fbpx Skip to content

Néhány hete már fülünkben volt az AirPods 3 és azóta érlelődik bennem ez a cikk. Nem akartam egy szimpla tesztet írni, így most az ünnepek előtt arról is szót ejtek majd, hogy melyiket érdemes megvásárolni: az AirPods 2-t, AirPods 3-at, vagy éppenséggel az AirPods Pro-t?

AirPods 3 teszt és vélemény

A korábbi generációs tulajdonosok úgy várták az AirPods 3-as frissítést, mint a Messiást. Az AirPods 3 egyáltalán nem lett rossz frissítés, sőt, egészen sok újdonságot kapott, azonban a sok-sok évnyi várakozás megtette a hatását, a régebbi generáció és a Pro is rendkívül jó ár/érték arányra tett szert. Így az új modell a meglehetősen drága árával nehezen veszi fel a versenyt a régebbi generációkkal, de erre még külön kitérek.  Nézzük, mik az újdonságok, milyen az AirPods 3?

Az AirPods 3 új, MagSafe-es töltőtokot kapott, tehát vezeték nélkül tölthető, ahogy ez a korábbi generációkra is igaz. A MagSafe egyébként rendkívül kényelmessé teszi a töltést, sokkal jobban illeszkedik a vezeték nélküli töltőre a töltőtok. Ezen kívül más kialakítást is kapott a 3. generáció. Ez azt jelenti, hogy nem egyezik meg a régebbi típussal, tehát nem mondhatjuk azt, hogy ha a régi jó volt, akkor az új is az lesz.

Ha megnézzük, akkor lényegében a Pro kialakítását kapta meg kicsit bumszlibb kivitellel, mert ugye ez a termék nem in-ear fülhallgató, tehát valahogy benne kell maradnia a fülünkben. Jelenleg rendkívül sokan panaszkodnak a külföldi portálokon, hogy az új kialakítás sajnos nem kényelmes hosszabb távon, sokkal jobban be kell igazítani a fülbe, hogy az ideális legyen hosszabb használat közben. Rövidebb lett a szára is, ami szerintem előnyére vált, valamint nyomásérzékelő is kapott, tehát az AirPods Pro-hoz hasonlóan tudjuk irányítani a zenét. Hangerőt továbbra sem lehet rajta állítani.

Az AirPods 3 megkapta a Pro giroszkópjait, és így elérhetővé vált a térhangzás funkció is. Ez leginkább a filmeknél jelentős, de az Apple Music esetén is érdekes újításokat hoz. Az AirPods 3 térhangzása egy virtuális “színpadtér”. Ezt lényegében úgy kell elképzelni, mintha moziban lennénk, a hangok nem csak szemből, vagy oldalról érkeznek, hanem “3D-ben” több helyről. Ezen kívül az AirPods 3 képes arra is, hogy ha mondjuk elforgatjuk a fejünket, vagy nem egészen szemből nézzük adott esetben a filmet, nem szemben van velünk az iPad, akkor a beszédhangok is elmozdulnak a giroszkóp segítségével.

Ehhez nyilván olyan hangsávok szükségesek, amik megadhatják ezt a virtuálisan, szoftveresen létrehozott színpadteret. Az AirPods 3 térhangzásához Dolby Digital 5.1 vagy 7.1, illetve Dolby Atmos szükséges. A Dolby Atmos-szal tudjuk a legjobban kihasználni az AirPods 3 térhangzását, tehát mindenképp olyan anyagot keressünk, ami tartalmazza ezt a hangsávot, lásd a fenti képen.

Az AirPods 3 sokkal jobb akkumulátor idővel rendelkezik, mint a korábbi generáció. Lényegesen megnőtt a töltőtok nélkül használható idő, de töltőtokkal akár 5-6 órával többet tudjuk használni. Így a 24 órán át tartó zenehallgatás helyett már 30 órán keresztül rendelkezésre áll az AirPods 3. Ez egyébként üdvözlendő, főleg úgy, hogy a régebbi generációk már sokszor több évesek, és alig bírnak pár órát.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az AirPods 3 végre izzadság- és vízálló (IPX4‑es besorolású) lett. Az AirPods 2-ről ez nem volt elmondható, viszont tapasztalatok szerint nagyon jól bírta a mosógépet. ?

Végezetül, de nem utolsó sorban ejtsünk szót az új generáció hangzásáról. Az AirPods 3 ugyanazokat a meghajtókat kapta, mint az AirPods Pro, csak ugye itt nem beszélhetünk in-ear kialakításról. Ezek lényegesen jobban szólnak, mint az AirPods 2 meghajtói, plusz itt is kapott egy extra egyedi tervezésű erősítőt. Tehát sokkal dinamikusabb, részletgazdagabb hangot hallunk az AirPods 3 esetén, jóformán ugyanazt, mint az AirPods Pro-nál. Ez egyébként számít, hallhatóan részletesebb lett az AirPods 3 hangzása, plusz ugye ott van még a térbeli hangzás. Az AirPods 3 is megkapta az adaptív hangszínszabályozást, ami azt jelenti, hogy a zenét a fülhallgató meghajtóihoz és a füljárathoz optimalizálja a mikrofonok segítségével.

AirPods 3 ár

Ahogy azt már említettem, az Apple túl sokáig várt ezzel a frissítéssel. Ez azt jelenti, hogy 2-3 évig nem lehet tartani egy termék árát, ami népszerű. Megjelennek az akciók, és az olcsóbb helyek. Még ha hivatalos helyről is vesszük, az AirPods 2 jelenleg rendkívül jó ár/érték aránnyal rendelkezik, 46.000 – 49.000Ft-ért kapható jelenleg, míg ugye az Apple 55.000Ft-ra árazta be. Ezen kívül az AirPods Pro ára már 75.000Ft-tól kezdődik, de a hivatalos viszonteladó is 15.000Ft-tal olcsóbban adja, miközben az Apple 99.000Ft-ért.

A fentiekkel szemben az AirPods 3 ára 75.000Ft. Ennek hivatalosan 65.000Ft környékén kéne lennie, és majd ott is lesz néhány hónap múlva, de most nem igazán jó az ár/érték aránya. Ha szeretjük az in-ear-t akkor kérdés nélkül a Pro irányába érdemes mozogni, ha pedig megfelel a mostani AirPods 2, akkor nem fogunk váltani 3-ra, mert nem éri meg. Azok, akik most szeretnének vásárolni új AirPods-t, olvassák tovább a cikket, mindjárt arra is kitérek.

Konklúzió

Az AirPods 3 egy rendkívül jó frissítés lett önmagában. A kialakítás megváltoztatása talán nem volt a legjobb ötlet, de szükség volt rá, hogy jobb hangot kapjanak a felhasználók és beleférjen több mikrofon, emellett persze giroszkóp is, amivel elérhetővé vált a térbeli hangzás funkció. Nincs arra okom, hogy ne ajánljam az új generációs AirPods-t, mert kiváló fülhallgatót tett le az asztalra az Apple. Egyedül az ára az, ami nem tetszik, de ez majd a következő néhány hónapban csiszolódni fog. Megvásárolható az iSTYLE-ban, köszönjük nekik, hogy a teszt idejére megkaptuk tőlük.

AirPods 2, AirPods 3, vagy AirPods Pro – melyiket vásároljam meg?

Lassan itt a karácsony, rengeteg ember fog AirPods-t kapni, vásárolni, tehát a legnagyobb kérdés persze az, hogy melyiket vásároljuk meg.

Hivatalosan az Apple-nél az AirPods 2 már csak vezeték nélküli töltőtok nélkül kapható, tehát addig tudunk venni vezeték nélküli töltőtokot, ameddig az van raktáron itt-ott, és erre érdemes is lecsapni. Ezután már az AirPods 2 vezetékes töltőtokkal lesz csak elérhető, ha elfogy a készlet. Az pedig karácsonyig el fog fogyni, ezt borítékolni lehet.

