fbpx Skip to content

A Roidmi márkáról korábban már olvashattatok itt a Szifon.com-on, amikor Hori kollégánk a robotporszívójukat tesztelte 100%-os megelégedettséggel. Egyébként olyannyira megtetszett a kollégának, hogy végül meg is vásárolta a terméket. Az ő tesztjét ide kattintva tudjátok elolvasni.

Azóta néhány termék megfordult nálunk, többek között a Roidmi X30 VX vezeték nélküli kézi porszívó is, ami magasan a felső kategóriát képviseli és szinte lehetetlen belekötni. Az X30 VX-re keresztelt termék nem csak egy kézi porszívó, hanem egy kézi felmosó “robot” is egyben, ami egészen érdekessé teszi a felmosást! Na de vágjunk bele, hogy mennyire jó a Roidmi zászlóshajója!

A dobozból kivéve egy robosztus terméket kapunk, minden egyes porcikája úgymond egyben van. Nem recseg, nem ropog, kényelmes fogással rendelkező, “kicsi” kézi porszívó. Azért is írom, hogy kicsi, mert a szegmensében ugyanebben a kategóriában, szívóerő és tudás, sokkal nagyobb porszívókkal találkozunk. Ez kellemesen meglepett elsőre, és bizony az is, hogy hozza a nagyoknál is elérhető tulajdonságokat.

Rengeteg kézi, vezeték nélküli porszívó érhető el a piacon, viszonylag nehéz választani is, mert megvehetjük az egyszeri, olcsó kategóriásat is, de vásárolhatunk több 100.000Ft értékben is kézi porszívót. Kérdés, mire akarjuk mi használni.

Röviden a Roidmi X30 VX egy átlagos (1-2 fő) vagy kicsivel átlagon felüli (értsd több gyermekes) háztartásban is simán megállja a helyét. Mi ráadásul kisállat mellett használtuk, tehát bőven volt mit porszívóznia a terméknek. Egyszóval simán kiváltja a normál porszívó használatát, és ezt is hivatott elvégezni. A szívóteljesítménye még sok is az átlagember számára, tehát ezért mondom, hogy bőven megfelel egy átlagos család számára.

Mire képes a Roidmi zászlóshajója?

Vicces kimondani, mikor egy vezeték nélküli porszívó szívóideje mondjuk 13 perc. Lehet-e 13 perc alatt kiporszívózni egy lakást, egy szobát, elég-e ez az idő? Nos, nem. A Roidmi ezért nem viccel, 80 perc időt ad nekünk a legkisebb fokozaton, középsőn pedig 33 percet. Igen, azért fél óra alatt már át lehet szaladni a lakáson, de a legkisebb fokozat is rengetegszer elég, tehát valójában 1 órányit tudunk a Roidmivel porszívózni, ha a kisebb és közepes fokozatot használjuk, ami szerintem több mint elegendő.

Egyébként fél óra alatt szoktunk végig szaladni vele a lakáson, mert nem kell azzal foglalkozni, hogy összerakjuk a porszívót, átdugjuk egy másik konnektorba, elpakolni előtte és így tovább… Itt meg is kell említenem, hogy a vezeték nélküli porszívó legnagyobb előnye maga a mozgathatóság. Nagyon nehéz visszaszokni egy sima porszívóra, ha az ember megszokta, hogy csak leemeli a falról és már porszívózik is. Ha esetleg az esi filmnézés közben kiömlött a nasi, nem kell elővenni, összeszerelni, kivonszolni a nagy porszívót, hanem csak leemelem a falról és már fel is takarítottam. Elképesztően kényelmes és nem is nagyon lehet belekötni.

Mi leginkább a macskaalomnak a cica által kiszórt darabkáit szoktuk felszívni vele, illetve a közös reggeli után a friss zsömle, kenyér morzsáit. Vicces, hogy egyáltalán nem érdekel, ha leesik egy morzsa, mert utána nettó 25 másodperc alatt megyek körbe az asztal körül. Így lényegében központi helyen került fel a falra. Itt érdemes megemlíteni a Roidmi mágneses megoldását, ami még könnyebbé teszi a falról való levételt és az oda való felhelyezést. Csupán oda kell érinteni a dokkolóhoz és töltés mellett meg is tartja a falon, a levétel pedig egy még egyszerűbb mozdulatot igényel, csupán erőteljesebben elhúzzuk a faltól a terméket. Pont. ?

Szívóerő és a különböző kiegészítők

Az X30 VX az egyik legerősebb szívóerővel rendelkezik ebben a szegmensben. Ez nem is meglepő, mivel a terméket a felső kategóriába szánták. Elképesztő erővel képes szívni, jóformán a szőnyeget is visszük magunkkal. Ezt az erőt azonban nem a lakásba szánták. Mivel vezeték nélküli porszívóról van szó, számos kiegészítőt kapunk hozzá, többek között rés szívófejet, széles szívófejet, és nem mellékesen elektromos matracfejet is!

