fbpx Skip to content

Március 8. nem csak a nemzetközi nőnap alkalmából ígérkezett izgalmasnak. Aznap tartotta ugyanis az Apple “Peek Performance” nevű eseményét. Az előzetes pletykákból már sejteni lehetett, hogy keresni fogjuk az állunkat a padlón. A professzionális felhasználók évek óta kritizálták a cupertinóiakat, hogy kissé elhanyagolják ezt az egyre bővülő tábort. A teljesítményt most tényleg a csúcsra járatják.

Két dolog történt a keddi Apple esemény végén. John Ternus még egy jövőbeli Mac modellre is utalt, amely megkapja a két új chipet az M1 Max és M1 Ultra személyében. Ez feltehetően a Mac Pro lesz. A másik, hogy Ternus beszédéből kihagyta az eddig kapható, 27 hüvelykes iMac modellt. Az esemény után az Apple aztán minden külön értesítés nélkül el is távolította a 27″-es iMac-et az online boltjából.

Az Apple tavaly frissítette Intel alapú 21,5″ hüvelykes iMac modelljét. Helyét az M1 chippel szerelt és teljesen új designt kapott, 24 hüvelykes kijelzővel rendelkező gép vette át. Az Apple ekkor leállította az iMac Pro értékesítését is, amely egy 27 hüvelykes iMac variáns volt, benne Intel Xeon chipekkel. Most az Apple 27 hüvelykes Inteles iMac modellje is ugyanerre a sorsra jutott. Helyére az új, asztali Mac Studio és Studio Display 27″ monitor került. Az asztali gép induló ára 879 990 Ft, a monitoré 659 990 Ft.

 

Az esemény legörvendetesebb híre sokak számára valószínűleg az volt, hogy az Apple újra belép a fogyasztói(bb…?) árú kijelzők piacára. Évek óta vártunk már erre sokan, hát most megkaptuk. A “minden az egyben” gépek hívei persze mondhatják, hogy a 27″-es iMac modellel szemben “csak” egy különálló kijelzőt kaptunk, viszont ezt párosíthatjuk akár a kedvező árú Mac minivel, MacBookkal, vagy más, asztali számítógéppel, és a gépet lecserélve a kijelzőt továbbra is használhatjuk majd.

A megbízható szivárogtató, Mark Gurman továbbra is számít egy Apple Silicon chipes iMac Pro termék eljövetelére a jövőben.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok