fbpx Skip to content

Elég hosszú ideje használom már az Amazfit GTS 2e óráját, és próbálom optimális értéken tartani a PAI pontszámomat is egyre több mozgással. Figyelem az alvásom minőségét, de úgy éreztem, hogy hiányzik még egy kis motiváció ahhoz, hogy elérjem a kitűzött erőnléti szintet. Így találtam rá az Amazfit Smart mérlegére.

A termék dobozát kinyitva rögtön szembetűnt az exkluzív, színátmenetes Aurora dizájn, amelybe ötletesen beleolvadnak az ITO elektródák a nagyobb mérési pontosság érdekében. Az eszköz extra funkciókkal is rendelkezik, mint például az álló pulzusmérés, illetve a baba mérlegelés. Utóbbihoz nem kell mást tennünk, mint babánkkal a karunkban ráállni a mérlegre, és az app ki is számolja a baba súlyát. ?

Rejtett 3,4″-es kijelzője kikapcsolt állapotban láthatatlan marad az üveglap alatt, így adva elegánsabb külsőt a terméknek. Négy darab AAA elemmel működik és méretei lehetővé teszik, hogy a nagy lábon élők is könnyedén használhassák.

Az Amazfit mérlege támogatja a Wi-Fi és a Bluetooth kapcsolatot, így könnyedén szinkronizálhatjuk a mobiltelefonunkkal és a felhőtárhellyel, tehát a mérési adatok bárhol és barmikor elérhetőek lesznek. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a ZEPP alkalmazásban hozzáadni az eszközünket és már indulhat is a mérés. A mérleg 180 kilogrammig képes a súlymérésre, a G-alakú érzékelőnek köszönhetően érzékelni tudja akár az 50 grammos súlyváltozásokat is.

Az appban választhatunk a normál és az atléta testelemző üzemmód közül is, így még pontosabb adatokat kapunk. Viszont a mérleg nemcsak súlyt mér, hanem 16 test-egészségügyi adatot is elemez: testpontszámot, testtömeget, testtömeg arányt (BMI), testzsír arányt, testvíz százalékot, fehérje százalékot, bazális anyagcserét, zsigeri zsír fokozatot, bőr alatti zsírt, izomtömeget, csontsűrűséget, vázizomzatot, ideális testsúlyt, fizikai életkort, testalkatot, izomtömeg változást. A kijelzőn a felsorolt adatok közül legfeljebb 8 kedvenc, kiválasztott adatunk jelenik meg. Viszont az applikáció nem csak megjeleníti az összes mért adatot, hanem a határértékeket is megadja, illetve kapunk javaslatot is egy rövid magyarázat formájában az egészségünk javítására vonatkozólag.

Természetesen a családomat sem szerettem volna kihagyni az elemzésből, amit könnyedén megtehettem, mivel a Amazfit Smart Scale 10 fiókot támogat, amelyek mindegyikét akár 12 családtag is használhatja. Mindenkinek be tudtam állítani a mérlegavatárját és személyre szabhattam a profilját a pontos mérési adatok érdekében. Amennyiben valakinek a 12 tag sem elég, az app vendég módot is biztosít. Kellemesen meglepődtem, amikor az app a hozzájárulásomat kérte a 16 évesnél fiatalabb felhasználók adatainak gyűjtésére, illetve hogy a testpontszám nem számítható ki 6 évesnél fiatalabb gyereknél.

Konklúzió

Amazfit Smart Scale egy mérleg, ami nem csak testsúlyt mér. Az elegáns megjelenésű, nagy kijelzővel rendelkező eszköz 16 test-egészségügyi adat mérésére alkalmas, tökéletes motivációt nyújtva céljaink elérésében, egészségünk fenntartásában. Wi-Fi és Bluetooth támogatásának köszönhetően a mért adatokat könnyedén szinkronizálhatjuk telefonunkkal és a felhőtárhellyel, így azok bármikor elérhetőek lesznek. A könnyen kezelhető ZEPP alkalmazáshoz is csatlakozik és 10 fiókot támogatva az egész család tudja használni.

Megvásárolható az Amazfit hivatalos webáruházában ide kattintva!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.