fbpx Skip to content

Az új MacBook Pro-kat leszámítva az Apple őszi felhozatala eléggé langyos lett, ezért mindenféle lapoknak adnak az Apple vezetői interjúkat, hogy így legalább valaki beszéljen róluk.

Ezúttal az Independent magazinnak adott interjút Alan Dye, az Apple felhasználói felületekért felelős vezetője és Stan Ng, a cég marketing vezetője. Nézzük, hogy mondtak-e bármi újat!

Ng ezt mondta a Series 7-ről:

”A méret korlátozza a megjeleníthető információt, ezért minden pixel számít” – mondta Ng. „Az újratervezett kijelző a Series 7-ben egy hatalmas technológiai innováció. A kijelző méretének növelése egy óriási előny felhasználóink számára, de csak akkor, ha nem kell miatta kompromisszumot kötniük a külső, az akkumulátor-üzemidő vagy a szíjak kompatibilitása miatt.”

„Ezt úgy értük el, hogy integráltuk az érintésérzékeny réteget az OLED-panellel, így az eszköz magassága változatlan maradhatott” – fedte fel Ng. „Így képesek voltunk minden irányba növelni a megtekinthető területet anélkül, hogy jelentősen növekedett volna az eszköz háza.”

Dye szerint a watchOS 8 kiváló módokon használja ki a Series 7 nagyobb kijelzőjét:

”Tudtuk, hogy ez egy kiváló alkalom arra, hogy optimalizáljuk a felhasználói élményt. Így az elmúlt pár évet azzal töltöttük, hogy átgondoltuk és átalakítottuk az összes, a kijelzőn megjelenő elemet, több száz apró változtatást eszközölve, melyek szerintünk fontos és jelentős hatást érnek majd el a felhasználói felületen, miközben harmonikus kapcsolatban vannak az új kijelző designnal és még egyszerűbbé teszik az óra használatát.”

Dye arra is kitért, hogy miért most döntött úgy az Apple, hogy itt az ideje annak, hogy QWERTY billentyűzet kerüljön az Apple Watch-ra:

”Az első Apple Watch óta kihívás volt a szövegbevitel” – mondta Dye. „Mindig is akartunk egy QWERTY billentyűzetet és ez az új kijelző végre lehetővé tette ezt és ráadásul egy olyan módon, ami szerintünk igazán hasznos és hatékony lehet. Az új billentyűzet megtervezése hatalmas kihívás volt. Ezért meghoztunk néhány fontos döntést. Az egyik ilyen az volt, hogy eltávolítottuk a billentyűk körüli keretet, így azoktól nem tűnik zsúfoltnak a billentyűzet. Ez azt az érzetet is kelti, hogy a precizitás nem olyan fontos, hiszen a billentyűzet mögött intelligencia is megbújik.”

Persze Alan Dye az a designer, aki Jony Ive-val együtt elkövette az iOS 7-re keresztelt bűntettet, így ha használható felhasználói felületekről van szó, nem feltétlen érdemes adni a szavára, ennek ellenére ebben az esetben elképzelhető, hogy igaza van.

Te tudtál meg bármi újdonságot Dye és Ng véleményéből?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok