fbpx Skip to content

Lehet, hogy nem is tudsz róla, de az AirPods-od firmware verziója viszonylag gyakran változik. Az Apple azonban trükkös és ezt a frissítést iOS eszközeid elvégzik a háttérben.

Csak annyi kell hozzá, hogy az AirPods a töltőtokjában töltőn legyen és a hozzá csatlakozott iOS eszközön legyen aktív internetkapcsolat. Mi van azonban, ha nem sikerül a frissítés vagy esetleg az AirPods-od nem Apple kütyükkel használod? Ha minden igaz, mostantól erre is van „megoldás”.

Azért csak idézőjeles a megoldás, mert az AirPods Firmware Updater Tool csak az Apple technikusai számára elérhető alkalmazás lett StellaFudge szerint:

Az Apple ennyi év várakozás után végre kiadta az AirPods Firmware Updater Toolt!

Van azonban egy csavar a történetben.

Ez csak Apple technikusok számára érhető el. A célközönség azok a felhasználók, akik az AirPods-okat nem Apple kütyükkel használják vagy például a két füles firmware-je valamiért különböző (például ha az egyik fülest az Apple kicserélte vagy pótolta, és annak még régebbi a firmware-je, mint a meglévőé –a szerk.).

Fudge egy viszonylag megbízható kiszivárogtató, ez pedig egyáltalán nem egy szenzációhajhász történet, így egészen elképzelhető, hogy igazat állít Twitterén.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogy is működik ez a AirPods Firmware Updater Tool, ugyanis diagnosztikai port egyedül az AirPods Max fejhallgatón található, az AirPods és AirPods Pro esetén nincs ilyesmi, így feltételezhetően Bluetooth-on keresztül kommunikál a fülesekkel.

Te örülnél, ha felhasználóként is lenne ilyen eszköz a kezedben?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!