fbpx Skip to content

A héten összeszedtük a legbiztosabb forrásból érkező MacBook Pro pletykákat, erre az utolsó pillanatban befut egy olyan hír, ami mindent megváltoztat.

Ha lehet hinni egy Weibo-n közzétett, homályos fotónak, akkor az új MacBook Pro FaceTime kamerája, környezeti fényérzékelője és mikrofonja egy szenzorszigeten helyezkedik majd el a kijelzőbe lógva.

Korábban a macOS 12 bétája felfedte, hogy az új 14 colos MacBook Pro felbontása 3024×1964 pixeles, a 16 colosé pedig 3456×2234-es lesz. A hír hallatán sokan ráncolták a homlokukat, hogy az Apple változtatni fog a MacBookok képernyőarányán, hiszen ezek a felbontások nem 16:10 arányúak (hanem 15,4:10).

Azonban ha a magasságból kivonunk 74 pixelt mindkét felbontásnál, akkor máris 16:10-es kijelzőket kapunk, amiket az Apple az elmúlt több mint 10 évben árul laptopjaiban. És így máris megvan a legjobb bizonyítékunk arra, hogy tényleg érkezik a szenzorsziget az új MacBook Pro-ba. Ja és persze ott van a homályos kép is, térjünk vissza ahhoz is.

A Weibo-n lévő képet DuanRui Twitter felhasználó vette észre és osztotta meg a közösségi oldalon:

Hozzátette azt is, hogy annak ellenére, hogy az új MacBook Pro szenzorszigetet kap, továbbra is a bekapcsoló gombba épített Touch ID azonosítást fog használni és nem a szenzorszigettel ellátott iPhone-okban alkalmazott Face ID-t.

Az iPhone X-nél az Apple azért döntött a szenzorsziget mellett, hogy a kijelző körüli keretet a lehető legkisebbre tudják összenyomni. Valószínűleg a MacBook Pro-nál is hasonló okok állhatnak a háttérben.

A vékony keretes kijelzők esztétikusak és segíthetnek abban, hogy ez az új MacBook Pro látványosan eltérjen elődjeitől, amire szükség is lehet, hiszen ez egy óriási frissítés lesz, ha lehet hinni a korábbi pletykáknak: Várhatóan ezeket tudja majd az október 18-án bejelentésre kerülő MacBook Pro.

Téged zavarna, ha szenzorsziget kerülne a MacBook Pro-ra, vagy örülnél a kisebb kijelző körüli keretnek?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Jó lesz. Gyere.

  2. Érdekes ötlet. Minden a megvalósításon múlik. A felbontás adatokból az látszik, hogy a kamerasziget melletti rész túlnyúlik az asztalon, azaz nem a Phoroshop menübe fog belelógni. Ha okosan és hasznosan ki tudják hasznáni az operációs rendszer részére, akkor bejöhet. De az iPhone-nál sem így oldották meg, a kamerasziget belelóg a szoftverekbe és kitakar hasznos területet is.

  3. Avatar for Bob Bob says:

    Inkább ne legyen. Oké, a mostani keret túl vastag, de amilyen széles a szenzorsziget, az nem zavarna keretként.

  4. Avatar for expa expa says:

    Az lett :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for Bob Avatar for expa