fbpx Skip to content

Egy francia tévéstáb eddig nem látott felvétel készítési lehetőséget kapott az Apple főhadiszállásán, az Apple Parkban, hogy megmutathassák, milyen is az élet a világjárvány idején. Ha már odalátogattak, természetesen pár interjút is tető alá hoztak pár emberrel az Apple prominens személyei közül.

A világjárvány kitörése óta eltelt két évben a szigorú óvintézkedések miatt az Apple Park inkább egy szellemvároshoz hasonlított. Ráadásul máig sem világos, hogy 12 000 alkalmazott mikor térhet majd vissza véglegesen a hivatalába.

A francia TF1 tévécsatorna stábjával Greg Joswiak, az Apple marketingért felelős alelnöke is megosztotta gondolatait:

Amikor Steve Jobs az Apple Parkot tervezte, a jövő irodaházát akarta létrehozni. Olyan helyet akart, ahova az emberek kijönnek az irodából, ahol véletlenül találkoznak, együttműködnek és eszmét cserélnek. Azt akarta, hogy ez egy olyan hely legyen, ahol az emberek sétálhatnak.

Steve Jobs közismert volt arról, hogy hosszú sétákat tett, általában a technológiai világból érkező közeli barátjaival, például Larry Ellisonnal vagy Walt Mossberggel. No persze Steve Jobs nem teljesen egyedül tervezte az Apple Park épületét, hanem segítséget kapott a világhírű Foster + Partners építészeti tervező és mérnökirodától.

A viccesen csak a bolygó egyik legtitkosabb helyének nevezett Apple Parkban a stábnak eddig nem látott felvételeket sikerült leforgatnia, amelyeken a hatalmas, gyűrű alakú épületen belüli életképeken az is látható, hogy  személyzet tagjai éppen intenzíven megbeszélnek valamit. Aki abban reménykedne, hogy a kisfilmben feltűnik esetlegesen egy jövőbeli termék, annak csalódnia kell, hiszen azért érezhető, hogy az Apple “univerzumban” a titoktartás kultúrája minden szegletet áthat.

Steve Jobs utolsó projektje, az Apple Park területét tekintve akkora, mint 1000 futballpálya. Ez azonban nem jelentette azt, hogy a tévéstáb teljesen szabadon mozogott és bekukkanthatott volna minden egyes ajtó mögé. Minden forgatási helyszín előzetesen egyeztetve volt, és persze a legtöbb ajtó zárva maradt.

Ahogy már említettük, Greg Joswiakon kívül más vezetők is feltűnnek a videóban. Egyikük Dr. Sumbul Desai, az Apple egészségügyi fejlesztéseiért felelős vezetője, aki kifejti, hogy az Apple javítani akarja az orvos-beteg kapcsolatot, nem pedig lecserélni.

“Nagyon fontos kiemelni, hogy a felhasználók elemenként kiválaszthatják, hogy milyen adatokat osztanak meg. Ezen kívül az Apple nem kapja meg és nem is látja az adataikat, mert azok mindvégig a készüléken belül maradnak.” – tette hozzá.

Lisa Jackson, a Környezetvédelmi és Társadalmi Kezdeményezések részlegének alelnöke kiemelte az Apple azon célját, hogy 2030-ra a cég karbon-semlegessé váljon, ami egy elvárás a cég ügyfelei részéről is. Az Apple Park már 100 százalékban megújuló energiát használ földgázból vagy biogázból termelt villamos energiával, valamint az épület tetejét borító napelemeknek köszönhetően.

A teljes videót ide kattintva nézheted meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok