fbpx Skip to content

Az iOS 15 önmagában nem volt egy óriási nagy újítás, de ahogy telnek a hónapok, folyamatosan jönnek ki az olyan frissítések hozzá, amik hasznos funkciókkal dobják fel.

Így amikor majd pár év múlva nosztalgiafűtött visszaemlékezéseket tartunk arról, hogy melyik volt a legjobb iOS-verzió (személyes véleményem szerint amúgy nyilván az iOS 6), akkor az iOS 15 jobb fényben tűnik majd fel. Na de nézzük is meg, hogy mi került be a hétfői frissítésbe!

Jeff Benjamin a 9to5Mac-nél egy 14 perces videóban mutatja be az iOS 15.2 legnagyobb újításait:

  • Appok adatvédelmi jelentése: a Beállítások/Adatvédelem/Appok adatvédelmi jelentése alatt megnézheted, hogy mely alkalmazások milyen adatokat kértek le és milyen érzékelőket használtak.
  • Hagyatéki kontakt: a Beállítások/Fiók/Jelszó és biztonság altáblán beállíthatsz hagyatéki kontaktokat, akik hozzáférhetnek az iCloud fiókodhoz halálod után.
  • Email cím elrejtése: ha iCloud+ előfizető vagy, akkor most már a Mail alkalmazásból küldhetsz rejtett email címmel leveleket.
  • Keresés lejátszási listákban: végre van keresőmező a Zene alkalmazásban akkor is, ha épp egy lejátszási listát nézel.
  • Éjszakai mód az ISO adatok közt: a Fotók alkalmazásban mostantól azt is látni fogod egy kép infó panelén, hogy éjszakai móddal készült-e.
  • Vészhelyzet – SOS módosítások: a Beállítások/Vészhelyzet – SOS altáblán beállíthatod, hogy milyen billentyűkombinációra szeretnéd bekapcsolni a vészhívót. Alapértelmezésben mindkét lehetőség be van kapcsolva.
  • iPhone 13 Pro makró mód kapcsoló: ezentúl válthatsz majd makró módban a széles és az ultraszéles látószögű kamera közt a Kamera alkalmazásban.
  • iCloud Private Relay kapcsoló: a Beállítások/Mobilhálózat alatt az IP követés korlátozása kapcsolóval állíthatják az iCloud+ előfizetők az iCloud Private Relay funkciót.
  • Alkatrész ellenőrzés: a Beállítások/Általános/Infó alatt megnézheted, hogy az akkumulátorod, kijelződ vagy kamerád lett-e cserélve és ha igen, akkor eredeti Apple alkatrész került-e bele.
  • Hangalapú Apple Music: az iOS 15.2-ben elérhetővé vált az új, olcsóbb, csak Sirin keresztül használható Apple Music előfizetési lehetőség.

Az iPadOS 15.2 is hozott néhány izgalmat:

  • Újratervezett TV alkalmazás: a fülsor helyett már oldalsáv van a TV alkalmazásban, így jelentősen egyszerűbbé vált a navigáció.
  • Multitasking változások: a multitasking gomb kinézete változott és az osztott képernyőben lévő alkalmazások felcserélésére is ad lehetőséget.
  • Gesztus testreszabási lehetőségek: a bal és jobb alsó sarokból történő behúzó gesztus testreszabható lesz (Quick Note, képernyőfotó, semmi).

Neked melyik újdonság vált be a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok.
    Az alkatrész ellenőrzés lehetőséget nem találom.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ki lett már cserélve bármi a készülékedben?

  3. Nem .Akkor ez volt az oka.Köszi

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for rozsomakmano Avatar for Jadeye

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok.
    Az alkatrész ellenőrzés lehetőséget nem találom.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ki lett már cserélve bármi a készülékedben?

  3. Nem .Akkor ez volt az oka.Köszi

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for rozsomakmano Avatar for Jadeye