Röviden az egyes termékek főbb tulajdonságai:

  • AirPods 2: megfelelő hangzás, kiváló kialakítás, headsetnek hosszútávon is használható. Rendkívül jó ár/érték arány, azoknak ajánlott, akik nem útközbeni zenehallgatásra használnák, hanem inkább sokat telefonálnak. Autóban is tökéletesen használható headsetként, nem nagyon lehet mellé lőni.
  • AirPods 3: sokkal jobb hangzás az AirPods 2-höz képest, viszont a kialakítás nem minden esetben kényelmes. Ettől függetlenül a legtöbb ember esetén megfelelően illeszkedik majd a fülbe. Hosszabb akkumulátor időre képes, mint az AirPods Pro és AirPods 2, de nem in-ear. Azoknak ajánlott, akik szeretik a minőségi zenehallgatást, de nem szeretik az in-ear kialakítást.
  • AirPods Pro: hibátlan hangzás az in-ear kialakításnak köszönhetően. Rendelkezik zajszűréssel (zajkioltással), tehát a hosszabb utazásokat rendkívül kényelmessé teszi. Irodai dolgozóknak és utazóknak ajánlott a legjobban, valamint akik a maximum minőséget keresik. Az AirPods Pro minden tekintetben tökéletes, de dupla annyiba kerül, mint egy sima AirPods.

AppleCare+

Érdemes még megjegyezni, hogy az újonnan vásárolt AirPods-oknál is lehet AppleCare+ kötni, ami kiterjed az akkumulátor és egyéb problémákra is, amik – valljuk be – sajnos elég gyakoriak. Az AppleCare+ aktiválásához külföldi cím és bankkártya szükséges, ha ezekkel nem rendelkezel, akkor mi is tudunk segíteni. Az AirPods-okhoz, ha rajtunk keresztül kötöd meg, akkor összesen 20.000Ft-ba kerül az AppleCare+. Természetesen bármilyen más Apple termék esetén is tudunk segíteni, de csak a vásárlástól számított 60 napon belül! Amennyiben érdekel, írj emailt nekünk a [email protected]-ra

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for megyo megyo says:

    Sokat hallok az AirPods Pro zajszűrőjének hibájáról, aminek eredményeképp a fülbe helyezéskor süvít a füles. Erről mit tudtok?

  2. Én ezzel még nem találkoztam nyilván a megfelelő fül illeszték kell hozzá.

  3. Érdemes lehet megnézni a hivatalos oldalt, mert nov.26.-tól ha nem is olcsóbb a termék, de legalább adnak hozzá egy ajándékkártyát 22.500.- Ft értékben. A semminél az is több.

  4. “Most akár 22 500 Ft értékű Apple Store-ajándékkártyával.*
    AirPods (2. és 3. generációs), AirPods Pro és AirPods Max”

    Ez valoszinuleg azt jelenti, hogy maximum 22 500 ft erteku kartyat adnak. A maximumot tuti airpods max vasarlasa eseten kapod, sima airpods eseten pedig par ezer ft jar majd.

    Kozben meg is talaltam az oldalt.
    AirPods (2. generáció), AirPods (3. generáció)
    7500 Ft értékű ajándékkártya

    AirPods Pro
    15 000 Ft értékű ajándékkártya

    AirPods Max
    22 500 Ft értékű ajándékkártya

  5. Avatar for 321 321 says:

    AirPods 2-t használok már jó ideje, a fülbe simuló alakja fényesen bevált. Online jógaórákon (is) használom, semmilyen pozícióban, testtartásban se esett ki a fülemből soha, és nem is nyom. Biciklizés közben se, és még a forgalmat is tök jól hallom. (Gumiharangosokat nem bírom.)
    Vajon van-e bolt, ahol fülbe lehet próbálni a 3-ast? Így, hogy ezen is változtattak, ez kérdés lett. Ahhoz kissé drága, hogy csak úgy próbára vegyek egyet. Persze értem, hogy higiéniailag meg lopásgátlásilag is problémás az ügy.

  6. Amennyiben az Apple.hu-tól rendeled meg 14 napig kérdés nélkül visszaküldheted. Ez lényegében megér egy kipróbálást. :slight_smile:

  7. Nekem 2-esem van, de folyamatosan fáj tőle a fejem, és, ahogy olvasgatom a redditen, nem vagyok vele egyedül, pedig nekem elég lenne…

  8. Hát valszeg nyomja valahol a füledet, ez előfordulhat sajnos.

  9. Avatar for expa expa says:

    Ja, én azt hittem, hogy a rádió hullámoktól fáj tőle a feje!

  10. Az earpods az tökre ugyanez a forma, évekig használtam, órákon át, bármi gond nélkül. Ezt beteszem a fülembe és 5 perc után elkezdem érezni.

  11. Gari, hogy alakul az airpodsokra 100k alatt?

    Jól értem, hogy ezeket igazából már nem éri meg apr vagy viszonteladótól venni?
    Tavaly még 1+1 év gari volt a magyar törvények miatt.
    2021-től ez már nem él.

    Tehát árúkereső.hu és ahol a legolcsóbb.

  12. Hivatalos vásárlásnál az 1+1 évet sztem az Apple továbbra is megadja, de nyilván érdemes felhívni őket.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for apricot Avatar for 321 Avatar for Szifon Avatar for fivetrillion Avatar for totopad Avatar for szgergo88 Avatar for megyo Avatar for expa Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for megyo megyo says:

    Sokat hallok az AirPods Pro zajszűrőjének hibájáról, aminek eredményeképp a fülbe helyezéskor süvít a füles. Erről mit tudtok?

  2. Én ezzel még nem találkoztam nyilván a megfelelő fül illeszték kell hozzá.

  3. Érdemes lehet megnézni a hivatalos oldalt, mert nov.26.-tól ha nem is olcsóbb a termék, de legalább adnak hozzá egy ajándékkártyát 22.500.- Ft értékben. A semminél az is több.

  4. “Most akár 22 500 Ft értékű Apple Store-ajándékkártyával.*
    AirPods (2. és 3. generációs), AirPods Pro és AirPods Max”

    Ez valoszinuleg azt jelenti, hogy maximum 22 500 ft erteku kartyat adnak. A maximumot tuti airpods max vasarlasa eseten kapod, sima airpods eseten pedig par ezer ft jar majd.

    Kozben meg is talaltam az oldalt.
    AirPods (2. generáció), AirPods (3. generáció)
    7500 Ft értékű ajándékkártya

    AirPods Pro
    15 000 Ft értékű ajándékkártya

    AirPods Max
    22 500 Ft értékű ajándékkártya

  5. Avatar for 321 321 says:

    AirPods 2-t használok már jó ideje, a fülbe simuló alakja fényesen bevált. Online jógaórákon (is) használom, semmilyen pozícióban, testtartásban se esett ki a fülemből soha, és nem is nyom. Biciklizés közben se, és még a forgalmat is tök jól hallom. (Gumiharangosokat nem bírom.)
    Vajon van-e bolt, ahol fülbe lehet próbálni a 3-ast? Így, hogy ezen is változtattak, ez kérdés lett. Ahhoz kissé drága, hogy csak úgy próbára vegyek egyet. Persze értem, hogy higiéniailag meg lopásgátlásilag is problémás az ügy.

  6. Amennyiben az Apple.hu-tól rendeled meg 14 napig kérdés nélkül visszaküldheted. Ez lényegében megér egy kipróbálást. :slight_smile:

  7. Nekem 2-esem van, de folyamatosan fáj tőle a fejem, és, ahogy olvasgatom a redditen, nem vagyok vele egyedül, pedig nekem elég lenne…

  8. Hát valszeg nyomja valahol a füledet, ez előfordulhat sajnos.

  9. Avatar for expa expa says:

    Ja, én azt hittem, hogy a rádió hullámoktól fáj tőle a feje!

  10. Az earpods az tökre ugyanez a forma, évekig használtam, órákon át, bármi gond nélkül. Ezt beteszem a fülembe és 5 perc után elkezdem érezni.

  11. Gari, hogy alakul az airpodsokra 100k alatt?

    Jól értem, hogy ezeket igazából már nem éri meg apr vagy viszonteladótól venni?
    Tavaly még 1+1 év gari volt a magyar törvények miatt.
    2021-től ez már nem él.

    Tehát árúkereső.hu és ahol a legolcsóbb.

  12. Hivatalos vásárlásnál az 1+1 évet sztem az Apple továbbra is megadja, de nyilván érdemes felhívni őket.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for apricot Avatar for 321 Avatar for Szifon Avatar for fivetrillion Avatar for totopad Avatar for szgergo88 Avatar for megyo Avatar for expa Avatar for SzifonAdmin