fbpx Skip to content

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója, és Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője a két legmegbízhatóbb forrás, ha Apple pletykák érdekelnek. Most mindketten nyilatkoztak, így van mit feldolgoznunk.

Kuo úgy véli, hogy az Apple ki fog adni egy 15 colos MacBook Airt, Gurman szerint pedig az Apple egy iPhone előfizetési rendszer gondolatával játszadozik. Nézzük meg a részleteket!

15 colos MacBook

Amióta Ming-Chi Kuo Twitteren is aktív, sokkal gyakrabban kapunk tőle apróbb információ morzsákat az Apple eljövendő termékeivel kapcsolatban. Legutóbbi csiripelésében így írt:

Előrejelzések az Apple potenciális 2023-as 15 colos laptopjáról:

  1. Ha minden terv szerint megy, 2023 utolsó negyedévében kezdődik meg tömeggyártása.
  2. Annak ellenére, hogy a nagyobb kijelző általában nagyobb fogyasztással is jár, a lefektetett céljuk, hogy ugyanazt a 30 W-os hálózati adaptert használja majd ez az új gép, mint a MacBook Air.
  3. Elképzelhető, hogy nem MacBook Air lesz a neve.

Maga a tweet egy válasz az AppleInsider bejegyzésére, ahol a DSCC (Display Supply Chain Consultants) előrejelzésére válaszol, így feltételezhető, hogy egyetért az ott kiszivárogtatott hírekkel.

Kuo és a DSCC is úgy gondolják, hogy a 15 colos MacBookra még jövő évig várni kell, de roppant izgalmas, hogy most ismét előkerült ez a gép.

Sokan a MacBook Air 2008-as bejelentése óta várják, hogy az Apple kiadjon egy 15 colos variánst is, de az Apple inkább egy 11 colosat készített 2011-ben, jelenleg pedig csak 13 colos kijelzővel vásárolható meg a MacBook Air.

Régóta nem árul az Apple sima MacBookot, így az is egy érdekes részlet, hogy a 15 colos variáns nem kapná meg az „Air” nevet.

A 9to5Mac saját forrásaival is megerősítette Kuo pletykáját és hozzátették, hogy idén érkezik egy kijelző mérettel az újratervezett MacBook Air, de 2023-ra két különböző MacBook Air modellen is dolgozik az Apple. Ebbe tökéletesen belepasszol ez a 15 colos verzió.

iPhone előfizetés

Jelenleg is sok szolgáltatónál (például Telekom) vagy viszonteladónál (például iSTYLE) van valamilyen fajta lehetőség arra, hogy évente mindig a legújabb iPhone-ra tudj váltani, de az Apple szeretne egy saját, előfizetéses variánssal előállni, ami sokkal jobban kidolgozott lenne, mint az iPhone Upgrade Program.

Az Apple-nek havidíjat fizetnél azért, hogy mindig a legújabb iPhone-od vagy iPaded legyen és cserébe az eszközök mellé járna Apple One előfizetés és AppleCare biztosítás is, hogy még jobb üzletnek tűnjön.

Gurman úgy tippeli, hogy ez az új iPhone beszerzési forma valamikor 2022 végén vagy 2023-ban startolna el és ez adhatná a következő lökést az Apple bevételeinek növeléséhez.

Személy szerint szeretem birtokolni eszközeimet a bérlés helyett, de könnyen el lehet képzelni, hogy sokaknak csábító lenne az, hogy az Apple intézi az iPhone-ok, iPadek és talán a jövőben egyéb kütyük éves cseréjét.

Te el tudnád képzelni, hogy előfizetsz egy ilyen szolgáltatásra?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nem tudok olyan modellt elképzelni, hogy olcsóbb legyen, mint megvenni, de, ha igy lenne, akkor lehet beneveznék rá!

  2. Detto. En nagyon adnam. Szerintem ez a jovo.

  3. Én nekem három évet kibír egy telefon ami kb. 1500 €. Tehát nekem a matek azt adja hogy 42 € / hónap előfizetéssel jönnek ki nullára tehát ennél kedvezőbb ajánlatot kéne adniuk vagy nem is tudom de az itteni média Márkt 70-80 € / hó kér és azért kapott mindig az újjat. Bármilyen konstrukció t számolok szerintem ha megveszed eladod és megin megveszed akkor sokkal jobban jársz

  4. Vedd hozzá a biztosítás havi költségét, az Apple One előfizetés árát és azt, hogy nem kell vigyáznod a telefonodra, hogy aztán jó áron el tudd adni. Alapvetően osztom a véleményed, de ezek árnyalhatják a képet a végső ár ismeretében.

  5. Én a 2 éventi váltás hive vagyok, de ugyanezt gondolom.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for fap_fap_fap Avatar for totopad