fbpx Skip to content

Lehet, hogy nem is tudsz róla, de az AirPods-od firmware verziója viszonylag gyakran változik. Az Apple azonban trükkös és ezt a frissítést iOS eszközeid elvégzik a háttérben.

Csak annyi kell hozzá, hogy az AirPods a töltőtokjában töltőn legyen és a hozzá csatlakozott iOS eszközön legyen aktív internetkapcsolat. Mi van azonban, ha nem sikerül a frissítés vagy esetleg az AirPods-od nem Apple kütyükkel használod? Ha minden igaz, mostantól erre is van „megoldás”.

Azért csak idézőjeles a megoldás, mert az AirPods Firmware Updater Tool csak az Apple technikusai számára elérhető alkalmazás lett StellaFudge szerint:

Az Apple ennyi év várakozás után végre kiadta az AirPods Firmware Updater Toolt!

Van azonban egy csavar a történetben.

Ez csak Apple technikusok számára érhető el. A célközönség azok a felhasználók, akik az AirPods-okat nem Apple kütyükkel használják vagy például a két füles firmware-je valamiért különböző (például ha az egyik fülest az Apple kicserélte vagy pótolta, és annak még régebbi a firmware-je, mint a meglévőé –a szerk.).

Fudge egy viszonylag megbízható kiszivárogtató, ez pedig egyáltalán nem egy szenzációhajhász történet, így egészen elképzelhető, hogy igazat állít Twitterén.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogy is működik ez a AirPods Firmware Updater Tool, ugyanis diagnosztikai port egyedül az AirPods Max fejhallgatón található, az AirPods és AirPods Pro esetén nincs ilyesmi, így feltételezhetően Bluetooth-on keresztül kommunikál a fülesekkel.

Te örülnél, ha felhasználóként is lenne ilyen eszköz a kezedben?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for vjan vjan says:

    Nem az a kérdés, hogy örülnék-e, hanem az, hogy eddig miért nem volt, és most miért nem hozzáférhető mindenki számára? Legalább annyi, hogy látni lehessen a build verzióját. Ha például nem egyezik a kettő, elvigye az ember a szervizbe frissíteni.
    De ahogyan az Apple-t ismerjük, mondjuk egy év múlva elérhetővé teszik, jó nagy reklámmal, hogy mekkora jó fejek már, hogy ezt is megcsinálták. Olyan ez, mint az SMS vagy az MMS , szerintük fölösleges volt, aztán mégis lett.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a build verzióját most is tudod ellenőrizni, ha csatlakoztatva van az AirPods: Beállítások, Általános, Infó alatt van neki ilyenkor saját sávja. itt láthatsz róla képeket is:

    az SMS mindig is elérhető volt – az MMS volt az, ami csak az iPhone 3G-től kezdve volt elérhető, azt állítván, hogy csak annak a basebandje tudja, miközben a SwirlyMMS-sel már régóta ment még az iPhone 2G-n is.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Jadeye Avatar for vjan