Bloomberg: már tesztelés alatt van az Apple új, M2-es chipje

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kedd este Apple esemény lesz, ahol feltehetően bemutatásra kerül az új MacBook Air és egy frissített, belépő szintű MacBook Pro is.

Ezekben pedig elképzelhető, hogy az Apple új, M2-es chipje lesz megtalálható, amit – ha minden igaz – jelenleg több macOS-verzió alatt is tesztelnek a cégnél.

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója legújabb „Power On” hírlevelében arról írt, hogy az Apple egy 8 magos CPU-val és 10 magos GPU-val ellátott, M2-es chipen dolgozik:

Apple-ön belüli fejlesztői forrásból tudom, hogy az elmúlt pár hétben több különböző Mac-et tesztelnek egy új chippel, melynek 8 magos CPU-ja (4 energiatakarékos és 4 teljesítményre hangolt) és 10 magos GPU-ja van. Ezek pont azok a specifikációk, amiket tavaly az M2 kapcsán említettem.

Az Apple ezeket a gépeket ezzel az új chippel macOS 12.3 (ami valószínűleg 1-2 héten belül megjelenik az új Mac-ekkel), macOS 12.4 és macOS 13 alatt is teszteli. Utóbbi bejelentése a júniusi WWDC 2022 konferencián várható.

Twitteren így foglalta össze Gurman jóslatait a holnapi esemény kapcsán:

Hírek:

 • az Apple teszteli az M2 chipet 8 CPU és 10 GPU maggal macOS 12.3, 12.4 és 13.0 alatt
 • az Apple új monitorja árusításra kész és lehet, hogy a bemutató címe erre utal (Peek – lesni)
 • az új Mac mini is eladásra kész állapotban van, hamarosan befuthat
 • az iMac Pro és Mac Pro még várat magára

Te mire vársz leginkább a holnapi bemutatóból?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. expa says:

  Vajon miért kellhet az M2 amikor ott az M1 pro és a MAX? Ez M2 ezeket is verné?

 2. gunar says:

  holnap kiderül a papírforma, majd mikor kint lesz akkor a valós forma.

 3. Egy generációval újabb. Szvsz biztos lassabb lesz a Pro-nál és a Maxnál, viszont gyorsabb lesz a régi, alap M1-nél. Újabb alapok, amire biztos építenek majd újra Pro-t és Max-ot. Mint az Intelnél a különböző generációk, ahol ez szintén nem jelent önmagában nagyobb teljesítményt a régihez képest. Egy 3 generációval ezelőtti i7-es megveri a legújabb i3-ast.

 4. Czo says:

  Siman tudsz talalni olyan, Desktop-ba valo 3 generacioval elotti i7-est (tehat, 9. generaciosat), amit meg fog tudni verni az aktualis (tehat 12. generacios) i3-as. Szoval, ez semmit sem jelent. Ez az osztalyozas, mint i3/i7, csak az adott generacion beluli “osszevetesre” alkalmas. Generaciok kozott semmi, de semmi jelentosege nincs. Meg azt sem tudod kategorikusan kijelenteni, hogy minden i7-ben van hyperthreading, vagy minden i5 4 magot tartalmaz.

 5. expa says:

  M1 Ultra lett :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!