Kiderült az új MacBook Pro-ban található chip neve

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha azt hitted, hogy a tegnap este felkerült hír lesz az utolsó pletyka a ma este bemutatásra kerülő MacBook Pro kapcsán, akkor tévedtél.

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója ugyanis egy Mac-es fejlesztőtől fülest kapott, hogy alkalmazásának naplófájljaiban két új chip elnevezést talált: M1 Pro és M1 Max. Mik is lehetnek ezek?

Jelenleg az M1-nek két különböző variánsa van: az olcsóbb MacBook Airben egy 7 magos GPU-val találkozhatsz, a drágább modellekben, a 13 colos MacBook Pro-ban, a Mac miniben és a 24 colos iMac-ben pedig a 8 magos variánssal.

A 7 és 8 magos GPU-s M1 közt nincs névben eltérés, de most úgy néz ki, hogy az Apple szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az új MacBook Pro modellekben eltérő chipek lesznek. Erre alkalmas lehet az M1 Pro és az M1 Max elnevezés.

Gurman így írt hírlevelében:

A korábban említett fejlesztő elmondta nekem, hogy a naplófájljaiban feltűnt új MacBook Pro modellek chipjei „M1 Pro” és „M1 Max” névre hallgatnak. Nem azt mondom, hogy végül az Apple ezeket a marketing neveket fogja használni, de ez is egy lehetőség (igaz, kicsit zavarba ejtő lehetőség). Biztosat csak 24 órán belül fogunk tudni.

Korábban ha az Apple fel akarta hívni a figyelmet a saját tervezésű chipjei közti különbségekre, akkor az X és a Z betűket használta. Az iPhone XS-ben például A12 chip volt, melynek a combosabb variánsa került a 2018-as iPad Pro-ba A12X néven, majd utána a 2020-as iPad Pro-nál az A12Z elnevezést használták.

Épp ezért eddig a legtöbb pletykában „M2” vagy „M1X” néven hivatkoztak az új MacBook Pro lelkét adó chipekre, de úgy tűnik, hogy az Apple más utat tervez.

Az a hír járja, hogy a MacBook Pro estén a 2 különböző chip ugyanúgy a grafikus magok számában tér majd el, az olcsóbban 16 magos lesz, míg a drágábba 32 magos kerül. Hogy ezek közül melyik lesz a Pro és melyik a Max, azt meg se merném tippelni.

Szerinted tényleg ezeket az elnevezéseket fogja használni az Apple?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Jadeye says:

    iPhone XS akart az lenni, javítottam. köszi :slight_smile:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!