Bloomberg: már tesztelés alatt van az Apple új, M2-es chipje

Kedd este Apple esemény lesz, ahol feltehetően bemutatásra kerül az új MacBook Air és egy frissített, belépő szintű MacBook Pro is.

Ezekben pedig elképzelhető, hogy az Apple új, M2-es chipje lesz megtalálható, amit – ha minden igaz – jelenleg több macOS-verzió alatt is tesztelnek a cégnél.

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója legújabb „Power On” hírlevelében arról írt, hogy az Apple egy 8 magos CPU-val és 10 magos GPU-val ellátott, M2-es chipen dolgozik:

Apple-ön belüli fejlesztői forrásból tudom, hogy az elmúlt pár hétben több különböző Mac-et tesztelnek egy új chippel, melynek 8 magos CPU-ja (4 energiatakarékos és 4 teljesítményre hangolt) és 10 magos GPU-ja van. Ezek pont azok a specifikációk, amiket tavaly az M2 kapcsán említettem.

Az Apple ezeket a gépeket ezzel az új chippel macOS 12.3 (ami valószínűleg 1-2 héten belül megjelenik az új Mac-ekkel), macOS 12.4 és macOS 13 alatt is teszteli. Utóbbi bejelentése a júniusi WWDC 2022 konferencián várható.

Twitteren így foglalta össze Gurman jóslatait a holnapi esemény kapcsán:

Hírek:

 • az Apple teszteli az M2 chipet 8 CPU és 10 GPU maggal macOS 12.3, 12.4 és 13.0 alatt
 • az Apple új monitorja árusításra kész és lehet, hogy a bemutató címe erre utal (Peek – lesni)
 • az új Mac mini is eladásra kész állapotban van, hamarosan befuthat
 • az iMac Pro és Mac Pro még várat magára

Te mire vársz leginkább a holnapi bemutatóból?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. expa says:

  Vajon miért kellhet az M2 amikor ott az M1 pro és a MAX? Ez M2 ezeket is verné?

 2. gunar says:

  holnap kiderül a papírforma, majd mikor kint lesz akkor a valós forma.

 3. Egy generációval újabb. Szvsz biztos lassabb lesz a Pro-nál és a Maxnál, viszont gyorsabb lesz a régi, alap M1-nél. Újabb alapok, amire biztos építenek majd újra Pro-t és Max-ot. Mint az Intelnél a különböző generációk, ahol ez szintén nem jelent önmagában nagyobb teljesítményt a régihez képest. Egy 3 generációval ezelőtti i7-es megveri a legújabb i3-ast.

 4. Czo says:

  Siman tudsz talalni olyan, Desktop-ba valo 3 generacioval elotti i7-est (tehat, 9. generaciosat), amit meg fog tudni verni az aktualis (tehat 12. generacios) i3-as. Szoval, ez semmit sem jelent. Ez az osztalyozas, mint i3/i7, csak az adott generacion beluli “osszevetesre” alkalmas. Generaciok kozott semmi, de semmi jelentosege nincs. Meg azt sem tudod kategorikusan kijelenteni, hogy minden i7-ben van hyperthreading, vagy minden i5 4 magot tartalmaz.

 5. expa says:

  M1 Ultra lett :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!