fbpx Skip to content

Az Instagram Stories népszerűségét kár lenne elvitatni, hiszen napi szinten használjuk akár magán, akár üzleti célokra. Egy nagyon bosszantó dolog azonban akad benne: 10 000 követő fölött tudunk csak linket elhelyezni benne, amit felhúzással meg tudnak nyitni a felhasználók.

Erre kínálna megoldást egy új matrica, amely kis számú felhasználói bázisnál már elérhető és lehetővé teszi, hogy linkelt tartalmakat helyezzünk el a story-jainkban a korábbi korlátok nélkül. Fontos már az elején megjegyezni, hogy bár a matrica ugyanúgy linket fog tartalmazni, mint a felhúzós módszer, de vizuálisan biztosan el fog térni a kettő egymástól, és lehet, hogy a linkek tartalmára is eltérő szűrők lesznek alkalmazva.

Kezdő vállalkozásoknak, apró civil szervezeteknek, alkotóknak sokszor az ezres határ elérése is rengeteg időt igényel, főleg hazánkban, és pont nekik lenne hasznos, hogy minél egyszerűbben és könnyebben eljuttathassák az üzenetüket a szélesebb közönség számára.

Persze érthető, hogy valamilyen szűrő alapján teszik a felhúzós funkciót elérhetővé, hiszen akinek van 10 000 követője (vagy jóváhagyott a fiókja) az valószínűleg olyan tartalmat gyárt, ami megérdemli ezt a funkciót és figyelni is fog rá, hogy ne éljen vissza vele nem megfelelő tartalmak megosztásával. A közeljövőben azonban lehet ez a gond egy új story matrica formájában részben meg fog oldódni.

Sajnos sok információ még nem áll rendelkezésünkre az új matricával kapcsolatban, ahogyan egyik általam kezelt fiókban sem jelent még meg, de az is lehet, hogy sosem kapja meg a nagyközönség ezt a funkciót.

Az egyik fiók, amit kezelek, egy civil szervezeté, ami ugyan kérhet jóváhagyást a fiókjára, de rendes support hiányában nem jártunk még sikerrel ezen az úton. A követőink száma 8000 körül stagnál már egy ideje, és eszméletlenül hasznos lenne a programjaink népszerűsítésében a linkek elhelyezése, így mi nagyon bizakodóak vagyunk, hogy pozitív fogadtatása lesz a tesztelők közt és hamarosan mindenki használhatja majd az új matricát.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok