fbpx Skip to content

Régen volt, hogy az Instagram olyan új funkciót mutatott be, amire elismerően csettintettem volna, hiszen a legutóbbi link matrica a story-k esetén ilyen volt, vagyis lehetett volna, de egyik profil se felelt meg nekik, amiket kezelek, így ebből is kiestem, a sima 10 ezres határ meg még sajnos messze van. Most viszont végre nem a story-k kaptak új funkciót, hanem a sima posztok, méghozzá nem is akármilyet a közreműködő meghívásával.

Szerintem sokakkal előfordult már, hogy közös utazás után nagyjából mindenki ugyanazokat a közös fényképeket szerette volna kitenni a saját profiljára, mint mindenki más. Vagy épp egy fotós és egy modell is ugyanazt a képet tette eddig ki, csak épp külön-külön posztban a saját követőinek. Most ebbe a többszörös tartalom megosztás “katyvaszba” hoz újítást az Instagram.

Hosszú évek óta megjelölhetünk másokat a képeinken, videóinkban, amiről a másik kap értesítést és ha máshogy nem rendelkezik, akkor egy külön szekcióban a profilján is megjelenik, azonban nem a saját posztjai közt, nem lesz sehogy sem az ő tartalma. Amennyiben azt szeretné, hogy az ő követőinek is megjelenjen az a kép, ahhoz neki is meg kellett eddig osztania külön posztként.

Aki több fiókot is kezel egy készülékről, az már megszokhatta, hogy alul a posztolás során látható egy felsorolás a bejelentkezett fiókokról és mindegyik mellett egy kapcsolóval tudjuk beállítani, hogy melyik fiókokra menjen ki az adott poszt. Ez bizonyos esetekben elég hasznos tud lenni, mondjuk ha egy influenszer és egy márka szeretné ugyanazt a posztot kitenni és mindkettő fiókot egy ügynökség kezeli a háttérben, akkor a marketingesnek elég csak egy kapcsolót átállítania és máris mindkét helyen megjelent ugyanaz a tartalom. Azonban ilyenkor külön posztok készülnek, külön elérési számokkal, külön lájkokkal és más-más hozzászólásokkal. Amikor Facebookon csináljunk egy albumot, akkor ott már régóta hozzáadhatunk társszerzőket is, és az így feltöltött közös képek egyvelege mindenki profilján saját tartalomként jelenik meg. Ilyesmit egészen eddig az Instagram nem tudott.

A napokban belefutottam egy fotós posztjába, aminek a fejlécében az ő fiókja mellett egy másik felhasználó neve is megjelent (nem keverendő a fizetős együttműködések Branded contentjével), amire eléggé rácsodálkoztam. Rámentem mindkettőjük profiljára és azt láttam, hogy teljesen ugyanaz a poszt van mindkét helyen, nem ugyanolyan, hanem ugyanaz teljesen. Képek, leírás, kommentek, lájkok száma mind stimmelt. Erre csak annyit tudtam mondani, hogy wow, ez elég hasznos újítás. Annyiszor hallottam már azt, hogy “jajj, xy annyival több lájkot kapott”, mint a másik, pedig teljesen ugyanazt tették ki. Természetesen ne a lájkokért posztoljunk, de mindenképp jó érzéssel tudja az embert eltölteni, ha sokaknak tetszik, amit kitettünk, legalábbis a lájkok alapján.

Az Instagram az összes újítását eléggé fű alatt szokta tesztelni és bevezetni, így hivatalos leírást nem is találtam erről az újításról, de egész hamar rájöttem, hogy hol is lehet bekapcsolni.

Ugyanott találjuk a közreműködő felkérését, mint ahol eddig az embereket megjelöltük, de mostantól itt két opciót láthatunk. A korábbi megjelölés ugyanúgy működik, mint eddig, azonban a közreműködőnél minden esetben a meghívott fióknak engedélyeznie kell, hogy nála is megjelenhessen az adott bejegyzés.

Mivel még nincs hivatalos közlemény erről az újításról, így nem tudom, hogy hány fiókot lehet így megjelölni, de nekem több, mint 10 fiókot is engedett, igaz nem raktam ki végül a posztot, de jó, hogy nem csak két felhasználóra van korlátozva. Fontos megjegyezni, hogy mindenkinél először a saját neve fog megjelenni, mintha ő töltötte volna fel, nem csak plusz emberként lesz megjelölve.

Szerintem ez egy nagyon hasznos újítás, én már nagyon várom, hogy végre minden korlátozás nélkül lehessen utazni és legyenek másokkal közös posztjaim.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok