fbpx Skip to content

Már 1 hete mi is teszteljük a 14″-es MacBook Pro-t, amit Hori kolléga fog nektek bemutatni napokon belül. Ő lényegében a grafikus kollégánk és egy régebbi, Intel processzorral ellátott géppel fogja nektek összehasonlítani. Én ugye már lassan 1 éve M1-es gépet használok, ezért is írtam néhány napja egy cikket az M1 Pro és M1 Max processzorokról.

A fenti cikkben kiveséztem, hogy mégis kinek ajánlott az erősebb gép, és szerintem az M1-es processzor még mindig az emberek 90%-ának elég, főleg, hogy azzal legalább 300.000Ft-ot lehet spórolni. Ettől függetlenül az alábbi videókban jól látható, hogy az M1 Pro és Pro Max azért rendesen el tud húzni, főleg ha GPU-igényes alkalmazásokat használunk. Persze arról sem szabad elfeledkezni, hogy ezek a processzorok csak akkor működnek jól, hogy az adott alkalmazások már optimalizálva vannak rájuk.

Rögtön kezdjük is az Intel vs. M1 Pro és M1 Max versennyel, mert ha eddig vártál, akkor nyilván az M1 Pro és M1 Max érdekel a régebbi, Intel processzoros gépeddel szemben:

Ezek ugye még mindig kizárólag a sebesség tesztek. Nem veszik számba a portokat, a kijelző minőségét, illetve az akkumulátor időt, és akkor még nem beszéltünk a billentyűzetről, a Touch Bar elhagyásáról, és a súlyról. Szóval ezeket a legtöbb tesztelő nem is említi, pedig a gép nem csak a processzorból áll. A Verge persze nem adta alább, ők nem csak sebességteszteket csináltak, hanem az egész MacBook Pro-t megnézték.

Aztán kanyarodjunk picit vissza a sebesség tesztek felé, és nézzük meg, hogy több Inteles és M1-es géppel szemben hogyan teljesítenek az új gépek. Ide tehetjük Handrást is, bár ő csak a szokásos iMac tesztet futatta le, aminél azért én többet várnék,  mondjuk egy Verge szintet. ?  ??‍♂️

Végül, de nem utolsó sorban nézzük meg a játékokat, mert ezek is érdekesek lehetnek hosszabb távon a 32 grafikus maggal ellátott  M1 Max-nál.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.