fbpx Skip to content

Idén aztán igazán nem lehet panaszunk az Apple-re, már ami az Apple Watch kihívások számát jelenti, hiszen eddig ebben az évben minden hónapra legalább egy jutott, de összesen már öt kihíváson vagyunk túl. Az április mindig is a Föld napjáról szólt az óra esetében, de tavaly óta már a Tánc Világnapja is felkerült a kihívások naptárába.

Jó látni, hogy az Apple törekszik arra, hogy ne csak a már jól bejáratott kihívásokkal bírja rá extra mozgásra az Apple Watch tulajdonosokat, mert igaz az egyedi jelvények és matricák motiválók tudnak lenni, de sokkal izgalmasabb, ha valami teljesen újjal akad dolgunk. Nézzük is meg, hogy mit kell teljesíteni ehhez a két kihíváshoz.

Föld Napja

Április 22-én van a Föld Napja, ennek a napnak a célja, hogy felhívja a figyelmet a bolygó környezeti értékeinek megóvására. 1970-ben volt az első Föld napja – igaz, akkor még március 21-én, a bolygó északi félteke csillagászati tavaszának kezdetén. John McConnell békeaktivista ötletére jött létre az ünnepnap, viszont egy hónappal később egy újabb Föld napja is létrejött Gaylord Nelson szenátor indítványára, de ez inkább oktatási célzatú volt és csak az USA-ra koncentrált. 1990-ben viszont a 1970-es esemény koordinátora, Denis Hayes nemzetközi eseménnyé emelte a Föld napját 141 ország részvételével.

Az idei Föld Napja kihívás teljesítéséhez nem kell megerőltetnünk magunt, hiszen elég egy legalább 30 perc időtartamú edzést végeznünk, ami lehet bármilyen edzés típus, mérhetjük az Aktivitás alkalmazással vagy bármi mással, ami az Egészség alkalmazásba tud írni. Ezért természetesen jár az idei jelvény és az animált iMessage matricák.

Tánc Világnapja

Idén tiszteleg másodszor az Apple a Tánc Világnapja, másnéven Nemzetközi Táncnap előtt, holott már 1982 óta létezik ez a jeles nap. Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták. Ennek a napnak a céljai közé tartozik a tánc népszerűsítése az általános felfogásban, és hogy arra ösztönözzék a kormányokat, hogy minél nagyobb teret szenteljenek a táncnak az oktatási rendszerben az alapfokú oktatástól egészen az egyetemig.

Ennek a kihívásnak a teljesítéséhez elegendő egy 20 perces táncgyakorlatot végezni április 29-én, ami pont kapóra is jön, mert a Fitness+-on ilyen, illetve 30 perces táncos edzések is találhatóak, amelyek szerintem elég gyengék, de legalább van ilyen is. Ezért is jár a jelvény és a matricák.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok