fbpx Skip to content

Azt hiszem, a Twinkly okos karácsonyfa izzókat nem kell bemutatni, jó néhány éve díszíti már a lakásunkat, és mondhatni minden egyes régi Szifon.com-os cikkíró lakását is. A Twinkly ugyan nem az egyetlen gyártó ebben a szegmensben, de kétség kívül a legjobbak. Elképesztő módon kinőtték magukat az elmúlt 4 évben, és mára már az egész az okos LED-szalag szegmensben vannak termékeik.

Idén a szokásos karácsonyfaizzójuk mellett a Twinkly Flexről is írok majd néhány sort, ezt láthatjátok a fenti képen a fa mellett is. Azt mindenképp kiemelném már az elején, hogy az újabb, második generációs Twinkly-k mostantól HomeKit-kompatibilisek is lettek, tehát flegma módon, Sirivel is irányíthatjuk a karácsonyfa világítását, sőt, automatizálhatjuk is! ?

[videopack id=”134991″]https://szifon.com/wp-content/uploads/2021/12/IMG_1141.mov[/videopack]

Persze kezdjük először az okos karácsonyfaizzóval. Alig 6 nap van hátra a karácsonyig, így most már tényleg előtérbe kerül a fa, a díszítés, és így tovább… Az iKiegészítőknél a 250db-os karácsonyfa izzósor kapható, ami átlagosan egy 180-200cm-es fához elegendő, ennél nagyobb fához már 2db-ot szoktak ajánlani igénytől függően. Mi egyébként 210cm-es fához használunk 2x 105db-os Twinkly-t, tehát lényegében 210cm-es fenyőhöz mi 210db-os LED-sort használunk. Nyilván teljesen egyén függő, hogy ki mit szeret, idén nálunk a Twinly mellett a díszítés dominál leginkább. Egyébként össze lehet szinkronizálni több Twinkly-t is, így nyugodtan vásárolhatunk többet.

Ettől függetlenül sokaknál maga a fényfüzér jelenti az extrát és ebben jelenleg a Twinkly verhetetlen. Elképesztően pontosan be lehet állítani, hogy egy adott szín hogyan jelenjen meg a fán, ezzel teljesen életre keltve magát a fát!

A Twinkly okos fényfüzér nem “csak egy karácsonyi kaland”

Sokan azt gondolják, hogy a fényfüzéreket csak télen vesszük elő. Ez egy okos, Wi-Fi-s, sőt, HomeKites terméknél egyáltalán nem igaz, rengeteg olyan opció van, amikor évközben is használhatjuk őket. Mi például egy műfára aggatjuk évközben a bejárathoz, ami rendkívül szép fényt ad estére. Be van állítva egy automatikus be- és kikapcsolás, hogy este 10%-on szépen világítson.

A baloldali képen látható a 2db 105-ös Twinkly állandó helye évközben. A fán és ruhatartón használjuk állandó esti fényként, és teljesen kellemes, szórt fényt ad éjjelre is. Jobb oldalt pedig ideiglenes az erkélyen is bevetettük. Röviden tehát elmondható, hogy tényleg nem csak télen lehet használni a Twinkly-t, tehát az okos izzósor egész évben élményt nyújthat nekünk! Az iKiegészítőknél jelenleg az új generációs Twinkly RGB+W-s fényfüzér kapható, ami most már HomeKit-képes és sokkal pontosabb színekkel is rendelkezik, a külön meleg, fehér LED-nek köszönhetően. Már csak minimális készlet van, így érdemes sietni a megrendeléssel, mivel a srácok akciós áron is adják.

Twinkly Flex

Valamikor augusztusban lettem figyelmes arra, hogy a Twinkly-nek lett okos flexibilis LED-szalagja is. Rögtön kitaláltam, hogy ez nekem kell, aztán hónapokig nem volt kapható, egyértelműen minden Twinkly felhasználó elkapkodta. Nyilván egy LED-szalag önmagában már nem újdonság. Sokan azt gondolják, hogy azt is úgy hajtogathatjuk, ahogy akarjuk – viszont ez közel sem igaz, általában az ilyen LED-szalagok nem úgy vannak kialakítva, hogy kényelmesen, törés nélkül lehessen őket hajtogatni.

Rögtön beszereztem, mikor megérkezett december elején az iKiegészítőkhöz, mert ezzel neon-fényekhez nagyon hasonló világítást lehet itthon is létrehozni, hasonló módon tekergetni, különböző alakzatokat létrehozni. Ezt látta meg a Twinkly is, és hozta létre a Flex-et, ami elképesztő színekkel rendelkezik, ahogy a cikk elején is láthattátok a cicát.

[videopack id=”135000″]https://szifon.com/wp-content/uploads/2021/12/IMG_1098.mov[/videopack]

Manapság több 100.000Ft-ba kerül egy ilyen neon világítás, és rendkívül kényes is. Ezen kívül a Twinkly bármilyen mozgást képes emulálni a szalagon teljes hosszán, tehát nem csak szimpla világításként használhatjuk, hanem a nappalink ékköve is lehet.

Nálunk a nappali, a dolgozó és a hálószoba is kapott 1-1 Twinkly Flexet. Ha fehéren világít, rendkívül erős fénye van, simán használható normál lámpaként is, és mivel Siri-kompatibilis, így éjszakai fényként is jó szolgálatot tesz 1%-on. A Twinkly a HomeKitnek köszönhetően automatizálásokban is képes részt venni. Tehát villogtathatjuk, színeket változtathatunk, vagy ha elmegyünk otthonról, akkor automatikusan kikapcsol és így tovább…

Ezen kívül Homey-kompatibilisek is, tehát sokkal mélyebb automatizálást is létrehozhatunk, mint például éjszakai fény, értesítés, ha kész a mosás, sőt, ugye állítható a fényük a kültéri szenzorokhoz képest is.

Szerintem a Twinkly Flex egy rendkívül széles körben használható, flexibilis LED-szalag, amit nem is érdemes elrejteni, hanem különböző ábrákat kell készíteni belőlük. Ugyan nem könnyű ezeket kialakítani, sőt, legalább 2 emberes munka, de munkánk gyömölcse sokszorsan megtérül majd, amikor bekapcsoljuk.

Jelenleg a készlet erejéig kedvezményes áron kapható az iKiegészítőknél, és szerintem kérdés nélkül az egyik legjobb karácsonyi ajándék lehet bárki számára. Ahogy látjátok, nálunk sokszorosan be is vált! ?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for aw123 aw123 says:

    Macska? Azt hittem ordog :slight_smile:
    Egyebkent a falra hogy rogzitheto a szalag?

  2. Van hozzá kétoldalú és van hozzá csavar is. :slight_smile: Csavart jobban ajánlom! :smiley:

  3. Avatar for pAnk pAnk says:

    Talán ez a cikk áll hozzá a legközelebb. Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! :christmas_tree:

  4. Köszi :slight_smile: Lesz most karácsonyi cikk. Csak most keltek. Neked is boldog karit!!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for aw123 Avatar for Szifon Avatar for pAnk Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for aw123 aw123 says:

    Macska? Azt hittem ordog :slight_smile:
    Egyebkent a falra hogy rogzitheto a szalag?

  2. Van hozzá kétoldalú és van hozzá csavar is. :slight_smile: Csavart jobban ajánlom! :smiley:

  3. Avatar for pAnk pAnk says:

    Talán ez a cikk áll hozzá a legközelebb. Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! :christmas_tree:

  4. Köszi :slight_smile: Lesz most karácsonyi cikk. Csak most keltek. Neked is boldog karit!!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for aw123 Avatar for Szifon Avatar for pAnk Avatar for SzifonAdmin