Az első kettő “apró” szívófej egyértelműen a kisebb tárgyak porszívózására alkalmasak, azonban kíváncsi voltam, hogy az autós ismerősök mit gondolnak a Roidmiről, így egy-egy napra kölcsön adtam nekik, hogy az autót kitakarítsák. Külön mondtam nekik, hogy a legerősebb fokozatot használják az autók esetén, mivel az a lakásban egyáltalán nincs kihasználva. A 4 ismerős közül 3 úgy adta vissza, hogy ez hol vásárolható meg? ?

Nyilván tudtam, hogy egy ilyen porszívó egy autós kollégának instant vásárlás, ez nem is volt kérdés. Elmondták, hogy elképesztő sebességgel tudtak végig menni az autókon és nem kellett a benzinkutaknál várni, és azt a nagy böhöm porszívót használni, csupán 1-2 naponta végigmentek a belsőn a Roidmivel és már készen is voltak.

A Roidmi rendelkezik egy elektromos matrackefével is, ami azt jelenti, hogy maga a kefe is forog, nem csak szívunk, ez azért is fontos, mert sokkal jobban kiszívja a porszemeket, illetve adott esetben az apró atkákat is a matracból. Érdemes megjegyezni, hogy a fő kefe is rendelkezik ilyen elektromos forgó motorral, tehát ott is lényegesebben jobban tisztít a Roidmi a többi márkánál.

[videopack id=”135040″]https://szifon.com/wp-content/uploads/2021/12/porszivo1.mov[/videopack]

Vezeték nélküli porszívó és felmosó egyben!

Nem igazán találkoztam még vezeték nélküli felmosóval. Mármint nyilván a normális kézi felmosó is “vezeték nélküli” ?, de ugye az nem elektromos. A kérdés persze az, hogy jobb-e egy elektromos felmosó, mintha elővennénk egy vödröt és felmosót. Hogy őszinte legyen igen és nem is. Egyrészt egyértelműen jobb, mert felmosás közben mozog maga a kefe és ezzel lényegesen gyorsabban mossa fel mondjuk az odaszáradt koszt. Ezen kívül sokkal kényelmesebb a felmosás maga is, mert ahogy a fejek mozognak, viszik magukkal az eszközt is.

[videopack id=”135043″]https://szifon.com/wp-content/uploads/2021/12/porszivo2.mov[/videopack]

Tehát nem kell erőteljesen odanyomni, csupán “sétálni” a felmosóval. Ez azért elég kényelmes még a férfiak számára is, ami azonban negatívum, hogy bizony ehhez cserélni kell egy fejet. Nyilván más megoldás nincs erre, de ilyen szempontból picit kényelmetlen, nem adja azt az érzést, hogy csak úgy leemeljük a porszívót és már használjuk, hanem bizony vizet kell önteni bele, aztán cserélni a fejet és így tovább… Ettől függetlenül viszont számít az elektromos felmosó, számít, hogy a vizet “kiszívja” a fejből és így tovább… Tehát önmagában egyáltalán nem rossz a felmosó fej.

Konklúzió

A Roidmi X30 VX magasra tette a mércét, ha valaki elektromos kézi porszívón gondolkozik. Itt már a felső kategóriát súroljuk, és nem egy évre vesszük ezeket a termékeket. Külön említést érdemel, hogy akármilyen családba is adtam kölcsön az elmúlt néhány hónapban ezt a porszívót, leginkább a férfiak használták otthon ?, mert bizony egy kényelmes és érdekes új kütyüvel be lehet vonzani az erősebbik nemet is. Én is sokkal hamarabb megfogom ezt a porszívót, ha valamit ki kell porszívózni, mint a másik régit.

Sem a kialakításba, sem a szívóerőbe nem tudok belekötni. A kialakításnál érdemes megjegyezni, hogy ez egy olyan kézi, vezeték nélküli porszívó, ahol nem kell folyamatosan nyomni rajta a gombot, csupán egyszeri nyomás esetén folyamatosan működik, ezzel hosszabb távon még kényelmesebb használatot biztosítva. A felmosás nekem kifejezetten tetszett, teljesen jól működött és nem kellett foglalkoznom azzal sem, hogy utána kicsavarjam a felmosót, hanem automatikusan megtette helyettem a gép.

Összeségében nem lehet belekötni Roidmi zászlóshajójába, szerintem az ár/értéke is teljesen rendben van, a kiegészítők, az akkumulátor idő, és úgy teljességében az egész termék minőségi összeszerelése hibátlan. Megvásárolni a hivatalos Roidmi shopban tudjátok, ide kattintva!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok