogok +100k-t fizetni, hogy már ne legyen notchom.

 6. nem is kell :smiley: ha jó neked a sima akkor ennyi.

 7. De nekem nem kell a notch, notch nélkülit akarom, az meg awwww. :smiley:

 8. Avatar for expa expa says:

  lyukas verzió úgy néz ki mint egy androidos telefon. Brrrrrr…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Kukori Avatar for farkas63 Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin