fbpx Skip to content

A MacRumors szerint az Apple már majdnem elkészült az M2 Pro és az M2 Max chipekkel.

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója pedig legújabb „Power On” hívlevelében arról írt, hogy az Apple-nél már az M3-as chippel szerelt iMac-en dolgoznak.

Kezdjük az elején: idén valamikor az év második felében debütálni fog az újratervezett MacBook Air és vele együtt az M2 chip. Mivel ez a chip fél éven belül megvásárolható lesz, így minden kétséget kizárólag már teljesen kész van.

Ennek combosabb variánsai az M2 Pro és az M2 Max, melyek valószínűleg a 2023-as MacBook Pro modellekben fognak bemutatkozni, valamikor a jövő év első felében. A MacRumors szerint ezek tesztelésével végzett az Apple és már majdnem véglegesek a tervek.

De hogy jön itt képbe az M3, amikor a tajvani Commercial Times becslései szerint az Apple 18 havonta tervez új generációt indítani M-szériás chipjeivel? Korábbi cikkünk a témában: Commercial Times: 18 hónapos frissítési ciklusokra állna be az Apple Silicon.

Nos, Mark Gurman úgy véli, hogy az iMac M3 már bőven tervezési fázisban van:

Azóta úgy hallottam, hogy nem csak M2 chipeket tesztelnek az Apple-nél. És ha egy új iMac-re vársz, úgy hallom, hogy az M3 verzió már készül, igaz, nem hiszem, hogy a jövő év vége előtt befutna. Ja igen, és akiket érdekel, továbbra is úgy gondolom, hogy az iMac Pro-ra számíthatunk. De nem a közeljövőben.

A 9to5Mac felvetette Gurman előrejelzése alapján, hogy ez azt is jelenthetné, hogy az iMac kihagyja az M2-es chipet és egyenesen M3-ra ugrik.

Ez kicsit szomorú lenne, hiszen sokan arra számítottunk, hogy ha az Apple átáll saját chipjeire, akkor majd gyakrabban fogja frissíteni a Mac-eket. Ha azonban az iMac M1 több mint 2,5 évig frissítés nélkül marad, akkor az már majdnem olyan, mint a réges-régi, sötét középkorban, az Intel processzoros időkben.

Te mit szólnál, ha 2023 végéig kéne várni a következő iMac-re?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok